Okej, om vi ska börja med att prata om vad ett webbhotell faktiskt är ochvad det används till så kan man, uttryckt med enkla ord, säga att det är enserver som skickar kopior av andra webbsidor till dig i form av text, bilder,länkar m.m. Webbhotellen finns till för att ge dig serverutrymme till dinhemsida.

I den här texten kommer du få läsa om en hel del tips och information somkan vara bra att ha innan du väljer ditt webbhotell för din egen hemsida. Hurmånga gigabyte din hemsida ska ha beror helt på vad du har tänkt använda dentill. Jag skulle säga att 5 gigabytes lagringsutrymme räcker, om du inteplanerar att ha mycket musik, bilder eller en hel del videos. Börja med 5 GBoch skulle det vara så att du i framtiden behöver mer så brukar det inte varasvårt att uppgradera sig.

Du behöver ett domännamn

När du signar upp för att registrera dig för ett webbhotell så skapar dudig samtidigt din egen domän. Det kan variera lite, beroende på om webbhotelletdu valt är gratis eller inte, vad det kostar men vanligtvis tillkommer en årsavgiftför ditt domännamn.

Gör din research noga, och lita bara på dig själv

Hur väljer du då ett bra webbhotell för ditt projekt eller hemsida? Jag brukar tycka att det är lättare att utgå från vad som utmärker ett bra webbhotell, istället för att enbart gå efter rekommendationer från andra personer eller texter på nätet.

Sammanställningar och recensioner av webbhotell kan dock vara lärorika för att bilda sig en uppfattning om vilka som webbhotell som finns att välja på dock. Den här listan över bästa webbhotell är en bra resurs, men det finns många andra som du också kan använda.

Viktiga faktorer när du letar

Vilka faktorer och information ska du då kolla efter när du letar webbhotell? En av det viktigaste sakerna är att se till att webbhotellet inte ligger nere för mycket. Det ger inget bra intryck och lockar inte besökare om sidan sällan fungerar att komma in på. En annan sak att prioritera är priset. Är du ute efter en lite enklare hemsida som troligtvis inte kommer ta emot så många besökare så räcker det oftast gott och väl med att betala ca 18-20 kronor i månaden.

Dom flesta webbhotell har även en bindningstid, så kolla upp hur länge du är bunden innan du signar upp på något som sen inte passade dig. I Sverige är det däremot rätt vanligt att du får betala för ca 1 år på en gång, men det finns också webbhotell som enbart har några månaders bindningstid.

Även om det kan verka mycket lockande så var försiktig med webbhotell som erbjuder gratis bildgalleri eller blogg till exempel. Vissa erbjuder även gratis hemsidemallar, dessa kan vara bra om man inte är speciellt teknisk eller inte vill att hemsidan ska ta upp alldeles för mycket tid.

Visst kan det vara skönt och bekvämt att allt redan är klart, men jag skulle rekommendera att man strävar efter ett webbhotells om faktiskt lägger mer energi på det viktigare sakerna som får hemsidan att växa, fungera och synas.

Jag hoppas du känner att du har fått en del information och tips om vad ett webbhotell är och vad du ska sträva efter när du letar efter ett! Lycka till!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det väldigt många människor som håller på att utveckla hemsidor,bloggar m.m. på webben. För att kunna göra detta på bästa sätt så är detviktigt att man lär sig hur man hanterar vissa program, och bland dessa ingårHTML5.

HTML5 är från W3C (World Wide Web Consortium) och är den officiellawebbstandarden. Idag använder man sig av de allra flesta och viktigastefunktionerna från HTML5, även om den inte är helt och hållet slutgodkänd. IHTML5 ingår inte bara det så kallade html-språket utan också javascript samtCSS 3. Det är oftast denna kombination som man brukar mena då man pratar omHTML5:s möjligheter.

Det HTML-program som var innan HTML5 (HTML 4.01) hanterade främst bildoch text medan HTML5 är den nyaste versionen som hanterar grafik, webbapplikationer,ljud, video och såklart även text och bild.

Vad som är så bra med HTML5 är att det ger en möjlighet att via detnyaste html-elementet canvas skapa webbapplikationer.

Likes

Comments

Det har vart en riktigt bra vecka får jag säga. Eventet i Barcelona var riktigt bra. Det var varmt hela tiden och det fannsalltid någonting kul att hitta på. Det var ständigt liv och rörelse och massa intressanta personer att diskutera med. 

Inte för att vara den som är den, men det var jävligt skönt att få ett "brejk" från alla snubbar som branschen annars kryllar av också. De flesta är bra såklart, men ni vet vad jag menar. 

Nästa event verkar inte vara planerat ännu, men framtida event kommer att publiceras på tjejer kodars hemsida.


Likes

Comments