Mjuk saffranskaka


Gör så här

Sätt ugnen på 175˚C.

Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält matfettet.

Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.

Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.

Låt kakan stå i formen på ett galler ca 5 minuter innan kanten på formen lossas.

Till servering: Servera gärna kakan med rårörda hallon och vispad grädde.

Ingredienser
8 PORTIONER:
200 g smör eller margarin
1/2 g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Till servering
rårörda hallon
grädde

https://www.ica.se/recept/saftig-saffranskaka-715494/

Mumsigt värre 😋

Aron smaska i sig två bitar utan att blinka 😅





Var rädd om dig ❤️ / Maria

  • recept

Gillar

Kommentarer

fridachristinas
fridachristinas,
MariasVardag
MariasVardag,
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Mjuka saffranskakor är underbart goda. Det vattnas i munnen
nouw.com/stenhagenbettan
MariasVardag
MariasVardag,
Ja gud så gott 😋
nouw.com/mariasvardag
CristinaS
CristinaS,
Jag som har så svårt att håla mig från allt som innehåller saffran! ❤️
nouw.com/cristinas