Mysig vecka. Det går mot varmare tider-ÄNTLIGEN!

Kvällsmys med goa arbetskompisar i vackra Solum.

Blev riktigt bortskämd i torsdags. Systrarna överraskade med ansiktsbehandling och manikyr, french manicure. En smygstart på min födelsedag om en dryg vecka. Som jag njöt!

Sedan åt vi en god räkbakelse och fortsatte surra. En härlig kväll med 2 av mina favoriter i livet.

När jag är ute och promenerar går jag ofta förbi denna trapp. Här har jag suttit otaliga gånger genom livet. Som liten med mamma, kompisar och lite fika. När jag blev moster med mina fina syskonbarn och mamma. Tillsammans med vänner har massor av hemlisar delats just här. När jag själv fick barn tog vi ofta med oss mormor hit och fikade lite. Vissa platser lämnar en liksom inte och Murberget betyder mycket för just mig.

Så här fint har det blivit på vår skola på Zanzibar. Tacksam att vi fick chansen att dela livet med dem ett tag.

I veckan fick min klass brev från brevvännerna på Zanzibar. :) Saknar dem<3

Men nu är det dags för hockey VM. Time to put up a good fight for the gold! Go Sweden!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Toppen med en ledig vecka! Jag har äntligen kommit igång att röra på mig igen. Så skönt! Har promenerat varje dag och styrketränat några gånger. Gick lättare än jag trodde och jag känner mig redan piggare! I´m back. Idag blev det träning, ett besök på kretsloppsparken för att kasta skräp och en fika på tuman hand med maken. Nice!

Likes

Comments

Enligt tradition har vi firat Eriks 21 års dag tillsammans med kusin Danne som fyller 27 på samma dag <3 Nästan hela ligan åt en god middag på Sam´s Restaurang. Jag gjorde som sonen och åt en tournedo. Yummie!!

Kl 21.52 1996 blev jag mamma för första gången. Plötsligt var ingenting viktigare än det lilla knytet, vår son. Nu-21 år senare har jag den stora ynnesten att ha min vuxna son som kollega. Så stolt då-minst lika stolt nu!
STORT GRATTIS Erik.

Likes

Comments

Viktig dag idag! Idag rockade vi sockorna för allas lika värde. Vi tog på oss 2 olika sockar i familjen, klassen och på skolan för vi tycker att det är kul och bra att vi är olika. Vi är olika bra, bra på olika saker. Barn är så kloka! När vi pratade i klassen kom vi fram till så många bra saker. Hur viktigt det är att vi visar varandra respekt, att vi tillåter varandra att göra fel ibland och att det är som allra bäst när alla är på plats. Vi ser varandra som pusselbitar och när alla är där är vårt pussel helt!
​Då gör alla vackra, unika pusselbitar att vårt gemensamma pussel blir färgglatt och vackert!

Det är livskunskap det!Likes

Comments

Tänk att Ida fått hälsa på på Tamanischool, vår skola i Matemwe. Hjärtat nästan svämmar över när jag ser bilderna.
Längtar. Saknar. Dit ska jag åka tillbaka, no question about it!

Jag har rest ganska mycket, men nästan aldrig känt/tänkt att hit vill/ska jag åka tillbaka. Har alltid haft inställningen att det är roligare att upptäcka nya platser-än att åka tillbaka till samma. MEN det här var ingen vanlig resa. Den var så otroligt mycket mer. Att få uppleva ett folk, ett land från insidan. Tacksam för möjligheten vi tog, Ida och jag. Glad att hon fått återvända.

Matemwe har för alltid en plats i mitt hjärta ❤️

Finaste Maryam och rektor Manuela. Kärt återseende.

Alla goa barn, Tamani children- med en chans till en bra framtid.

Ännu en byggnad på gång...så fler barn får plats.

Teacher Nuru I miss you <3 Min favvokollega.

Rahma, headteacher för de yngsta barnen.

Ett besök hos familjen Hamiz stod också på agendan. Vilken man. Han ville visa sina barn att på insidan är vi människor alla lika, spelar ingen roll om vi är svarta eller vita. Så rätt, så rätt. En av de största upplevelserna i somras var att laga mat hos familjen Hamiz, swahiliway.

Likes

Comments

Nu har tjejerna varit och delat ut bindor på Zanzibar. Här beskriver de med egna ord:

Idag fick 151 flickor i byn Bumbwini chansen till en rättvisare framtid!

Under två dagar har Barefoot College hållt föredrag för att förklara för flickorna vad som händer med kroppen när man har mens, hur de använder bindorna och även varför det är viktigt att få en fullständig utbildning. Tack vare era bidrag har nu 151 flickor på Zanzibar möjlighet att gå till skolan året om.

Vi möttes av väldigt många tacksamma leenden och dom skickar vi vidare till er. Tack alla ni som bidrog till insamlingen, ni är guld värda

(Det blev ca 20 kit över och dessa kommer Barefoot College dela ut till nästa skola på tur.)

Jag är så stolt över initiativet de tog och så glad att de själva fått möjlighet att vara med och dela ut.
Tänk att 2 unga tjejer från lilla Härnösand-tillsammans med alla som varit med på insamlingen- kanske förändrat livet för 171 tjejer på Zanzibar och gett dem chansen till en bättre framtid.

Mensproblem och avsaknad av mensskydd gör nämligen att flickor där missar ca 20 % av sin skoltid-det innebär att på 5 år missar de ett helt skolår...

Likes

Comments

Sol ute och sol inne. Sol i hjärta och sol i sinne.
Härlig ledig dag. Skön promenad i solen runt vackra Murberget, där jag gått så många gånger förut. Förr ofta tillsammans med mamma. Saknar henne, lilla, lilla mamma <3

I tisdags var Ida och jag inbjudna till Ängekyrkan, av en av mina förebilder som lärare, min egen Mellanstadiefröken Britt Marie. Vi visade bilder och berättade om vår volontärresa till Zanzibar.
Det var kul och underbart att återuppleva allt igen <3 Ida fick också samla in lite pengar till sitt "flickprojekt på Zanzibar".
Å tänk nu är Ida där. Resan hade gått bra och de blev hämtade på flygplatsen. Hoppas att de får 2 fantastiska, lärorika och soliga veckor där!

Likes

Comments

Nu har äventyret börjat för Ida och hennes kompis Frida. Nu sitter de på planet som ska ta dem till vår ö, Zanzibar ❤️
De göra sitt gymnasiearbete (inför studenten) på Barefoot college där under 2 veckor. Så klart ska de också besöka vår by, Matemwe och Tamani school. Träffa alla barn och lärare och Somjis förstås.

Så glad över att ni fått den här chansen tjejer.
Grattis till stipendierna!
Så kul att få uppdateringar om det som hänt där sen sist.
Så stolt över allt gott ni kommer att göra där.

Zanzibar is forever in my ❤️

Likes

Comments

Nyheter från Uganda denna gång!
Alla våra sjuor (P7) klarade sina "exams" och får/ska fortsätta i Secondaryschool!!! De innebär att de får flytta från byn och in till stan- Kisoro.
Så stolt över dem och deras lärare som "hade på känn" att det skulle gå bra.
Så härligt att kvinnorna i byn valde att satsa extra på bra skolgång för barnen och att det gav resultat!

En bra skola handlar om människorna som finns där, inte om fina skolhus och ergonomiska stolar. Ett lite ombyggt potatisförråd, som här i byn, fungerar bra, bara det finns engagerade pedagoger!

Känner mig privilegierad som får dela deras glädje och stolthet! :)

Likes

Comments

Vår skola på Zanzibar fortsätter utvecklas och nu är nya skolbyggnaden klar. Så fin. Blir sugen att åka dit på studs!! Glad att Ida snart får åka dit och träffa alla och att jag också får vara med på ett hörn genom hennes bilder.
Så glad för alla där nere i vår by Matemwe, men framför allt barnen. De visar att om man jobbar tillsammans kan man uträtta stora saker! Med bra ledare, som Tamanifoundation som visar vägen.

Likes

Comments