Det er ved at være længe siden, jeg har opdateret min blog. Der sker så meget, og jeg har en travl hverdag, så det kan være svært at finde tid til det hele. Det er nu snart to måneder siden, at jeg rejste fra Danmark, og jeg elsker bare at være her. Jeg bor hos den sødeste og sjoveste familie, har fået søde, små søskende, som jeg passer lidt og har fået det megagodt sammen med. Min mom and dad er virkelig sjove, varme mennesker, som jeg elsker at være sammen med. Mine veninder er utrolig søde, og vi hænger ud sammen, shopper, spiser frokost sammen og har været til homecoming, som var en helt fantastisk dag. Mere om det næste gang. Jeg har ingen hjemve og har heller ikke haft kulturchok … nyder så meget at være her. :-)

Skolen er jo for længst begyndt – faktisk begyndte den få dage efter, at jeg ankom - og jeg har det supergodt og er så glad for at gå på skolen! Fordi at jeg er en udvekslingsstudent, er jeg senior - men hvis vi havde det samme system i Danmark, ville jeg have været junior. Der har været dage, hvor jeg har været meget udmattet og træt, fordi alt har været nyt, og der har været fyldt med nye oplevelser hver eneste dag. Skolen går supergodt, og jeg har valgt en masse spændende og sjove fag. Skolesystemet i USA er sådan bygget op, at der er tre trimestre på et skoleår. Nogle fag er obligatoriske, og andre kan jeg selv vælge, hvilket, jeg synes, er fedt. Nogle af de største forandringer er bl.a., at længden på timerne er vildt underlige. Nogle timer varer 71 minutter, mens andre varer 72. Vi har syv minutter efter hver time til at finde den næste klasse.

Det gik hurtigt med at komme i kontakt med andre på skolen. Alle menneskerne er så søde og imødekommende, så det har været rigtig let at få venner. I USA går man fra klasse til klasse, alt efter hvor det fag og den lærer, man skal have, holder til. Derfor skifter eleverne også fra time til time. Det gør også, at jeg nu har mødt mange søde mennesker. Det er vildt sjovt at gå på en amerikansk skole, især fordi der er så mange mennesker, og alt er stort og anderledes. Jeg kan rigtig godt lide den amerikanske skolekultur!

Lærerne har været utrolig søde og imødekommende. Én kalder mig for Miss Denmark, og i en anden time har de andre elever skullet tage smagsprøver med til mig af typisk amerikansk mad, haha. Det har været ret sjovt. Vi kalder lærerne mr. eller mrs. The principal – rektoren – har også været virkelig sød, imødekommende og hjælpsom.

En typisk skoledag for mig

Jeg tager skolebussen hver morgen kl. 7, og det tager kun få minutter at køre til skolen.

Hver morgen starter kl. 7:50 am, hvor vi skal sige ”pledge of allegiance”, som er den amerikanske troskabsed. Hvert klasselokale har et amerikansk flag, så vi står rettet mod flaget med højre hånd på hjertet og siger the pledge of allegiance. Den første dag var jeg vildt forvirret, fordi folk lige pludselig rejste sig op. Efter meget besvær har jeg endelig lært den uden ad, haha.

7:50 - 9:01 - 2-Dimensional Design (kunst)
Jeg er virkelig glad for denne time; det er super sjovt og hyggeligt, og en ekstra bonus er, at man sjældent for lektier for. Vi laver todimensionel kunst, og det er virkelig hyggeligt.

9:08 - 10:20 - Physical Education (idræt)
Jeg synes, disse timer er rigtig sjove, fordi de sportsgrene, vi spiller/dyrker, er meget anderledes end i Danmark. På den måde får jeg mulighed for at prøve en masse – for mig – nye amerikanske sportsgrene. Vi har indtil videre spillet baseball, softball, tennis, volleyball og pickleball.

10:20 - 10:50 - Lunch A
Kantinen er kæmpestor, folk er meget højlydte, og maden er ret usund. Ej, der er heldigvis også salatbar i kantinen, og jeg har mulighed for at lave min frokost hjemmefra. Så det er dejligt. Ellers foregår det, som man ser i amerikanske film med bakker med mad og lange borde.

10:57 - 12:08 - U.S. History
Denne time er obligatorisk. Dette er nok den mest udfordrende time, da de andre elever allerede har haft emnerne grundigt sidste år, så her må jeg virkelig arbejde for at indhente det om USA´s historie – set fra amerikanernes side.

12:15 - 1-26 - Foods and Nutrition (hjemkundskab og ernæring)
Jeg synes, denne time er supergod. Det er fedt at prøve en masse amerikanske opskrifter, og alle de retter, vi har lavet, havde jeg aldrig hørt om, før vi skulle lave dem. Derudover synes jeg, at ernæringsdelen er superspændende.

1:33 - 2:45 - 21st Century Writing (engelsk)
Denne time er nok min yndlingstime. Jeg har verdens bedste lærer. Hun er både virkelig dygtig og virkelig sød. Vi skriver bl.a. essays, som er bygget anderledes op, ift. hvad jeg har været vant til. Vi arbejder med Claim of value, appeals (ethos, pathos, logos) og meget mere.

Football games
En af de ting, jeg havde glædet mig meget til hjemmefra, var at opleve American football games. Jeg har allerede været til et par football games, og det er virkelig sjovt at opleve, hvordan hele skolen møder op iført tematøj (f.eks. US colors eller neonfarvet tøj). Det er helt vildt fedt, og skolen har en enorm school spirit. Der er en ubeskrivelig god stemning; folk støtter hinanden, cheerleaderne får publikum op at stå, så det er mega fedt. Alle skoler i USA har deres egen maskot. Min skole er ”the Eagles”, og vores kampråb er ”Fire up, go Eagles”.

Jeg håber, I alle har det godt! Hvis I har nogle spørgsmål, må I endelig skrive til mig.

Knus,
Marie

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hej igen!

Nu er jeg endelig kommet til min værtsfamilie, og de er SÅ søde! Jeg er startet på High School som senior, og det hele går virkelig godt. Jeg har haft supertravlt hver dag med at opleve, så derfor er det først nu, jeg har tid til at skrive lidt. Jeg er super glad og alle, jeg har mødt, har været så utrolig søde, lige fra rektoren på skolen, amerikanere, som jeg mødte på rejsen hertil, lærerne (en kalder mig Miss Denmark) og ikke mindst min værtsfamilie, som er helt utroligt søde.
Men jeg vil nu fortælle lidt om de helt fantastiske 5 dage i NYC.

Onsdag d. 23. august

Dag 1: Efter en lang rejse fra København ankom vi endelig til vores hotel i New Jersey, lidt uden for New York. Jeg fik en super sød roomie fra Norge, som jeg hyggede mig meget med. Mange af os brugte eftermiddagen ved poolen, og vejret var så lækkert varmt.

Torsdag d. 24 august

Dag 2: Vi startede dagen ud med et møde: ”Adapting to America”, der, som navnet antyder, skulle lære os lidt om den amerikanske kultur. Vi lavede også en Kahoot, som handlede om USA. Senere kørte vi til Manhattan, New York, hvor vi spiste frokost på Grand Central Terminal. Vores guide, Mike, viste os Upper Manhattan. Det var meget spændende, og vi så bl.a. lejligheden fra serien Friends, Central Park, Times Square og meget mere. Kl. 17 havde vi fritid. Jeg tog sammen med nogle andre udvekslingsstudenter fra andre lande til ”THE TOP OF THE ROCK”: en skyskraber med en fantastisk udsigt over hele New York. Det var super flot. Vi så også Times Square igen; denne gang endnu flottere, fordi der var mørkt. Resten af aftenen hyggede vi os, og det var skønt.

Fredag d. 25. august

Dag 3: Igen havde vi et møde, og denne gang skulle vi lave nogle små skuespil om forskellige situationer, som vi kunne komme i herovre. Senere tog vi bussen til Lower Manhattan. Her så vi bl.a. World Trade Center Memorial, Soho, Chinatown, Statue of Liberty og Brooklyn. Om aftenen havde vi igen fritid. Min gruppe gik hen i Washington Square Park, hvor vi snakkede med nogle forskellige lokale - det var vildt hyggeligt. Sammen med de lokale spillede vi et spil kaldet ”Airodart”. De var vildt hyggelige og så dejlig ligetil at tale med. Vi spiste aftensmad på en hyggelig restaurant. Skøn dag.

Lørdag d. 26. august

Dag 4: Sidste hele dag i New York startede med et kort møde om flyrejsen videre til værtsfamilien. Jeg skulle allerede køre ud til lufthavnen kl. 6:45 næste morgen. Vi kørte til “Whole Foods" (et supermarked), hvor vi købte frokost. Derefter gik vi over i Central Park, hvor vi spiste, hyggede og spillede nogle forskellige boldspil, og vejret var super dejligt. Efter et par timer i Central Park gik turen videre til Jersey Garden Mall (et outlet), hvor vi brugte ca. 4 timer. Da vi kom tilbage til hotellet, gik vi op og pakkede, og resten af aftenen hyggede og snakkede vi.
Det var fantastisk, og hele opholdet i NY har været SÅ sjovt. Jeg har i den grad nydt New York og ikke mindst de mennesker, jeg har mødt. Folk er så søde og imødekommende. Jeg ville ikke have undværet Soft Landing Campen her, for jeg synes, det gav en blød overgang, jeg blev godt ”klædt på”, og det var fedt at møde andre i ”samme båd".

Søndag d. 27. august

Dag 5: Jeg stod tidligt op og tog sammen med 4 andre til lufthavnen Newark. Hele rejsedagen gik supergodt og jeg skulle skifte fly/være i transit i Detroit. Jeg var MEGASPÆNDT på at møde min værtsfamilie, som jeg jo skal bo hos og dele min hverdag med det næste år. Så det var dejligt endelig at ankomme til lufthavnen, hvor min søde familie tog imod mig. De gav mig en fantastisk velkomst.
Det var også en super dejlig dag! Jeg føler mig meget heldig, at alt er gået så godt. Jeg oplever og nyder på fuld tryk.
Nu må jeg heller slutte; jeg skal i zoologisk have med min søde familie. (De unger kan man kun blive glad for. De er så cute!!)
I morgen skal vi i kirke, og på mandag skal jeg med mine nye veninder ud og købe homecoming-kjole, inden skoledagene starter igen. Mere om det senere.

Jeg håber, I alle har det godt! Jeg har det i hvert fald rigtig godt!

Knus Marie

Likes

Comments

Hej og velkommen til min blog!

Jeg har lavet denne blog, for at I, der har lyst, kan følge med i mit år i USA, og så jeg selv kan kigge tilbage på mine oplevelser, tanker og minder, når jeg kommer tilbage til Danmark i juni måned 2018. 

Jeg rejser til New York på onsdag d. 23. august, hvor jeg sammen med andre udvekslingsstudenter fra Skandinavien skal tilbringe 5 dage i New York. Dette kaldes ”Soft Landing Camp”. Søndag d. 27. august rejser jeg videre til Hudsonville, Michigan, hvor jeg endelig skal møde min søde værtsfamilie!

Min værtsfamilie består af:
Alisha og Mike
Caden (11)
Brody (8)
Emmerson (4)
Calvin (2)
Elliot (næsten 1)

Derudover har familien to katte - Nala og Miss Fuzzybutt - og to hunde - Oscar og Bella. Jeg glæder mig meget til at opleve og blive en del af en amerikansk families hverdagsliv.

Jeg skal gå på Hudsonville High School - en skole med cirka 1.850 elever. Jeg glæder mig meget til at opleve det amerikanske High School-liv.

I Michigan bor der omkring 10 millioner mennesker, og staten er dermed den 10. største i USA. Hudsonville, som jeg skal bo i, ligger 20 min fra stranden ved Lake Michigan.

Kram
Marie

Likes

Comments