Lucka nummer 1: Mitt perfekta liv

Jag kommer även i år att vara med i #kajsonsjulkalender och blogga varje dag fram till jul med ett specifikt tema. Just idag börjar vi med "Mitt perfekta liv"... ja, just så där guldglänsande och härligt ni vet..

Mitt perfekta liv. Jag bor i min i min lilla villa från 50-talet, en bit utanför stan. Det röda teglet skvallrar om åldern och utanför huset ligger det några leksaker slängda som visar att här bor en barnfamilj. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle skriva det om mig själv. Barnfamilj. Intill garaget står min Grand Picasso C4, en sjusitsig historia som snart börjar bli för liten. Ja, som ni redan förstått är jag inte ensam i mitt hus. Jag delar det tillsammans med min fästman, två bonussöner och vår gemensamma son på ett år. Huset är fullt av energifyllda barn och vi har ständigt pågående projekt om hur vi ska bygga om för att få plats. Mer plats. Bättre plats? Vi har bott här i 3 år snart och hittills hunnit byta el, byta sovrum tre gånger och byggt två nya sovrum i källaren. Köket, renoverade vi i augusti men det saknas fortfarande en list eller två. Näst på listan står nya tapeter. Har jag tur kommer de upp innan sommaren... Hjärterum finns det gott om. Tid desto mindre.

Jag jobbar heltid på ett jobb jag älskat sedan jag började för 11 år sedan. Där har jag utvecklats och gjort karriär innan jag blev mamma. Ja, mitt glamourösa liv just nu är som nybliven mamma där sminka sig inte längre tillhör vardagen och klackarna samt de där små tighta klänningarna hänger längst in i garderoben. Uteliv hade jag nog sista gången för 3 år sedan. Eller är det 4 år till och med? Hoppas iallafall få damma av dem någongång. Kanske nästa år?

Jag ska absolut inte klaga utan tycker faktiskt mitt liv är perfekt. Jag har en bra lön som jag förtjänar varje krona av efter hårt slit. Jag har mitt hus. Min bil. Vi har en segelbåt som vi semestrar på och jag har den turen att min pappa äger ett hus i Spanien där jag spenderat mina senaste tio somrar. Allt har inte varit en dans på rosor och vår familj är en väldigt modern och vi har gått igenom eld under dessa år tillsammans men jag älskar mina bonussöner. De är världens bästa storebröder till min son.

Mellan alla bajsblöjor, projektarbeten och sömnförsök så har jag en fot inom politiken där ett stort intresse finns. Det gör jag på min fritid. Jag är fritidspolitiker och förtroendevald i Miljö- och konsumentnämnden. Inget glamoröst men otroligt roligt och ger mig så mycket. Älskar det. Träning, är en annan del av min perfekta liv. Den fått endast en liten bit av kanten just nu och jag försöker få till det några gånger i veckan. Träning är min andning. Min ro-punkt. Min mindfulness.

Så det här är mitt liv. En vardagsstress i småbarnsfamilj där huset mer än ofta är upp och nervänt men jag trivs ändå som fisken i vattnet. Visst lockar vita stränder, paraplydrinkar och höga klackar ibland. Men jag har vart där. Jag har levt det där.

Nu är jag här. Och jag älskar det.

Det här är en del av Kajsons julkalender. Vill du också vara med? Mer info hittar du här: .https://johannakajsonsblogg.se/2017/11/11/2017_october_kajsons-julkalnder-2017-arets-bloggjulkalender-2/


Gillar

Kommentarer