Matpakketips til de små

Mat

Matpakketips til de små

Har du barn i barnehagen? Med den nye hverdagen har James med seg to matpakker i barnehagen hver dag isteden for at de lager et måltid i barnehagen og har med en matpakke slik det har vært tidligere. Det har fått meg til å tenke mer på matpakkene og finne på nye ting for at han skal få variasjon. I forrige uke laget jeg pizzasnurrer som jeg fryste ned, slik at jeg kan ta opp og ha en matpakke med det. I den ene matpakken har jeg som regel brødskiver, drikkeyoghurt og frukt. Nedenfor finner du oppskrift på pizzasnurrene og noen andre matpakketips.

Oppskriften gir ca 20 pizzasnurrer

Du trenger (deig): 25 g gjær, 4 dl lunket vann, 2 ss olje, 1/2 ts salt og ca 8 dl hvetemel.

Pizzasaus: 6 ss tomatpuré, 3 ss vann, 1 ts sukker og pizzakrydder (eventuelt oregano), salt og pepper.

Fyll: ca 150 g strimlet skinke og revet ost. Bruk det fyllet dere liker best.

Slik gjør du: Rør ut gjæren i lunket vann og tilsett olje, salt og hvetemel. Kna deigen godt og la den heve i 1/2 time, eller til dobbel størrelse. Visp sammen tomatpuré og vann. Smak til med pizzakrydder, salt og pepper. Kjevle ut deigen til et rektangel. Smør på pizzasausen og ønsket fyll. Rull sammen og skjær ca 3 cm brede stykker av rullen. Legg på et stekebrett med bakepapir og etterhev i ca 20 min. Stek pizzasnurrene midt i stekeovnen på 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist.

Noen andre matpakketips er grønnsaksmuffins eller bananmuffins, pannekaker, havregrynsvafler eller grove vaffelwraps, fiskekaker eller fiskepinner, hjemmebakt havrekjeks eller müslibar, fruktsalat eller frukt/ grønnsaks biter, scones eller horn fylt med ost og skinke, pasta med kjøttboller og grønnsaker, pitabrød med grønnsaker og skinke eller kjøttboller. Dette er tips fra barnehagen. Jeg synes det er så fint at de deler matpakketips med oss foreldre.

Hva liker ditt eller dine barn å ha i matpakka? Har du noen tips?😊

Se flere oppskrifter i kategorien mat her.

  • Mat

Liker

Kommentarer