ADVENTSGRYTA MED SAFFRAN, KANEL OCH APELSIN!

I samarbete med Crock- Pot!

De senaste åren har jag gjort den här grytan lagom till advent. Den är såklart vegetarisk och är smaksatt med bl a saffran, kanel och apelsin. Den här gången var det första gången jag gjorde den i min Crock-Pot Express, så otroligt smidigt det var.

ADVENTSGRYTA MED SAFFRAN, KANEL OCH APELSIN

2 st gul lök, finhackad
4 st vitlöksklyfta fint skivad
0,5 st chili röd hackad
2 msk olivolja

Starta sauté funktionen på din Crock-Pot.
Tillsätt olja, samt lök, vitlök och chili som får fräsa i några minuter.

3 st morot slantad
1 st zucchini delad i halvmånar
5 msk tomatpuré
1 frp kikärtor
1 frp vita bönor
6 st aprikos torkade delade i bitar
4 st fikon torkade delade i bitar
0,5 g saffran stött
1 tsk spiskummin
0,5 - 1 tsk kanelpulver Khoisan Tea
2 b tomat finkrossad
2 dl grönsaksbuljong
1 st apelsin pressad
Salt och svartpeppar
Chiliflakes

Tillsätt morot, zucchini, tomatpuré och låt fräsa med under omrörning i ytterligare 10 minuter.
Blanda sedan ner torkad frukt, kikärtor, vita bönor, saffran, spiskummin, kanelpulver. Rör även ner krossad tomat, grönsaksbuljong, pressad apelsin, lite salt och svartpeppar. Blanda väl, sätt på locket och tryck igång Slow Cook funktionen, och ställ in tiden på 5 timmar.

När grytan är färdig, rör om och smaka av, med chiliflakes och kanske lite extra salt och svartpeppar.

Toppa med persilja, rostade, saltade solrosfrön och servera med ris och vitlöksbröd!

Gillar

Kommentarer