Häst

Hej på er! ❤

Får panik när jag inte kan blogga... Har inget Internet men är på Ica så passar på att sno lite Wi-Fi 🤣 skulle flyttat på lördag men på grund av det dåliga vädret som ska dra in, så är det uppskjutet. Hoppas att det blir till veckan eller nästa helg istället. Vill så gärna få ordning på mina grejer. I love my stuff!

Idag har jag haft hoppträning. Gick bra, men jag var nära att åka av! Fokus låg på vattenmatta och kombination. Filmer finns på Facebook om ni vill kolla? En liten snutt på Insta också 😁 

Likes

Comments

Glossy and trite, Häst

Ni vet väl att jag har en Facebook-sida också?

Där kör jag lite tävlingar, länkar inlägg såklart, men lägger också upp lite sånt som inte hamnar i bloggen. Kommer att börja lägga upp mer filmklipp där istället för på YouTube. Länkar även till artiklar och annat som jag tycker är roligt eller intressant.

Följ mig gärna, och dela gärna!

KLICKA HÄR för att komma direkt till sidan 😘

Likes

Comments

Glossy and trite, Häst

Jag tycker dom har jätteintressanta och bra avsnitt, för att lyssna KLICKA HÄR.

Lyssnar även en del på Häst och Ryttare 🐎

Har ni tips på andra poddar med inriktning mot häst? Gillar poddar överlag, typ P3 dokumentär och Mordpodden 👍 perfekt att ha i öronen när man diskar, mockar eller smörjer sadlar 😄

Likes

Comments

Häst

Jag torkar av och smörjer mina grejer efter varje gång jag ridit, allt förutom sadeln, den smörjer jag en gång i månaden typ. En gång om året plockar jag isär alla mina grejer och gör rent dem ordentligt. Plus att jag fixar till allt inför tävling såklart!

Hur ofta smörjer och rengör ni era grejer? Vilka smörjmedel föredrar ni?

Här har ni en steg-för-steg till hur jag sköter om mina grejer, plus vilka produkter jag använder.

👆 Till min dagliga rengöring använder jag EKOL-OLJA som jag har i en pumpflaska och torkar med en mirakeltrasa. Givetvis gör jag rent från sand/grus/hästskum eller vad som det nu kan tänkas vara smutsigt av. Tycker det funkar superbra och så är det en mycket prisvärd produkt som finns på de flesta ställen som säljer hästprodukter. Till min årliga rengöring tvättar jag allt med Fiebings sadeltvål, jag gillar egentligen den där andra vanliga bättre, ni vet den som man har i en blå ask, men jag tål inte lukten, så den här passar mig bättre. Luktar inte så starkt och känns som att den gör ordentligt rent.

👇När jag ska göra rent vardagligt, och även lite mer grundligt men utan tvål och utan att plocka isär, börjjar jag med att torka av allt noga med en vanlig handduk, sedan torkar jag med en fuktad wettextrasa.

👆 När jag inte plockar isär använder jag en tandborste till att ta bort smuts med, skitbra och kommer åt överallt, även bra vid spännen och liknande

👇Till tränsen använder jag EFFAX LÄDERBALSAM. Tycker det är så smidigt och går lätt in i lädret. Blir inte massa kladd. Jag använder puts- eller kökssvamp för att applicera det.

👆Magplatta och förbygel, och även sadel ibland, smörjer jag med SJÖBOGÅRDENS LÄDERBALSAM även skorna smörjs med detta. Det är lite svårarbetat och det måste vara varmt för att kunna arbeta in i lädret. Man får även jobba in det ordentligt och eftertorka flera gånger, men gör man det ordentligt är det ett suveränt skydd och en riktigt fin finish. Svårt att få tag på tyvärr, förr fanns det på ÖoB men nu tror jag det bara är Gekås som har...

👇När sadeln inte smörjs med Sjöbogården så smörjs den med Stübben Hamanol och även här använder jag puts- eller kökssvamp. Lättarbetad och ger ett bra grepp. Även super att dra på stövlarna eller ridbyxorna för att få lite bättre fäste! Låter det torka och torkar sedan bort överflödet med mirakeltrasa.

Likes

Comments