Här kommer en sammanfattning av veterinärbesöket

NASSE - Inget att göra... "Kulan" är där den är =/ Kan minska med tiden och eventuellt försvinna, men det är inte troligt. Hon rekommenderade att prova bettlöst, men trodde samtidigt inte att bettet kunde skada eller göra illa honom. Däremot kan jag inte använda aachenrem... Tur att jag bara har 10 sånna´ träns till honom! 

CANNELLE - Här hade vi ju två problem, det ena att hon fallit ur något fruktansvärt och det andra att hon uppvisar hälta. Angående hullet så tyckte vetten hon var för smal, men kunde inte hitta någon anledning till det. Har gått igenom foderstat och kollat avmaskningsbehovet. Skall kontakta annan veterinär för rådgivning gällande hennes tänder, men hon tittade i munnen och tyckte det såg fint ut. Hon har ju inte heller några problem med att äta, så det är förmodligen ingenting men bättre att vara på den säkra sidan. Hältan rådde hon mig att ta hjälp av kiropraktor med. Hon trodde samma som jag -  att hon drar upp benet pga den gamla skadan, och att det sitter högre upp egentligen. Hon tyckte även som jag också att hon såg lite sned ut... Fick dock metacam för sex dagar, ska ringa lite olika behandlare imorgon. Håll tummarna! Hon skall skrittas hela tiden dock.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det blev en skritt-tur med båda hästarna igår =) fick sällskap av både Linn och Bea. B red och L gick med hunden. Sedan fikade vi heeeeela kvällen lång! Bästa stallhänget <>

Nasse var pigg och kändes fräsch, gick fram hela tiden och tassade inte för nåt´Cannelle såg bra ut och visade inga tecken på hälta. Bea körde barbacka och jag med sadel =)

Har fortfarande groteskt ont i nacken, men kände att dom behövde få komma ut och sträcka på sig lite... Har försökt få tag i naprapaten utan att lyckas, får ta nya tag imorgon. Denna dag är ju som ni vet aningens fullspäckad! Hästarna får en vilodag, men till helgen hoppas jag det blir några riktiga långturer, skall köra ett redigt dressyrpass med grisen också =)

Likes

Comments

Hoppas på att veterinären kunde komma ut i eftermiddag! Så hjälp mig hålla tummarna =) plus att tummarna skall hållas för att hästarna är friska också såklart! Nasse skall få sin ärrbildning kontrollerad och Cannelle skall kollas i benet. Hon är inte halt längre men vilar ofta benet. Brallade järnet i hagen igår utan problem =) Hehe..! Det blir en fullspäckad dag idag. Möte hela förmiddagen, hästarna innan det då förstås, sedan hem och vänta på att vetten kommer, sen fixa mat till mig och Linn. Därefter hem till Linnéa för lite manikyr =) och på kvällen blir det årsmöte på ridklubben. WhoopWhoop!

Bild från Internet

Likes

Comments