Oppskrift! Amerikansk vaniljekake med smørkrem

Mat

Oppskrift! Amerikansk vaniljekake med smørkrem

På navnefesten til James kastet jeg meg ut i et spennende bakeprosjekt og lagret en to etasjers glutenfri sjokoladekake trukket med blå fondant og med masse fin pynt (se innlegget her). Det skulle selvfølgelig ikke være noe dårligere når vi arrangerte navnefest for Josefine og denne gangen falt valget på en amerikansk vaniljekake med rosa smørkrem. Det kom mange fine kommentarer når jeg delte bilde av kaken på Instagram og mange ønsket at jeg skulle dele oppskriften. Det er første gang jeg har laget denne kaken og jeg må si at det var enklere enn jeg trodde. Så om du har lyst er det bare å kaste seg i det og prøve deg på denne😃

Jeg har farget smørkremen fordi jeg ønsket at den skulle være rosa, fylte kaken med rosa godterier og pyntet med rosa godsaker. Om du ønsker at kaken skal være hvit, blå, gul, grønn eller noe annet kan du bytte ut det. Så ikke heng deg opp i fargen, denne lager du som du ønsker. Du trenger selvfølgelig ikke å ha fyll i midten heller om du ikke ønsker det. Her kommer oppskrift - steg for steg.

Du trenger (kakebunn): 350 gram smør, 450 gram sukker, 4 eggehviter, 3 ts vaniljeekstrakt, 400 gram hvetemel, 0,5 ts natron, 2,5 ts bakepulver og 3,5 dl helmelk.

Du trenger (smørkrem): 600 gram smør (romtemperert), 1,5 kg melis, 1 ss vaniljeekstrakt, 1 dl helmelk og rosa konditorfarge (kan droppes eller bruke annen ønsket farge).

Pynt: Lyserosa marengstopper, rosa franske makroner, rosa kakestrøssel og spiselig glitter til toppen av kaken. Rosa smågodt til midten av kaken. Pynten kan du selvfølgelig variere som du selv ønsker.

Slik gjør du:

Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett eggehvitene og vaniljeekstrakt og pisk videre til en luftig krem. Sikt det tørre; mel, natron og bakepulver, og bland det inn i deigen sammen med melken. Rør til du har en jevn og fin deig.

Fordel deigen i 3 runde kakeformer på ca 20 cm diameter. Bruk bakepapir i bunnen og spray litt formfett slik at det blir enkelt å løsne kakene. Om du ikke har 3 former kan du steke en kake om gangen, men det vil ta en del mer tid. Fordelen med 3 kakeformer er også at det er lettere å fordele deigen helt likt så slipper du å skjære til kakene når de er klare. Eventuelt kan du bruke kjøkkenvekt å veie kakedeigen så du vet det blir fordelt likt.

Stek kakene på 175 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Når kakene er gjennomstekte tar du de ut og lar de bli helt kalde i formene. Ta kakene ut av formene og bruk en stor kniv til å skjære til toppen av kakene om det trengs. Jeg fikk helt like kaker og trengte derfor ikke å skjære til noe. Bruk et glass til å stikke ut et passe stort hull i midten av de to nederste kakene. Slik har du rom til å fylle kaken med godteri.

Så lager du smørkremen ved å piske mykt smør luftig sammen med melis, vaniljeekstrakt og melk. For å få kremen rosa blander du inn litt konditorfarge. Bruk ca halvparten av kremen på å fylle jevne lag i mellom kakene. Så bruker du resten av kremen rundt hele kaken og til å sprøyte en pyntekant på toppen av kaken.

Når kaken er fylt med godteri og pyntet med smørkrem så kan du toppe den med ekstra pynt som du ønsker. Jeg laget lyserosa marengstopper og kjøpte franske makroner som jeg toppet kaken med. Du kan kjøpe begge deler ferdig eller lage om du ønsker. Det er også fint å servere ved siden av fordi det er så godt i seg selv. I tillegg hadde jeg lyserosa kakestrøssel og spiselig glitter på kaken.

Bare si ifra om du har spørsmål til oppskriften og lykke til!💛

Oppskriften fant jeg på det søte liv og tilpasset slik jeg ville ha den.

Legg gjerne igjen en kommentar og fortell hvordan det gikk om du lager denne. Lykke til!😃

  • Mat

Liker

Kommentarer

mariasinverden
mariasinverden,
Den såg herlig ut! Lagrer oppskrifta for ein anna gong, trur ikkje denne skal bakast berre for å bakast...!
nouw.com/mariasinverden
mariasagvik
mariasagvik,
Hehe ja denne er perfekt for en anledning og gjester. Flott og mektig kake 😃
nouw.com/mariasagvik
lisejohanna
lisejohanna,
For en nydelig kake! Ble den veldig søt med såpass mye smørkrem? Har bommet litt på det tidligere, så det er derfor jeg lurer 😊
nouw.com/lisejohanna
mariasagvik
mariasagvik,
Takk <3 Den blir kjempe søt med så mye smørkrem. Jeg synes den ble kjempe god og at det var helt riktig mengde, men det er jo litt forskjellig hva man liker. Eventuelt kan du lage den med litt mindre lag og droppe toppene med smørkrem på toppen. Prøv deg frem hva du synes 😃
nouw.com/mariasagvik
martineeljostveit
martineeljostveit,
Så vakker og søt kake <3
nouw.com/martineeljostveit
mariasagvik
mariasagvik,
Takk <3 Bare å prøve seg på denne. Den ble super god 😃
nouw.com/mariasagvik