Favorit i repris 😋

IkvĂ€ll bjöd jag mannen pĂ„ rĂ€kpaj 😋

Vi brukar ju jobba om varandra pĂ„ helgen men idag jobbade vi dag bĂ„da tvĂ„ sĂ„ mamma har varit hos Aron hela dagen đŸ™đŸŒ vad skulle vi gjort utan mina fina förĂ€ldrar ♄

Jag gjorde pajen vi haft en gÄng innan men tog bort deT jag inte gillar sÄklart ( rÀdisor o sockerÀrtor) tog sparris istÀllet och lite ruccola.
I ” röran” hade jag rödlök och stenbitsrom utöver det som stod i receptet.


Det blev riktigt mumsigt och nu ska vi bara njuta av kvĂ€llen đŸ™đŸŒ


https://recept.allas.se/recept/smordegspaj-med-rakor/

Som vanligt fÄr jag inte rÀtt med att lÀnka sÄ receptet kommer nedan

Smördegspaj med rÀkor


4 personer
1 förp kyld smördeg pÄ rulle
1 Àgg
1 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

FÀrskoströra:
6 smÄ salladslökar
300 g fÀrskost
3 dl crĂšme fraiche
3 msk finhackad dill
œ tsk salt
1 krm svartpeppar

Topping:
1 kg oskalade rÀkor
100 g sugar snaps eller sockerÀrter
1 knippe rÀdisor

Garnering: Àrtskott

1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 225°. Rulla ut smördegen och lĂ€gg den pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. Nagga med en gaffel. Blanda uppvispat Ă€gg, kallt vatten och salt; pensla flanet med blandningen. Tillaga strax under mitten i ugnen, 10–15 minuter. LĂ„t svalna. Om degen blĂ„sts upp i ugnen, tryck till den med handen.
2. FÀrskoströra: Ansa och strimla salladslöken fint. LÀgg undan ca 1 dl av salladslöken. Vispa med elvisp samman fÀrskost och crÚme fraiche i en bunke. VÀnd ner salladslök, dill, salt och peppar. Bred ut röran pÄ smördegen.
3. Topping: Skala rÀkorna. Koka sugar snapsen i lÀttsaltat vatten, ca 2 minuter. Spola dem i kallt vatten. Dela dem i bitar. Ansa och skiva rÀdisorna. Fördela rÀkor, sugar snaps och rÀdisor pÄ smördegsflanet. Toppa med Àrtskott.



Ha en mysig och skön fredagskvĂ€ll alla fina vĂ€nner och lĂ€sare đŸ™đŸŒâ™„ïž



Var rĂ€dd om dig ❀ / Maria

Gillar