​Det är mycket med den här portalen som jag gillar, men samtidigt mycket som jag inte gillar. Har haft tankarna länge om att byta men först när jag läste att Mirre som stört sig på samma saker bytte fick jag lite jävlar anamma och tog tag i det.

Så hejdå Nouw och tack för denna tid!
Ni hittar mig numera på: http://mariekarolina.webblogg.se (snart kommer min domän mariekarolina.se pekas om dit också)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er! 
Redan tisdag inne på andra skolveckan. I helgen som var har vi haft kalas x2. Ett för lilleman och ett för dottern som fick ha ett försenat kalas för sina kompisar. Full rulle med 5 st femåringar höga på socker, haha.

Iallafall.. Jag hade tänkt blogga i veckan som var, lilleman fyllde år, skolan drog igång - fanns kort sagt mycket att skriva. Men mitt i allt hände en sak. Jag vet inte hur mycket jag ska skriva om det, för det är en stor grej för mig som påverkat mig och mitt liv enormt mycket och kommer fortsätta påverka mig troligast resten av livet - både på gott och ont. Samtidigt handlar det inte om mig som person utan om en person väldigt nära mig, och därför vill jag egentligen inte skriva om det. Dubbelmoral där eftersom jag uppenbarligen skriver om det nu.. Ni förstår säkert, det har påverkat mig så enormt mycket och det vill jag ha sagt, men av respekt för den person som detta gäller skriver jag inte mer än så. Jag mår iallafall bra i det stora hela och det kommer komma något positivt ur detta så småningom.

Med det sagt så kommer en liten uppdatering om hur första veckan på sjuksköterskeutbildningen har varit. Först och främst så är vi så otroligt många i klassen, runt 90 stycken (osäker hur många som har hoppat av nu dock). Det pågår en inspark/nollning som jag hade planerat att vara med på men av förklarliga skäl blev det att jag inte hoppade på den. Kanske lika bra det för vettetusan hur jag hade pallat dagarna om jag varit ute halva nätterna :) Iallafall, föreläsningarna är i full gång och lika så själva utbildningen. Vi är indelade i mindre studiegrupper och jag känner att jag har hamnat i en otroligt bra grupp. Jag läser också en frivillig matematikkurs på sidan om för att förbereda mig inför läkemedelsberäkningen. Frivillig matte, det är ett uttryck jag inte trodde skulle finnas i mitt vokabulär, haha.

Men så ser livet ut just nu. Jag känner mig väldigt nöjd och trygg med mitt val av utbildning och jag känner att det är rätt tidpunkt i livet. Sen är ju livet så att det uppstår oväntade saker som det gjort nu, ibland mer omfattande än vanligt. Men i slutändan blir det bra för alla parter och det är huvudsaken. Livets alla utmaningar är inte alltid en dans på rosor - men det är det som gör oss starkare och gör att vi växer som människor.

Nu längtar huvudet att få stänga av lite och vila, så på återseénde! :)

Plugget blir roligare med mycket färger :)

Likes

Comments

Då var första dagen på universitetet avklarat och jag är officiellt student! Var massa information så är rätt mör i huvudet, men det ska bli så himla roligt. Lärarna var roliga och otroligt trevliga, de få klasskompisar jag hunnit prata med likaså (vi är 90 st i klassen...). Dom håller dock på att göra en enorm utbyggnad av campus och i de nya husen har vi många av föreläsningarna, likaså uppropet idag, så det var lite kaos att hitta rätt men tur nog var fler minst lika förvirrade :)


Jag hade tänkt delta i en av alla nollningsaktiviteter ikväll, men jag känner redan nu att jag är slut i kropp & knopp plus att skolan börjar 8.30 imorgon. Inte lätt att vara tant innerst inne dessa gånger. Riktigt imponerade av dom som deltar i allt och dessutom är pigga i skolan, haha. Vänta ni bara tills ni kommer upp i min ålder, då finns de inge skönare än att lägga sig 20.00 på kvällen ;)

Kort & gott så känns det kul och spännande att starta detta nya kapitel i livet. Har hela dagen haft ett leende på läpparna och tänkt att GUD vad bra detta känns. Det är alltid positivt eftersom av erfarenhet säger första magkänslan väldigt mycket.

Någon fler som börjat skolan nu i dagarna? :)

Likes

Comments

Förra veckan hade vi som sagt en nybliven 5-åring i huset. På själva födelsedagen hade vi kalas för släkt & vänner (kompiskalas ska hon få ha i slutet på månaden då många kompisar varit bortresta). Det var otroligt uppskattat av dottern. Hon har ju perioder när hon fastnar för något - Frost har det varit väldigt länge och fortfarande väldigt poppis, men på senaste tiden har dom fått konkurrera med My Little Pony. 90% av presenterna var såklart något med ponnysarna, så även kalastemat. Hon önskade en My Little Pony tårta men jag tog den lätta vägen och gjorde en tårta med inspiration av temat, lite fusk får man göra.. Men hon blev överlycklig och det är de viktigaste för mig :)

Vi bjöd inte bara på tårta & fika utan även lite plockmat före. Pizzabullar, marinerade kycklingklubbor, majskolvar, sallad, vitlöksbröd, frukt m.m. Fanns något för alla :)

Sedan en dag förra veckan tog vi ledigt åt barnen från förskolan och åkte iväg på äventyr - Trolska Skogen! V får gratis biljetter från jobbet dit så vi passade på att åka innan dom stänger för säsongen trots att det var en riktigt grå dag med duggregn. Men såhär i efterhand passade vädret väldigt bra in i hela konceptet :)

För er som inte hört talas om Trolska Skogen så är hela konceptet som en utomhus-teater med sagoväsen. Barnen får en karta från början och längs vägen gång stöter man på diverse karaktärer som berättar, sjunger eller dansar. Det var väldigt stämningsfullt med högtalare gömda i skogen och vuxna som små uppskattade det väldigt mycket :) Som jag uppfattat är det nya sagor varje sommar, så det här blir en självklar repris nästa år också.

Likes

Comments

Instagram@mariekarolina