Slik redigerer jeg Instagram bildene mine

Instagram tips

Slik redigerer jeg Instagram bildene mine

Et tema jeg ser at det er stor interesse for er bilderedigering og spesielt på Instagram hvor mange er opptatt av en fin og helhetlig profil. Jeg synes redigeringen min hele tiden er i utvikling og at det kan være vanskelig å velge en "stil" å holde seg til. Noen som kjenner seg igjen? Jeg synes det er veldig morro å redigere bilder og kan sitte lenge å holde på med det, bare prøve meg frem og justere farger, kontrast og lys i bildet. Og det er vel det som skal til for å finne den redigeringen du liker og som du synes passer bildene dine best. Nedenfor forteller jeg litt om de ulike appene jeg bruker til redigering, filtre og redigerings funksjoner.

Lightroom

Dette er et redigeringsprogram som jeg både har på macen og mobilen, og som er mitt favorittprogram når det kommer til bilderedigering. Her kan du gjøre justeringer både i farger, kontrast og lys for å så lagre redigeringen til en preset som du kan bruke på flere bilder. Dette blir som å lage sitt eget fotofilter som du kan justere for hvert bilde. Appen er super enkel og om du skal være effektiv kan du bare velge blant dine tidligere lagrede presets for å så justere litt om det trengs. Om du søker på nettet finner du mange presets du kan kjøpe, laste opp i programmet og tilpasse de til dine bilder som du ønsker.

VSCO

Denne appen er mange sin favoritt. Her får du mange forskjellige filtre å velge mellom. Flere er gratis og noen må du kjøpe. Du kan også velge å betale for å ha tilgang til alle filterne som finnes i appen. Mine favoritter er A5, HB1, HB2 og S1. Du kan også justere graden av filteret slik du ønsker.

Snapseed

Denne appen er blant mine absolutt favoritter, her kan du enkelt gjøre små justeringer som å gjøre enkelte områder lysere eller mørkere, fjerne elementer i bildet eller legge på effekter. De funksjonene jeg bruker mest er pensel og selektiv fuksjonene til å gjøre enkelte områder av bildet lysere eller eventuelt mørkere. Jeg liker bildene mine lyse så ofte lysner jeg opp et område jeg synes er for mørkt. Jeg liker også funksjonen som heter rensing. Den bruker jeg dersom det er et element i bildet jeg vil fjerne, som for eksempel om det er noe på veggen bak meg, når jeg skulle ønske det var en bar vegg. En annen funksjon er kornet film, når jeg ønsker å gjøre bildene litt mer kornete. Her har du flere alternativer og du kan justere den graden du ønsker. Appen har også mange andre funksjoner, men det er de jeg synes gjør appen så bra og som jeg stort sett bruker den til.

Håper du fikk noen tips😊

Om det er noe du lurer på så bare legg igjen en kommentar under. Det er også flere som har spurt meg om hvordan man lager ikoner til highligts på Instagram. Det har jeg skrevet om tidligere og du kan lese innlegget her.

Liker