Gravid oppdatering - Nå nærmer det seg!

Livsstil

Spørsmål og svar om graviditeten

Nå nærmer det seg at vi får møte vårt nye familiemedlem og derfor fikk jeg lyst til å dele en liten gravid oppdatering her på bloggen. Jeg har delt litt her og der underveis i graviditeten, men hatt veldig få innlegg som handler kun om det. I dette innlegget så svarer jeg på noen av de spørsmålene jeg får mest. Det kjennes naturlig å dele en gravid oppdatering på bloggen nå, ettersom vi faktisk er inne i uke 33 og det kun er 7 uker igjen. Barnerommet er klart, vi har flere fine navneforslag på listen og jeg er godt i gang med opplæring av vikaren min på jobb. I tillegg er jeg så stor og tung, at det føles ut som babyen vår kommer når som helst nå. Jeg håper selvfølgelig at hun venter noen uker til.

Hvor langt er du på vei og tror du at du kommer til å gå over termin?

Jeg er nå i uke 33 og det er mindre enn to måneder igjen til termin. Sist gang gikk jeg to uker over termin og fødselen ble derfor satt i gang på sykehuset. Det hele ente med et akutt keisersnitt, noe jeg helst vil slippe å gå igjennom igjen. Derfor er jeg denne gangen satt opp til et planlagt keisersnitt og selvom jeg allikevel gruer meg er det godt å kjenne at jeg skal slippe den opplevelsen en gang til. Keisersnittet er satt opp en uke før termindato og jeg vet derfor også at jeg ikke kommer til å gå over termin.

Hva er dine tanker om fødselen?

Jeg gruer meg som jeg tror de fleste gjør. Nå vet jeg hva jeg går til, men det kjennes allikevel veldig skummelt å skulle ha et keisersnitt. Jeg bare håper at babyen i magen har det bra. Så lenge babyen vår har det bra og er frisk skal jeg komme meg igjennom hva som helst. Jeg husker veldig godt hvor redd jeg var sist når jeg etter flere timer på fødestua ble sendt til operasjon. I det James var ute og de fortalte at alt var bra, ble jeg helt rolig og hadde ingen bekymringer, bare glede. Da var jeg fortsatt på operasjonsbordet, men jeg visste at alt gikk fint og da var det som om jeg allerede hadde lagt bekymringene og redselen bak meg. En helt utrolig følelse umulig å beskrive med ord.

Hva er dine cravings og hvor mye har du lagt på deg?

Jeg har ingen cravings utenom de jeg har til vanlig. Bare at de er enda sterkere og viljestyrken til å motstå er mye svakere. Sjokolade, smågodt, is og bakst er mine største cravings akkurat nå. Ellers er jeg veldig tørst og i tillegg til å drikke mye er det godt med frukt som appelsiner og druer.

Nå begynner jeg å føle meg veldig stor og tung, og jeg tror jeg har lagt på meg ca det samme som jeg gjorde sist. Bare at nå har jeg faktisk 7 uker igjen. Jeg er spent på å se hvor mye større jeg blir enn sist, men jeg klarer ikke noe annet enn å gi etter for den enorme appetitten jeg har om dagen.

Kommer du til å bli en mammablogger?

Jeg har naturligvis lyst å dele siden dette er så stort for oss og det fyller det meste av tankene mine om dagen, samtidig som jeg bevisst ikke vil bli en «mammablogger». Mange har spurt meg om det, men jeg har allerede en gutt fra før og som dere vet så deler jeg ikke så mye om han. Derfor føles det naturlig å fortsette bloggen slik som nå med fokus på mine interesser med mote, foto, beauty og selvfølgelig litt hverdag. Det ville vært unaturlig for meg å ikke dele ting relatert til at jeg er mamma, men samtidig vil jeg ikke dele så mye personlig om barna mine.

Hva er dine beste tips for å kle seg som gravid og hvor kjøper du gravidklær?

Mange har foreslått at jeg skal skrive et eget innlegg om dette, men jeg har ikke kommet så langt. Er du interessert i å lese et innlegg med motetips for gravide? Det er jo et innlegg jeg selv ville vært interessert i å lese så det er absolutt en god ide. Noen tips jeg vil gi er å kjøpe noen basic gravidklær som jeans, t-skjorter og kjoler. Så kan du kombinere de med vanlige plagg du har i garderoben. Selv synes jeg det er kjedelig å kjøpe klær som kun er for en kort periode og har ikke kjøpt så veldig mye gravidklær. Bukser med strech som er lave i livet og vanlige kjoler fungerte lenge, og noen kjoler fungerer fint enda. Så kan du la jakker, blazere, sko og tilbehør gjøre antrekket. Dette er ting jeg synes er mye morsommere å shoppe, og variere med ettersom jeg også kan bruke det etter graviditeten.

Liker

Kommentarer

licela
licela,
Klestipset🙏🙏 hehe! Håper alt er bra med dere alle sammen♥️
nouw.com/licela
mariasagvik
mariasagvik,
Takk 😊 Skal lage et innlegg med tips veldig snart <3 Håper alt er bra med dere også 😊
nouw.com/mariasagvik
fluffandberries
fluffandberries,
så spennende! 😊 ikke lenge igjen!:) masse lykke til når den tid kommer:)
nouw.com/fluffandberries
mariasagvik
mariasagvik,
Nei, tiden går veldig fort nå. Tusen takk 😃
nouw.com/mariasagvik