Lucka nummer 22: Hur ser inventeringen i ditt liv ut med balansen mellan familj/kärlek/jobb/vänner/

Som jag redan berättat har jag och mitt liv gått igenom förändringar de senaste åren, efter ett abrupt uppvaknande. Mina prioriteringar fortsatte dock lite lätt snedvridet.
Jag älskar att jobba. Du spenderar större delen av dagen på jobbet, och de senaste 10 åren har jag varit mer aktiv i mitt jobb än mitt privatliv. Jobbade ca 10 timmar om dagen, tog ogärna semester och satt mig gärna på jobbet en lördag eller söndag.
Mitt jobb var min identitet.

Det här året väckte mig drastiskt. Jag hade tagit på mig allt och lite till. Då, hade jag kontroll men var mer på jobb än hemma. Till slut satte min Kärlek ner foten. Han såg att jag inte mådde bra. Mitt jobb hade förändras genom omorganisationer och jag hade chefsjobb+projektledare+sakkunnig.. men då i mars kom en vändning. Då på ont, tyckte jag men senare har det bara gjort mig gott.Klev ner från chefspositionen till
att få grotta ner mig, endast i mina sakfrågor. Jag fick en paus. Jag insåg även också att ingen någonsin skulle tacka mig för allt slit jag gjort genom året. Det var inte värt att stampa i kvicksand längre.

Visst jobbar jag gärna fortfarande, men jag tar inte med mig jobbet hem. I år tog jag även, för första gången, 4 veckors semester på rad. Utan att en enda gång öppna datorn.

Jag har lärt mig att det inte är nyttigt att jobba 24/7. Privatlivet betyder mer än jobbet. Familjen betyder mer. För att kunna ge familjen allt så behöver jag ta hand om mig själv. Bra kost och träning. Mer fokus på mig ger mer kraft att fokusera på familjen.

Jag jobbade in i det sista inför min mammaledighet, men det var för min egen skull. Nu tänker jag knappt en enda tanke på jobbet.

När jag har balans mår jag som bäst. 2017 kommer visa ifall jag kan lyckas ha balans även mellan mammaledig, familj, kost och träning.

Gillar