Tips! 10 steder å spise lunsj i Oslo

Mat, Livsstil

Jeg får mange spørsmål om lunsjsteder i Oslo og siden jeg er veldig glad i å spise lunsj ute så er det alltid morro å kunne dele mine tips. Derfor har jeg samlet 10 av mine favoritter. Jeg håper dette innlegget gir deg masse inspirasjon til din neste lunsj!

Oslo Raw

Jeg elsker sunn og god lunsj. Oslo Raw ligger både i Skovveien 16 på Frogner og Ullevålsveien 82b på Adamstuen. Dette er et av mine absolutt favorittsteder. Her er alt på menyen plantebasert og du får alt fra deilige acai bowls, salater, rawfood kaker og spennende lattes. Jeg synes maten er kjempe god og både på Frogner og Adamstuen er det koselige lokaler. Om du lurer på hva Raw food er så betyr det grønnsaksbasert mat som ikke inneholder verken kjøtt, fisk, egg eller melkeprodukter. Og at maten ikke er oppvarmet over 45 grader eller bearbeidet på en måte som svekker næringsstoffene. Om du ikke har spist her før eller liker å få smake på litt av hvert anbefaler jeg lunsj tallerkenen. Da får du både brød med avokado, to forskjellige kaker, chia eller acai bowl og valgfri varm drikke.

Les mer om Oslo Raw her.

The Juicery

Byens beste sted på bowls! Her får du flere forskjellige gode bowls og dette er mitt go-to sted når det er det jeg har lyst på til lunsj. Selvom det er min favoritt på menyen får du også pannekaker, vafler, supper og salater her. Alt er plantebasert. The Juicery finner du mange steder og det nyeste tilskuddet er på Vika Terrasse hvor bildet ovenfor er fra.

Les mer om The Juicery her.

Soho Urban Eatery

Nok en vegansk favoritt, Soho Urban Eatery. Jeg er veldig glad i plantebasert og sunn lunsj så kanskje jeg skal lage et eget innlegg om dette? Soho Urban Eatery har utrolig god mat og passer om du er midt i Oslo sentrum. Den finner du nemlig i øverste etasje på Oslo City. Dette er både en café og bakeri og de har et godt utvalg av både mat, kaker og bakst. Snart åpner de sin andre café også på Valkyrien i Oslo.

Les mer om Soho Urban Eatery her.

Nedre Foss Gård

Et av de stedene jeg har fått mange spørsmål om på Instagram er Nedre Foss Gård. Det er ikke rart for det er så utrolig fint interiør der. I tillegg til en god atmosfære har de veldig god mat. De har en egen lunsjmeny og i helgene brunsjmeny hvor rettene varierer fra uke til uke. Maten er basert på råvarene som er i sesong. Nedre Foss Gård ligger på Grünerløkka like ved Mathallen.

Les mer om Nedre Foss Gård her.

Amerikalinjen

boutiquehotellet Amerikalinjen som ligger på Jernbanetorget finner du restauranten Atlas. Det er moderne interiør og god mat. Favorittene mine på lunsjmenyen er avokado toast og cæsar salat. På hotellet har de også en super koselig helårshage. Om du vil kan du ta med lunsjen og sette deg der. Det hender at det er eventer i helårshagen, men så lenge det ikke er det pleier det å være lite folk og ganske rolig.

Les mer om Atlas her.

Sesto restaurant

I toppetasjen på Steen & Strøm ligger den Italienske restauranten Sesto. Denne føles nesten som en skjult perle siden det er full fart i kjøpesenterets food court i nederste etasje, mens om du tar turen til Sesto på toppen er det helt rolig. Det er en stor restaurant med kjempe fint interiør og deilig italiensk mat. Mine favoritter er pizzaen og pastaretten kremet garganelli boscaiola.

Les mer om Sesto her.

Ekebergrestauranten

Selvom det beste utvalget av lunsjsteder er i Oslo sentrum så finnes det heldigvis noen gode i nabolaget vårt også. Ekebergrestauranten har en fantstisk utsikt over byen og god mat. Aller best er den om vår og sommeren når uteserveringen er åpen også. Om du planlegger helglunsjen her kan du kombinere lunsj med for eksempel en tur i Ekebergparken. Denne restauranten var faktisk en av de vi vurderte å ha bryllupet vårt på.

Les mer om Ekebergrestauranten her.

Kumi

Et vegansk tips til, Kumi. Dette er en liten, men koselig og lys café. Du finner den i Schweigaards gate 56A. Alt på menyen er plantebasert og du får blant annet avokado toast, acai bowl, pannekaker, salater og masse annet godt. Denne har dessverre kun åpent i helgene, men serverer i gjengjeld lunsj hele dagen.

Les mer om Kumi her.

El Camino

Er du glad i Tex-Mex mat? El Camino finner du både på Aker Brygge, Bjørvika, Bogstadveien og Frogner. Dette har vært en favoritt siden vi bodde på Frogner. Her velger du burrito, tacos eller bowl og hva den skal inneholde. Det er avslappet atmosfære og passer perfekt til lunsj. Min favoritt er bowl med kylling som du ser ovenfor.

Les mer om El Camino her.

W.B. Samson

Samson er best på mer enn kanelboller etter min mening. Også pizzaen er super god! Pizzaserveringen starter ikke før kl 16 i ukedagene, men i helgene er pizzakjøkkenet åpent fra kl 13. Samson ligger mange steder i Oslo (obs! ikke alle har pizzaservering). Det ligger blant annet en på Sæter her på Nordstrand hvor vi drar om vi tar helglunsjen ute med barna. Min favoritt er pizza piccante, etterfulgt av parma og Samson Bianca.

Les mer om W. B. Samson her.

Liker