att resa.

Jag vet inte om man kan säga att jag gillar att resa. Jag har rest en del och sett många städer och sevärdheter i olika världsdelar men ändå. Det bästa med att resa tycker jag är att man får tillbringa tid tillsammans. Göra något annat och hinna prata med varandra. Både om du reser med en partner, vän eller med hela familjen. Man umgås på ett annat sätt på resor. Äter ny mat, upplever saker, tappar bort sig och skapar minnen. Oavsett om det är en helg i Köpenhamn eller två veckor i Thailand. Jag är ju till och med exalterad över att åka en dag till Ikea. Det krävs inte så mycket.

Min senaste resa gick till: Umeå. Föga förvånande. Jag och Andreas tog en andningspaus från hus och flytt och tillbringade två dagar på andra sidan kvarken. Shopping, mat, hotellfrukost och morsdagschampagne. Strålande trevligt.


Så ofta reser jag: Ett par gånger per år. Några kortare turer och oftast en lite längre. De senaste åren har det mest blivit stadssemestrar i Europa och nu drömmer jag om en riktigt hederlig solsemester.

Min drömresa går till: Jag skulle gärna se Australien men mitt problem är att jag inte är så förtjust i tanken att vara borta mer än två veckor. Jag gillar att åka men jag älskar att komma hem.

En plats alla borde se: Min första tanke var New York men jag vet inte. Det är en mäktig stad men det känns som att tillräckligt många ser den. Jag blev däremot positivt överraskad av Krakow. Fina byggnader och mysiga restauranger på innergårdar, mycket grönområden och intressanta kontraster mellan gammalt och nytt.

Här är vi i Göteborg. Också en väldigt trevlig stad.

Tre saker jag packar med: Telefon, laddare och en bok


Mitt ultimata resesällskap: Andreas. Vi är båda bra på att shoppa, dricka kaffe och att turista, men uppskattar också att göra absolut ingenting.

Den sämsta resan jag gjort: Jag har nog aldrig varit på någon riktigt dålig resa. Oftast finns det något positivt. Om inte annat så att man får vara tillsammans och se något nytt.


Den bästa resan jag gjort: Jag trivdes i Barcelona eftersom det kändes som en liten storstad. Kroatien var väldigt fint och det var roligt att resa tillsammans med min familj och Sardinien var både vackert och väldigt behövligt för oss två. Jag kan inte välja.

En inplanerad resa är: Andreas springer halvmaraton i Köln i höst, så dit ska vi åtminstone. Jag vet absolut ingenting om Köln.

Gillar

Kommentarer