Så viktigt med information

När man jobbar inom vården är det så viktigt med information om personen man ska vårda.

En levnadsberättelse brukar vi vilja ha ganska fort när någon ny boende flyttar in. Antingen fyller de anhöriga i den själv eller tillsammans med sin anhöriga. Annars sitter kontaktpersonen tillsammans med dem. Vissa kan ge en fullmatad berättelse men det finns även de som inte vet så mycket om sin anhörigas bakgrund och det blir tunt med info. Det är så olika. De som inte har så mycket i sin berättelse, där kan personalen fylla i lite efter hand om den boende själv berättar något som kan vara bra att veta.

Detta är ett verktyg vi arbetar med/ efter för att kunna ge våra boende en personcentrerad vård. Det är inte för att vi vill vara nyfikna utan det är en stor hjälp för oss i omvårdnaden. Och när vi tex behöver avleda ett beteende och man då vet vad personen tyckt om, då försöker man prata om det för att bryta.

Fotografier är oxå bra men med måtta. Fulla album med massa foton utan några namn och annan info kan ofta förbrylla mer än hjälpa ( beror ju på hur långt gången personen är i sin minnesproblematik).
Det ska gärna vara enkla album med enstaka foto/sida med info vid varje foto. Detta är oxå ett bra arbetsverktyg som personalen kan ha stor hjälp av.

Och varför sitter jag och babblar om detta? 😂😂

Jo, när både mormor och farmor flyttade till boende så gjorde jag vars ett minnesalbum åt dem.

De har blivit väldigt uppskattade. Och nu efter farmors begravning hade pappa och mamma farmors album. Det vandrade runt bland släktingarna där som oxå tyckte det var fint gjort.
Det är kul när man lagt ner en hel del arbete på att hitta fotografier osv, att det blir omtyckt.

Nu har jag båda albumen här hemma och tänkte sätta in foton från begravningarna, blommorna osv. Så blir det ett fint avslut när de nu inte längre är med oss.

Jag har fotat av några sidor ( tog av min egen familj) bara för att visa hur jag la upp deras album. Enkel info om familjen och några sidor med saker de tyckte om.

Tack för ordet 😂

♥️♥️♥️

Var rädd om dig ❤️ / Maria

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Åh såå fint ❤️
nouw.com/densaknadefamiljen
MariasVardag
MariasVardag,
Tack snälla ♥️
nouw.com/mariasvardag
Medminapojkar
Medminapojkar,
MariasVardag
MariasVardag,
Tack så jättemycket 🙏🏼💗
nouw.com/mariasvardag
Ingajohansson
Ingajohansson,
MariasVardag
MariasVardag,
Tack så jättemycket ♥️
nouw.com/mariasvardag