Header

Matsal, Familj
Något som jag kan sakna är min mammaledighet! Att bara vara hemma med mina älskade skatter hela dagarna! Att ha tid att bara vara samtidigt som man hade mer möjlighet och ork till sociala aktiviteter. Nu har jag turen att inte jobba heltid vilket gör att jag ändå får spendera majoriteten av veckans dagar tillsammans med de bästa! 

I helgen har vi fixat ute på vår gård! Vilket har varit mycket behövligt! Efter förra sommarens bygge och efter en vinter av renovering har vår gård inte fått den omsorg som den behöver! Nu är det i alla fall krattat och lite uppröjt!

Nästa vecka blir jobb och kalasfirande! Då fyller nämligen min älskade Wilma 5år! Tänk vad tiden går fort... Tyckte det var nyss som hon var min lilla bebis!

Hoppas att ni får en bra start på veckan! Kram Maria

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hall
Ännu en vecka har gått och våren verkar nu vara på gång! Dags att ta fram krattan och göra lite fint på gården! Vår gård är just nu inte så vacker. Det är fortfarande byggvirke och diverse andra saker som ska rensas undan!

Har i helgen målat klart den sista listen i matrummet och börjat fixa i sovrummet. Har även hunnit med kalas och ett avsked av en mycket saknad och kär person! 

Vi har länge tänkt ta fram spegeln på vår dörr in till sovrummet, men under skivorna fanns inga speglar, utan ett stort tomrum! Nu har istället den gamla dörren som agerat sänggavel fått återuppta sitt liv som dörr. Lite tillsågning och målning som fattas! Tänk vilken skillnad det blir med en riktigt gammal och fin dörr! I sovrummet ska det antingen målas eller tapetseras om, sedan ska en fåtölj och en liten tv-hörna flytta in! 

Eftersom våren verkar vara på ingång har nu min vårjacka äntligen hittat fram ur garderoben! Hoppas bara att vädret håller i sig!
Kram Maria

Likes

Comments

Matsal, Kök, Familj
Hej!
Idag har jag varit ledig från jobbet! Började dagen med att få frukost på sängen! Min älskade Wilma hade fixat, fick dessutom en härlig födelsedagssång! Så mysigt att fylla år på min lediga dag! Har tillbringat dagen med mina tjejer och firat i all enkelhet tillsammans med familjen! Blev en fikaklassiker genom en god chokladtryffelkaka!

Ute har det idag varit blåsväder och regn! Detta har bidragit till att all snö försvunnit på en dag, så skönt! 
Just nu är det för min del mycket jobb. Börjar redan längta till sommaren! För första gången på några år ska vi inte snickra var lediga tid, utan göra en liten Sverigesemester tillsammans! Ska bli så roligt, vi funderar på ett besök bl.a. vid Astrid Lindgrens värld. Kanske blir det även en tripp till solen under tidig höst! 

Nu ska jag njuta lite i soffan och bara ta det lugnt! Visar lite bilder från dagens firande!Kram Maria

Likes

Comments

Matsal
Hej!
Ni som har följt mig på bloggen vet att jag skrivit orden "snart klart" några gånger tidigare! När man har gjort ett renoverings - och byggjobb så som vi har gjort, finns det många många moment innan allt blir helt klart... Vi är inne på tredje året nu och vi börjar så sakta få ett normalt liv utan snickring var eviga sekund! Så skönt!

I helgen har det hänt en hel del! Fönsterbänkslisten i matrummet är på plats (ska bara målas) och våra garderober i hallen har blivit klädda med pärlspont (även här bara målning kvar)!
När denna list är målad ska jag visa er hur hela rummet blev! Ska försöka lägga in lite före- och efterbilder också!

Det svarta som skymtas bakom matbordet är vår lilla kamin som vi brukar elda i! Här vill vi så småningom ha en hög rund norsk kamin. Kakelugn gick dess värre inte eftersom den blir för tung... Nu letar jag efter att fynda en gammal vacker kamin! Alltid roligt att leta!

Ni som följer mig på Instagram har redan sett bilderna;)

Hoppas ni får en bra start på veckan!
Mitt lilla busfrö som börjar bli så stor...


Kram MariaLikes

Comments

Vardagsrum
I vardagsrummet står Hortensian som faktiskt har fått två knoppar till med blom! Så kul att lyckas med en blomma som jag knappt vågat köpa tidigare! Ställer den i vattenbad varje morgon och försöker ha den ljust. Verkar tydligen funka!

Hortensian var även min mammas favoritblomma vilket gör att jag håller den ännu mer kär!

Kram Maria


Likes

Comments

Påsk
Då var påsken slut för denna gång! Tjejernas höjdpunkt var att gå påskkärring samt att leta efter påskharens ägg!
Själv har jag påsklov än vilket är mycket skönt! Ska umgås, bara vara samt fixa lite smått här hemma!

Hoppas att ni har haft en bra påsk!


Kram Maria

Likes

Comments