En annan del av mammalivet

Kan inte minnas att jag skrivit på något om oro, ängslan, förtvivlan och väntan? Men att vara småbarnsförälder har en sida jag aldrig riktigt tänkte på. Den där sidan som vi inte ofta talar om. När ens barn blir sjuk..

Igår var det dags för oss igen. En glad kille hela dagen somnade som vanligt vid 19.00. Vid 20.00 vaknade han jätteledsen! Han rosslade och lät som man kan göra vid en förkylning, där gör ont i halsen och stämbanden är svullna. Han ville inte ta bröstet, men kändes inte febrig. Stackarn.. jag kunde riktigt känna hur ont det gjorde att hosta eller svälja. Han var så ledsen.
Kärleken min öppnade fönstret och satt med honom i famnen under ett täcke medan jag ringde 1177.
Damen som svarade var väldigt trevlig, lyssnade på hans andning och sa bara:
- Ni ska åka upp med honom till barnakuten så han får hjälp.

Det brast för mig och jag är då glad att Kärleken min är tryggheten själv. Utan han hade jag gått sönder.

Min lilla kille fick hjälp direkt. Inhalera adrenalin och så lite alvedon ifall han hade ont. Misstänkt falsk krupp.
Och så väntan..
....lite mer adrenalin och så ännu mer väntan.
Vi kom in 20.30. Sjuksköterskan gav honom första adrenalinet vid 21.00. Inte förrän vid 01.00 träffade vi läkaren första gången. Då fick han mer adrenalin, och även en kortisonshot. Vid 04.00 fick han ännu mer adrenalin och sen vid 05.00 fick vi åka hem.

Så duktig liten kille som satt nöjd hos pappa medan de klämde och kände på honom. Avfyrade även små leenden. Visst blev han ledsen när masken till adrenalinet hölls vid ansiktet men sen kunde han sova igenom alla turer. Min duktiga killa prins.

Nu sover han för natten och jag håller tummarna för att han inte får mer krupp i natt.

Gillar

Kommentarer

Maria
,
Hoppas ni får sova inatt! Pussa Frank från oss! 😘💙