En förmiddag på sjukhuset

Idag var det dags för Alicia att påbörja sin nya behandling. Orolig som få var hon inför detta men vi emlade i förväg där nålarna skulle sitta och hon klarade det utan lugnande! 👌🏻 Lite tårar blev det pga spänningen men när droppet i magen var på plats så gick det bra trots att det spände lite. Det har däremot gjort något mer ont i efterhand då vätskan inte riktigt hann sprida sig ordentligt på direkten utan det blev bulor som spände med medicin där nålarna suttit vilket såklart varit ömt när hon kommit åt det.

Pumpen med vätskan fick hon i ett tjusigt litet zebrafodral och hade den hängande som en handväska på sig. Supersmidigt då vi passade på att besöka lekterapin undertiden droppet var igång.

Tog ett par bilder inne på lekterapin men långt ifrån på allt. Man kan måla på väggarna och på speglarna. Där finns allt ifrån biljard till en ateljé att måla tavlor och på staffli i. Vattenlek, sandlek. En gård med cyklar, gungor etc. Där finns även ett sång- och sagorum med utklädnad. Fullt med spel. Ett rum med både verktyg att snickra med, tyger att sy med och mängder av pyssel. Där fanns en avdelning där man själv kunde leka doktor/sjuksköterska! Alicia sken upp som en sol när vi var där och tänkte inte alls på nålarna hon hade i magen.

#lekterapi #dropp #njursjukdom #njursjuk #nefrotisktsyndrom #fsgs

Sedan var det dags för psykologen som gick helt okej men efter ett jobbigt samtal där var Alicia väldigt trött och ledsen efteråt så vi åkte hem och vilade en stund därefter. Kram på er!

Gillar

Kommentarer