Mitt liv som politiker

En del av mig är att vara politiker. Jag vet, det låter så tråkigt men jag måste säga att det är bland det bästa jag gjort, att kasta mig in i politiken för att göra skillnad. Jag älskar det! Det är 6 år sedan jag satte ner foten för mig själv. 6 år sedan jag blev aktiv moderat.
Idag sitter jag i kommunfullmäktige, invald av folket och är 2:a vice ordförande i förskolenämnden. Jag brinner för mina uppdrag och jag lär mig så mycket varje dag.

Barnen är alltid första prio och dagens fullmäktige, som är extra insatt, blev speciellt. Vi hade på agendan att ta upp motioner och interpellationer som inte hunnits med under förra året. Från 13.00-23.00. Debatt, debatt, debatt.
Jag körde på -> 13.00 till 14.45 där jag hann med ett inlägg om likvärdig förskola.
15-17 lyckades jag också vara delaktig i väntan på mitt andra inlägg om ett tryggare Västerås. Barnen satt som ljus så när klockan närmade sig 17 och det var en talare kvar hann jag tänka tanken ”det är lugnt, jag hinner med mitt inlägg”
Precis när ordförande gav mig ordet satte Lillasyster igång att gråta. Så klart. Förstås. Inför ett webbsända fullmäktige fick alla ta del av mitt liv som småbarnsföräldrar. Optimist, ja visst! Men jag fick mitt inlägg och min 3 minutes of fame!..

Mellan 17.00-21.00 så var full fokus på barn och nattning. Därefter har jag återigen suttit framför datorn och följt debatten. Vill du se mitt gråtinlägg? Gå in på www.vasteras.se där alla fullmäktigemöten webbsänds och sparas.

Gillar