Dannevirke er en grænsefæstning, som blev bygget af danske konger for over 1000 år siden. Meningen med denne grænsefæstning, var at sikre grænsen mod syd og mod handelsvejen mellem Vesterhavet og Østersøen.

Til at starte med byggede man den af jord, som Fredericia vold – senere lavede man en forsættelse af denne jordvold, så det blev et stærkt forsvarsværk, der bestod af sten, som er meget mere solidt.

Volden er over 30km lang og har tre spærrelinjer;

Oldtidens Dannevirke og middelalderens Danevirke.

Dannevirke blev rekonstrueret inden krigen i 1864.

I 1864 blev forsvarsværket brugt, da krigen brød ud – men da krigen brød ud i vinterhalvåret, var den ikke til nytte. Der var søer rundt om Dannevirke, som gjorde at fjenderne kunne gå over isen og undgå at skulle gennem forsvarsværket. Da Danerne (danskerne) indså at fjenderne gik over isen, lavede de en plan. De besluttede at pakke deres ting om natten, og trækkede sig tilbage til Dybbøl.

Dannevirke spillede også en stor rolle i 2. Verdenskrig, da Tyskerne overtog Danevirke og brugte den som Tysk forsvarsstilling. Her brugte de den til at forsvare sig mod dem, som kom fra syd.

De byggede maskingeværstillinger, bunkere, militærbarakker og meget mere. Tyskerne og andre kunne fra Dannevirke dirigere kanoner mod allierede fly, der kunne komme via Jylland.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Heii bloggen :D

Jeg står netop ud af bussen, og er på vej ind til det spændene Multimar Wattmuseum fyldt med mange farverige, livlige og smukke havdyr. Det er et stort akvarium, med mange interessante udstillinger og forlystelser. Lige i det jeg træder ned ad trappen, ser jeg et akvarie fyldt med fladfisk og der kommer en brise af fisk lugten, som vi alle kender. Vi har fået et opgaveark, som vi undervejs skal udfylde og forhåbentlig blive klogere på de mange interessante havdyr.

Jeg går rundt sammen med nogle andre og vi går hen til et bassin med mange havdyr og alger.

Vi spørger en mand der arbejder der, om vi må røre ved de fristende dyr?

”Ja selvfølgelig må i det, så længe i ikke tager dem op af vandet.” Svarer han på godt tysk.

Jeg stikker fingrene langsomt ned under vandoverfladen og får fat på en søstjerne, den føles rug som sandpapir, men på samme tid blød. Nede i vandet er der mange ting, som man har lyst til at røre ved, men noget i mig har alligevel ikke lyst.

Tiden flyver afsted og snart har jeg været her i 1 time, men mon ikke det er fordi man hele tiden har noget at se på?

Det tror jeg bestemt det er, og der er noget for enhver.

Hvis du er mest til små fine søheste eller søstjerner, er der mulighed for at se dem – men hvis du er mere til større fisk og hvaler, kan du så men også se dem på tæt hold

Jeg har lige prøvet en cykel, som viser sin hurtighed i forhold til fugle eller havdyr. Jeg kan sige så meget at jeg er lige så hurtig som en ”fliegende eiderente”.

Nu er jeg på vej ind til et kæmpe panoramaglas ind til et akvarium, fyldt med nogle af de store havdyr. De er meget fascinerende at se på, og der er mange små detaljer på disse fisk.

Man kan se hvordan de trækker vejret gennem deres gæller, og hvordan deres øjne kigger skræmt rundt på alle de mange mennesker, børn og unge.

Efter et par timer ved dette fascinerende Multimar Wattmuseum, ved jeg nu en masse mere om de fantastiske dyr under overfladen. Det har været en sjov oplevelse og der har været en masse at se og røre ved.

Hold jer opdateret til endnu et indslag i morgen :D

Likes

Comments

Hey bloggen :D

I dag, mandag 15 maj 2017 er det endelig dagen, hvor jeg skal på lejrskole til Slesvig – og jeg glæder mig. Jeg pakkede mine ting søndag aften, så jeg kunne få en rolig morgen inden afgang.

15 maj 2017

Klar til afgang? Jeg stod op frisk og veludhvilet til afrejse dagen. Kl 9.30 ønskede min far mig rigtig god tur og gav mig en farvelkrammer. Jeg stod med Anne og ventede på de resterende piger fra klassen. Da vi alle var samlet fik vi vores bagage ind i bussen, og v trillede afsted mod Slesvig.

Busturen var rigtig hyggelig, jeg sad med Anne, Emma og Emilie. Bussen vi kørte i var en dobbeltdækker, og der blev hurtigt fyldt op oven på. Jeg fik uheldigvis det sæde i bussen, som var mere eller mindre i stykker – selen kunne ikke klikkes på og bordet var i udu.

Kl 11.30 havde vi et stop ved Dybbøl historiemuseum, og her skulle vi opleve hvordan det var at være en dansk soldat under ”Slaget ved Dybbøl”. Jeg synes det var meget spændende og vores rundviser satte os i gang ved nogle workshops. Vi skulle lave pandekager, aflæse morsekoder, lave et projektil, som en salgs souvenir og til sidst skulle vi skrive et brev på den gammeldags måde.

Efter vi havde været rundt ved workshopsene, skulle vi se en film som afslutning.

Ca. kl 15.30 var vi færdige, og nu skulle vi med bussen til lejrskolen Christianslyst. Vi ankom til lejrskolen efter ca. 1 times kørsel, hvor Anne og jeg fik os en kort lur.


​Vi ankom til lejrskolen og inden vi fik vores værelser, skulle vi høre om reglerne og lidt om skolen. Jeg skal bo på værelse med Anne, Emma og Emilie og det skal nok blive hyggeligt!

Kl 18 skulle vi spise aftensmad og menuen var således: Pølser m kartofler og salat.

Efter aftensmaden gik vi op på værelset og nu skal jeg ud og løbe en tur med mine roomies.

Vi ses til et nyt indlæg i morgen

Hej hej :D

Likes

Comments

Forventninger

Hej bloggen,

Nu er der ikke længe til jeg skal afsted til Slesvig - og selvfølgelig har jeg nogle forventninger.

Jeg glæder mig til at komme afsted sammen med min klasse. Jeg håber det bliver en rigtig god tur, men det er jeg sikker på det nok skal blive! Vi har et spændende set-up, og vi skal se en masse ting i Slesvig.

Vi skal besøge museer, naturparker og mange historiske steder i Slesvig. Det fedeste vi skal, i følge mig, er at vi skal klatre i træer. Det håber jeg bliver rigtig sjovt, og det tror jeg, bliver turens højdepunkt for mange os.

Vi skal overnatte på lejrskolen Christianslyst, som virker til at være et fedt sted. Vi har egen pool og det har jeg en forventning til, da vi har fået at vide, at den vil være opvarmet. Jeg håber at solen vil skinne, da det ville være perfekt i forhold til poolen.

Til sidst har jeg lidt spørgsmål til turen: 

- Var frøslevlejren en koncentrationslejr for jøder? 

- Hvad er en stormflod?

- Hvor længe har Christianslyst været en lejrskole?

Jeg håber på en rigtig hyggelig og sjov tur sammen med mine klassekammerater.

Likes

Comments