Livet är ett äventyr redo att upplevas

En sån underbar, fartfylld dag!

Frukoststund i morgonsolen innan en promenad för att upptäcka den lilla ön vi landstigit medan grabbarna tog en fisketur med jollen. Spår av vildsvin mötte mig och jag fascineras över hur de lyckas ta sig överallt och överleva. De går självklart över isen, men hur mycket föda finner de på en ö? Svaret är såklart: De äter allt, förökar sig och fortsätter sen vidare nästa vinter

Blev en kort promenad, på en liten ö men ändå så skönt att sträcka på benen efter en riktigt dålig natt.

Vi gick ut igen vid 09.30 med sikte mot Stockholm. Solen sken och vinden var med oss! Jag stod för rodret, styrde skutan för vinden och kärleken min sköta seglen. Det är någonting kraftfullt med att segla. Att fånga vinden i seglen och hantera den så båten styr dit vi ska. Vikingarna gjorde det, romarna gjorde det och nu gör vi det. Vi har dock sjöräddningen nära om vi nu, mot förmodan skulle kapsejsa, men vi låg nästan i 40gradig lutning ibland!

Efter 6 timmar till sjöss svek vädret oss. Regn ger lågtryck och vindar som inte riktigt ville vår väg så vi bestämde oss helt enkelt för att lägga till i Kungsängen för natten.

Solnedgången blir nog inte lika fin som gårdagens men sällskapet är ju det samma. Min stora kärlek vid min sida, ett älskat bonusbarn som sussar för natten och sen vår kommande lilla skeppare i magen. Han som visat sin starka sida idag när han hejar-kickar på mamma i 6 knop med vinden med oss. Det där leendet och värmen som fyller kroppen varje gång han ger sig till känna. Oslagbart!

Gillar

Kommentarer