Utställningsmerit med råge!

​Lille vackre killen är nu femton månader gammal och därmed kan han gå den merit han behöver i utställningsringen för att kunna få Jaktprovschampionat i framtiden. Jag vet ju så klart inte om han kommer lyckas på jaktproven och få tre ettor i elitklass, men skulle han få det så måste han ha minst GOOD i utställningsringen. Aslan är en liten kille på 45cm och jag försökte förbereda mig mentalt på möjligheten att domaren skulle "köra ut oss" ur ringen. Domaren tyckte att Aslan var jättefin och han fick Excellent och CK!! Han hade behövt GOOD, VERY GOOD hade ju varit ännu bättre men nu fick han högsta möjliga (om man bortser från att han kunde fått cert). Excellent och CK innebar att han fick in och fajtas med de andra hanarna som fått CK. Där blev han inte placerad men det gör inget! Snyggast juniorhanen och med certkvalitet. 

Jag behöver inte ställa ut mer men det är väldigt bra träning för Aslan att stå still när domaren öppnar munnen och tittar på tänderna, lyfter tassarna för att kolla simhuden mellan tårna, trycker på ryggen för att känna ryggens styrka och tar tag om pungen för att känna att testiklarna är på plats. Aslan står så snällt och väntar på att domaren ska bli klar och jag tror det  är väldigt bra träning i att bli hanterad så jag tänker anmäla honom till Ronneby och så har jag lovat Amelie att komma upp till Öland också. Sedan tror jag att jag lägger utställningarna på hyllan för Aslans del, om han inte råkar växa till sig några centimeter när han bli musklad på riktigt ;) Nu är han 15 månader och allt går så bra för lille killen. 

För inte så länge sedan gjorde vi MH också. Han har nu känd mental status och jag blev glatt överraskad på flera moment. Han gjorde ett jättefint MH. Jag är så glad över att jag sparade honom här hos mig. Han och jag kommer ha så kul ihop i många år hoppas jag! <3

Gillar

Kommentarer