Lucka nummer 12: Verkligheten bakom den perfekta bilden

Ni som följer mig är nog redan nu medveten om att jag INTE tar några perfekta bilder. De flesta är helt utan filter och bara rakt taget från min verklighet. En verklighet som småbarnsförälder.

Men låt mig backa tillbaka bandet några år, till tiden då testade jag på livet som modell. Inte alls så glamouröst som det låter utan de flesta bilder var ”timeforprint” allså samarbete med fotografen där jag fick bilder som tack för att han/hon fick öva. Några reklambilder blev det dock för klädesmärke In-tense med bikini och klänningar hos samt några fighting bilder för Västerås Fight Club. Jag älskar att stå framför kameran. Men det har jag långt ifrån alltid gjort.

Det är precis tvärt om. Verkligheten bakom den perfekta bilden. Jag såg inte det som andra såg. Jag såg inte den perfekta bilden. Jag såg en liten fyrkantig tjej med alienhuvud och opropertionelig kropp. Sjukt. Hur den egna bilden förvränger verkligheten. Mina bilder är inte redigerade av fotografen. Ljussättning och möjligtvis en viss retuch. Men det är ju jag. Spegelbilden jag såg var långt ifrån den där bilden ni ser idag.

Jag lärde mig tillslut att jag inte såg ut som ”SvampBob-fyrkant” eller ”Alien”. Mycket tack vare att jag vågade fortsätta att ställa mig framför kameran. Kanske en viss form av självplågeri men idag vet jag ju bättre. Idag är jag faktiskt mer nöjd med min kropp än jag någonsin varit. Kanske är det just för att jag utsatte mig själv för att stå framför kameran – och trots allt se verkligheten eftersom bilderna inte visar samma sak som jag såg i spegeln. Eller så är det helt enkelt tack vare det vackra liv den här kroppen har gett mig. Min underbara son. Mitt hjärta. Mitt allt.

*Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalender med olika tema varje dag – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

Gillar