Nyårsdagen bjöd på lite sämre väder med några skurar. Vi trotsade vädret och begav oss på tur till chocolate Hills. De berömda kullarna har jag skrivit om i tidigare bloggar så nämner dem inte mer här. Riktigt roligt var det med ATV runt kullarna. Det hade regnat rätt mycket så vägarna var bitvis översvämmade och vattnet forsade fram. Leriga men mycket nöjda begav vi oss sedan till orm och fjärilspark. Efter det besökte vi de små aporna, tasiers. Pga översvämningar kunde vi inte åka flodbåten som annars är en vacker tur. Inte heller zipline som var inställd pga regnet.
Kvällen avslutades med biljardspel på One 4 da Road. Nicke och Jacob tävlade mot andra spelare. Nicke kom tvåa och Jacob 7:a av 13 spelare!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu har vi varit på Bohol, Alona Beach några dagar. Det blev åter en lång resdag för att ta sig hit. Snabbfärjan vi skulle tagit blev inställd pga för höga vågor. Som tur var kom vi med en annan färja, den enda som avgick. När båten kom inblick den göra ett antal försök att lägga till. Ute på havet var det dock inte så farligt. Båt 2h taxi 1,5h sen var vi i Cebu för båten till Bohol. Trodde inte det var sant när vi klev ur taxin, kön för båtbiljetter var sjukt lång! Men med lite flyt så löste det sig när en trevlig vakt hämtade oss och tog oss före hela kön 😊
Kö för att komma in på terminalen, kö till avgift för terminalen, kö för bagage, kö för att fp sittplats på båten..,, Filippinerna i ett nötskal 😊
Väl över tryckte vi in oss i 2 tricykel. Jag bakom chauffören på mopeden och barnen och lite väskor inne i vagnen. Nicke bakom på andra moppen och mamma o Hans inne i vagnen. Efter ca 45 min var barnen och jag framme men vart var de andra?
De fick punktering på en tricykel som för övrigt höll på att trilla ihop! Efter byte av fordon och omlastning av bagage kom de också fram.
Incheckade på ytterligare ett mycket bra hotell, Alona Vida. Bilder på detta kommer.

Efter lite mat på kvällen bestämde Niklas och jag oss för att gå och se om Mattias var på sin restaurang. Vi mötte honom och hans flickvän här nere förra året och hade några riktigt trevliga kvällar ihop. Men nu visade det sig att Mattias ägde inte restaurangen längre. Utestället som jag varit på båda tidigare gångerna här var jämnat med marken. Överlag mycket nybyggt och mer dunka dunka. Fortfarande går inte Alona att jämföra med Phuket eller Boracay, mycket mindre och genuinare här men man anar vart det är på väg...
Vi bestämde oss i alla fall för att stänga till på One 4 da road som också är ett ställe vi hängde mycket på förra resan och även på min första resa hit var jag där. Det brukade vara kanske 20 pers på kvällen nu var det 70! Men vi hann knappt in från händer vevade i luften. Mattias och Ann! Så roligt att se dem och en lyckad kväll ute som rundades av strax innan 04.....

Igår var en lång stranddag. Julia fick sin efterlängtade strandleksak och Jacob fick snorkla en hel dag. Sol och värme, skönt. Dock inte så skönt på kvällen när de var så brända så de knappt kunde röra sig. Julia har varit insnärjd med 50, men gröt utav smärta. Nyårsaftons kväll spenderades i sängen för hennes del, hon klarade inte ens se fyrverkerierna 😕
Vi övriga snofsade upp oss lite och åt
middag med utsikt över vattnet. Champagne på restaurangen då den jag köpte saknade bubblor och smakade jäst vin....
jätte fina fyrverkerier och god mat. Underbart uppträdande på scenen av dansglad musiker 😊
Tyvärr är det inte så mycket bilder tagna än men lovar att fixa detta.
Nu ska vi dricka kaffe på balkongen och sen på utflykt och lite äventyr... mer om detta kommer i nästa inlägg.
Gott nytt år!

Likes

Comments

Efter lite försenat flyg från Singapore tog vi taxi till Danao där färjan över till Camotes går.
Både mamma och Hans fick en omtumlande resa. De var rörda och eniga om att hur mycket jag än beskrivit fattigdomen här inte riktigt förstått hur illa det är. Visst är det så, områdena vi åkte förbi består av skjul och sopor. Ändå var detta bara en bråkdel av den fattigdom som finns i landet.

När vi kom fram till färjeläget vid sextiden fick veta efter lite köande veta att de två kommande färjorna var fullbokade. Om vi skyndade oss fram i en annan kö för att en garanti lapp där skulle vi vara säkra till 10.30 båten. Efter vi fått dessa lappar gick vi till Jollibe (Filippinernas motsvarighet till McDonalds) för lite frukost.
När klockan var 8.30 gick vi in för att byta våra lappar till biljetter. Ytterligare 45 min i kö men med biljetterna i hand köpte vi lite dricka o glass.
Lång väntan sedan inne på en svettig terminal, försenad färja och lång kö för att komma på båten. Jobbigt men ändå häftigt, vi var de ända vita!

Väl framme på Mangodlong Resort väntade oss ett jätte fint område. Pool, hav och lugn. Det finns inget mer än en kiosk och en moppeuthyrare utanför vår resort. Detta har dock passat oss perfekt efter intensiva dagar i Singapore.
Vi har badat, ätit, läst och bara njutit.

Igår hyrde vi moppar och körde runt ön. Massa människor som hälsar och ropar längs vägen. Barnen vinkar. Vi är nästande ända vita på ön så jag kan förstå varför.
Jacob fick köra med mig bak, detta klarade han galant. Efter ett antal timmars körande så behöver vi inte oro oss gör hur han ska klara körkortet i mars. Dagens betyg av Jacob; bästa dagen!
Även Julia fick prova köra. Hon gjorde då en riktig Julia kommentar: Jag känner mig som en gangster! 😊

Idag, sista dagen här, har vi solat och badat. Ok väder med blandat sol, moln, regn hittills. Verkar dock som att regnet tilltar nästa vecka men vi får se. Imorgon blir det båt, taxi, båt, taxi för att komma till Bohol. Nytt inlägg när vi är på plats där.
Kanske ska förklara varför inläggen inte kommer vid rätt datum alltid. Wi-fi suger här som barnen säger. Jag säger mer wi-fi funkar ibland, Gud så skönt då kan vi umgås 💕😊

  • 52 Readers

Likes

Comments

Idag har vi tagit det lugnt halva dagen. Slapoat vid poolen, badat lite. Druckit dyr öl, 430:- för 4st. Ja är det något Singapore inte är så är det billigt. 😊

Vid 14 tiden bestämde vi att det var dags för lite lunch, blev ingen direkt kulinarisk upplevelse men vi fick lite energi. Med mat i magen tog vi tunnelbanan mot Gardens By The Bay. Så vackert men otroligt mycket folk. Jag har nog aldrig sätt så långa köer. Alla blev lite uppgivna och hängde med huvudena men in kom vi till slut. Vackra blommor, mystiska vattenfall och belysta konstverk. Helt fantastiskt även denna gång (jag var ju här för några år sedan).

Tillbaks till hotellet med tåg. Passade på att lämna in tunnelbanekorten och få pengar tillbaka. Vilket system för att kolla värdet på kortet och göra ett återköp! Tror det tog 20 min att fixa 6 kort. För att vara ett land med så mycket teknologi var det märkligt. Användande av miniräknare om och om igen känns lite förlegat.

Väl på hotellet tog vi Uber till flygplatsen. Fungerade mycket smidigt. Bilen kom på bara några minuter. Ibland är det tur att man är ute i god tid. Cebu Pacific hade nämligen bytt terminal utan att uppdatera oss så där stod vi på terminal 2 och skulle varit på 4:an. Fri shuttle löste detta.
Singapores flygplats har i flera år blivit utnämnd till världens bästa. Jag vill ge den en utmärkelse till, den tystaste jag varit på. Väl igenom säkerhetskontroller så fina omgivningar och inga störiga utrop stup i kvarten, någon mjuk röst ibland. Sedan all info på tavlor. Ljuddämpning i världsklass.

Nog om det, försenat flyg som vanligt när det gäller Filippinerna men en timme efter utsatt avgångstid var vi i luften, 4h flyg och sen landade vi äntligen i Cebu vid 5 tiden på morgonen. Mer om detta och vår nästa destination kommer i nästa inlägg, Camotes.

  • 65 Readers

Likes

Comments

Igår var vi på Universial Studios. Vilken julafton!
Svårt att beskriva ett så välgjort ställe. Fantastiska miljöer och attraktioner. Börjar med ett par bilder..

Hollywood och New York besökta samma dag, inte dåligt 😉
Parken är uppbyggd i olika sektioner och efter olika filmer. En del attraktioner är lugna där mannåker igenom filmens värld. Eller dom den bästa av dem alla, Transformers. 5d bio slängd dig i väggen. På med 3D glasögon och sen bar det iväg. En film en karusell, stup och slagsmål. Detta går inte att beskriva, så otroligt välgjort!
Häftiga bergodalbanor. Jacob utmanade sin höjdrädsla och vågade sig på den största bergodalbana jag någonsin åkt. Jag dör, jag dör, vill inte, stanna byttes till jag klarade det, fan vad häftigt 😊
Fullkomligt slut efter en heldag här och mat på Klassiskt 50-tals burgare hak med USA tema (förutom de svarta hamburgerbröden) orkade vi ändå en promenad över Sentosa Island.

Sentosa Island är en ö uppbyggd med lyx och massa aktiviteter. Förutom Universial finns fågelpark, konstgjorda stränder, zipline, Cables car, prova surfa och mycket mycket mer..
Det vi gjordevefter promenade var sluge Skyline som är som en skidlift med mål att nå luge ride. Luge ride är små mario vart bilar som körs nerför en bilbana, fort går det!
Detta var blixterkul. Även om jag trodde jag skulle dö i liften upp. Konstigt, klara bergodalbanor och tokiga grejer dom reversen bungyjump på Boracay men inte en saktgående lift. Hann inte att taverna bilder så lånar från nätet, skillnaden är att det var mörkt när vi gjorde detta.

Idag ska vi ta det lugnt fram till 14-15. Utcheckning från rummet kl 12 men lämnar väskorna i receptionen och badar i poolen. I eftermiddag kväll ska vi till Gardens By The Bay. Detta vet jag är bra och tvivlar inte på att de andra kommer tycka att det är häftigt. Sedan ska vi ta oss till flygplatsen för vidare för mot Filippinerna 00.20 i natt.

Vi får se om vi tar oss över till Camotes som planerat. Efter tyfoner och stormar i Filippinerna verkar det som att de flesta båtar fortfarande är inställda.
Vi kan bara hoppas att inte resterande resa består av regn och blåst. Sen är självklart våra tankar med alla som drabbats av Kai tak och Vinta. Över 200 döda och tusentals hemlösa efter jordskred och översvämningar.

Så här såg Gardens By The Bay och svart hamburgare ut 2014. Burgarna så likadan ut igår fast det inte var Burger King.
Nytt inlägg om sista dagen i Singapore kommer senare.

Likes

Comments

Efter att varit på resande fot i 26h var vi igår äntligen redo för incheckning på Carlton hotel i Singapore. Barnen överlyckliga när de fick syn på vilket lyxigt hotell det var. Var för trötta för att gå någonstans så det blev restaurangen rakt över gatan. Pizza för 180:- och ett glas vin för blyga 120:-.... trevlig kväll med Singaporesling och några öl innan vi stupade i säng

Idag började vi dag med frukostbuffé och titta på Carltons berömda pepparkakshus.
Efter detta begav vi oss iväg för att åka The Duck tour. Detta är en amfibiebil som först går på land och sedan ner i vattnet. Annorlunda guidad tur. Vi så berömda Marina Sands hotel, Merlionstatyn, Gardens buy The Bay mm från vattnet

Efter den guidade turen begav vi oss mot Arabkvateren och little Indian. Vackra byggnader och mysiga gator. Barnen var inte särskilt imponerade när vi sa att vi skulle äta indisk mat men så förvånade de blev när de tyckte att det var jätte gott!
Efter detta gick Hans och barnen tillbaka till hotellet och mamma, jag och Niklas trotsade tröttheten och begav oss till Chinatown. Tack Gud för tunnelbana. Trötta ben orkar inte gå hur mycket som helst 😊

Efter någon timmes vila skakade vi liv (eller försökte) i våra ömma kroppar. Mot Orchards road!
Detta är lyxshopping kvarteret som ska ha jätte fin julskyltning. Många lampor och rent och fint. Kanske inte så märkvärdigt bara som vi förväntat oss. Höjdpunkten för barnen var nog de goda grillspetten vi hittade längs gatan, allt behöver inte vara superdyrt.
Nu ligger vi i sängen, helt slut. Har nog blivit ett par mils travande idag. Tappra barn som kämpar på 😊
Imorgon väntar lugeride och Universial Studios!
Ja och just det, det är ju julafton 🌲🌴💕☀️
Annorlunda med 30 grader värme och julfirande 😊

Likes

Comments

Ja nu var vi på väg igen. Dagen började med mysfrukost och sen ville Jacob hinna med en runda i skolan. Julia ville hinna spela Sims. Olika prioriteringar i livet 😉

Nu sitter vi på tåget mot Kastrup. Bokat bord på Olearys så det blir en härlig start på resan.

Planet går kl. 18. Vi beräknas vara framme runt 17.45 lokal tid imorgon i Singapore. 7 timmar i tidsskillnade innebär att hon bara är 10.45 här hemma.

Nytt inlägg kommer när vi landat 😊✈️

Likes

Comments

Dag 2 väntade mer risterasser, hängande kistor i Sgada och grottklättring.
Felix kände sig inte så pigg (som ni kan se nedan) så det blev Nicke och jag son antog dag 2 utmaning.
Sagada bjöd på fina vyer och inget regn. Kanske beror på lyckoamuletterna vi fått av vår värdfamilj...😊
Vi började på ett museum i Bontoc för att få lite historia om de olika stammarna som bor där. Tur man inte gick runt där för 50 år sedan när headhunters smög runt😊 Museumet låg på en skolgård och när vi kom ut var det rast. Vi passade på att gå runt på skolgården och fick även följa med några av flickorna till deras klassrum. Inte riktigt som hemma.
Efter många trappor kom vi till en av Sagadas berömda begravningsplatser, en bergsvägg. Förut brukade man mumifiera de döda för att sedan i fosterställning placera dem i kistor som sedan hängdes på bergsväggen. Detta för att de döda ska komma numret Gud samt kunna vaka över de sina på jorden. Efter jobbiga trappor upp igen var det så dags för grottklättring. Över hala stenar, ner för rep och genom att klättra som en spindel tog vi oss så ner i grottan. Häftigt, utmanade och annorlunda! Mycket nöjd med dagen, efter bra med motion samt upplevelser blev det åter familjerestaurangen LAS Vegas på kvällen.

Dag 3 i Banaue kände sig Felix bättre så nu var vi hela vår lilla grupp. Denna dag stod vandring på risterasser samt bad i hotsprings på schemat. I regn och bara 16-28 grader gick vi bland de fina fälten i ca 1h innan vi kom fram till källan. Vattnet kom inifrån berget och höll ca 35 grader. Skillnad mot vattnet i floden som var iskallt!
Jag sammanfattar Banaue som vackert, kallt, enormt trevliga människor, samt wow vilka vyer.
Nu är det buss tillbaka till Manila i 9-10h, sen vänta på flyget till Palawan och så minibuss till El Nido i 6-8h.

Likes

Comments

Efter en lite tuff bussresa men rätt lite sömn var vi så framme i Banaue. Vi blev hämtade vid bussen och körda till vårt homestay. Familjen vi bor hos och som också är våra guider här r supermysig. Mamman gjorde frukost och en stor kanna kaffe till oss. Sen hämtade hennes svåger oss för att ta oss ut på hike bland risterasserna. Extremt vackert och intressant. Kanon guide som berättade mycket im både terasserna och filippinsk historia. Efter 4h vandring i ganska tuff terräng stupade vi i säng, trötta, blöta och frusna. Men vi är inte här för att sova så efter några timmars vila och lite torra kläder fick vi skjuts till familjerestaurangen där vi åt kanonmat och drack öl, sjöng och umgicks med dagens guide och hans familj (pappan var kocken).

  • 116 Readers

Likes

Comments

Efter flera timmar försenat flyg landade vi i Manila. Uppgraderade hotellet från hostel till riktigt hotel med frukost på sängen och varmvattendusch, lyx!
Godaste kycklingen jag ätit intogs på Aristocat som fått några utmärkelser. Efter middagen var Niklas tvungen att ha lite glass (inget ovanligt). En jätte mjukglass för 3:- slank ner innan vi helt slut kröp ner i sängen.

Nästa morgon började med frukost på sängen. Felix var inte riktigt bra så han stannade på rummet medan Nicke och jag gick runt i 3-4 h i Manila, fikade på Starbucks, blev fotade och intervjuade. Eftermiddagen spenderade vi på SM Mall som är ett jätte stort köpcenter. Till min stora lycka hittade vi även Cinnabun!

Efter att fått super bra hjälp med att boka om våra flygbiljetter är vår rutt nu ändrad. Efter bergen så flyger vi direkt till Plawan istället för Siargao. Rätt trötta på regnet och tänkte vi ska försöka hitta solen ☀
Just nu befinner vi oss i bergen, närmare bestämt Banaue. Detta efter en härlig bussresa på 9,5h...

  • 113 Readers

Likes

Comments