Slik lager du ikoner til Instagram highlights

Livsstil

Slik lager du ikoner til Instagram highlights

Som du sikkert har fått med deg er det nye på Instagram at du kan lagre dine favoritt stories på profilen din. Disse kan du lagre i så mange kategorier du ønsker og ligger synlig på profilen din så lenge du vil. Dette er en fin måte å gi profilen enda mer innhold og personlighet. Her om dagen laget jeg kategorier på min Instagram profil og her kan du se hvordan du kan gjøre det samme.

Først må du skru på funksjonen "lagre i arkivet" under historieinnstillinger slik at dine stories blir liggende i arkivet etter 24 timer. Fra arkivet eller storien din kan du velge fremhev og legge bilder/videoer til eksisterende høydepunkter eller velge opprett nytt. Jeg synes det er veldig fint med ikoner som kategoribilder for høydepunkene, fordi jeg synes dette ser ryddig og pent ut på profilen. Disse kan du lage selv eller finne noen du liker på nettet og lagre og bruke de.

Slik lager du ikoner: Bruk ett fotoredigeringsprogram og lag en firkant (størrelse 1080x1920/ størrelsesforholdet 9:16). Velg den fargen du ønsker at ikonene skal ha. Søk på nettet og finn de ikonene du vil ha eller last ned fra et bildeprogram. Åpne ikonet i et fotoredigeringsprogram (jeg bruker Photoshop) og fjern bakgrunnen. Legg ikonet på firkanten du har klar og lagre som ett bilde. Gjør dette for alle kategoriene du ønsker

Slik laster du opp ikonene: Legg alle kategoribildene i din Instagram story. Velg fremhev, legg til i høydepunkter og nytt høydepunkt. Skriv inn navn på kategorien, velg legg til og vis på profil. Om du vil redigere klikker du på kategorien på profilen din, mer, rediger høydepunkt, rediger forsidebilde. Så kan du velge den utskjæringen du ønsker.

Håper dette var nyttig. Vil du lese flere tips til Instagram og blogg? Legg gjerne igjen en kommentar😊

Liker

Kommentarer