När projekt barnlös vecka är över

Måndag igen. Ny vecka och nya möjligheter - ännu bättre; barnen kommer hem idag!

Projektet hemma som skingrar mina barnlösa tankar har varit att måla om deras tripp trapp stolar. De har varit i olika åldrar och skick. Den ena i furu och den andra i Björk men båda lackade.

Slipade dem båda ena kvällen tills mina armar gick sönder. Inte släppte mycket lack men lyckades rugga upp ytan iallafall. Så här i efterhand hade nog en slipmaskin varit ett bättre alternativ..
.. iallafall så ville jag helst betsa dem i mörkbrunt men med tanke på att 90%av lacken var kvar och de andra 10% satt på mig så fann jag denna fina färg på Bauhaus:

Eftersom den var överstrykningsbar först efter 4 timmar var det tålamod som gällde och många delar att ha koll på. Har sedan lackat över färgen två gånger med samma märke fast lack, eftersom precis som det står på burken så är det kalkfärg.. och kalkfärg adderat med små barn kändes lite riskabelt.
Två lager lack blev inte vackert men förhoppningsvis slitstarkt.

Så nu är julen ute och nya gardiner uppe. Nymålade barnstolar stål klara redo att fyllas med barn och jag så redo att få fylla hemmet med massor av bus.

Gillar