MH med Movie-kullen

Den här helgen har vi haft kullträff på Halens camping från fredag till söndag. Större delen av lördagen spenderade vi på Sölvesborgs brukshundklubb och genomförde en beskrivning av hundarnas mentalitet, MH (=mentalitetsbeskrivning hund).

Kort och gott kan vi sammanfatta kullen så här: Det är en öppen och social kull som löser situationer snabbt på egen hand och sedan lämnar de det bakom sig. Det finn ingen aggression i dem och de tycker om att leka. Det negativa man kan säga är att en del av dem har anlag för att vara fullfjädrade knallapportörer. Under skotten så var några av dem inte intresserade av att leka mer utan sprang bort till skytten istället. Någon kom tillbaka och lekte lite till, några avbröt inte leken alls och det var den spretigaste kullen jag haft vad gäller kryss på momentet "skott". Gun som har Flisan bad att bara få ett skott för hon tyckte att Flisan var uppe i varv redan i bilen och ville inte att det skulle bli fel under skotten. I skrivande stund vet jag inte om det kommer stå "föraren avbryter" eller om det står "beskrivaren avbryter" eller om det inte står något alls. Hon har känd mental status i alla fall och var en av dem som sprang bort till skytten för att hälsa och se vad det var han sköt på. En av figgarna sa att det var en av de bästa tollarkullarna han sett trots att han varit runt och figgat på många ställen. Det var extra roligt att höra. Nu ska mattarna hem och öva på skott och stadga så hundarna fortsätter med det de håller på med ÄVEN om någon skjuter ;)

Kullens mamma Viska är ju inte så stor med 43cm i mankhöjd men tre av döttrarna är nog lite mindre. De är otroligt söta och harmoniskt byggda men kommer se ut som sockersöta valpar hela livet. Två av tikarna har blivit mer långbenta. Enzo påminner om sin farbror Felix och Malte påminner nog en del om morfar Måzart och pappa Moltas. Tesla är byggd för kapplöpning och jag vet inte riktigt vem han påminner om. Kanske farmor Nässla?!

Väldigt nöjd, fast lite förvånad över de spretande skott-kryssen, tackar jag alla inblandade för en fantastisk helg!

Från vänster till höger: pappa Moltas, Malte, Enzo, Tesla, Poppie, Flisan, Trolla, Vilda, Mimmi och mamma Viska.


Flisan

Blazing Fowler´s Movie Maleficent

Vilda

Blazing Fowler´s Movie Madicken

Trolla

Blazing Fowler´s Movie Magic

Poppie

Blazing Fowler´s Movie Mary Poppins

Tesla

Blazing Fowler´s Movie Mad Max

Enzo

Blazing Fowler´s Movie Maverick

Mimmi

Blazing Fowler´s Movie Matilda

My och Vilda.

Gillar

Kommentarer