3 tips for å tjene penger på blogg

BLOGG TIPS

3 tips for å tjene penger på blogg

Noe jeg merker mange er nyskjerrige på er det å tjene penger på bloggen og få samarbeid. Jeg er på ingen måte noen ekspert og har selv en fulltidsjobb ved siden av bloggen, men her deler jeg noen tips som jeg håper gir deg inspirasjon til å ta din egen blogg litt videre. Først vil jeg si at det viktigste er å være tro til sin egen stil og selv deler jeg aldri noe jeg ikke ønsker å anbefale videre. Men når man legger mye tid og arbeid inn i bloggen sin, er det morro å få samarbeid og tjene litt penger også. Her er 3 tips fra meg😊

1. Betalte/sponsede innlegg.

En måte å tjene penger på blogg er betalte/ sponsede innlegg som betyr at du skriver om produkter. Ofte følger bedrifter selv med og kontakter de som de ønsker å samarbeide med, så det er lurt å ha kontaktinformasjonen lett tilgjengelig både på bloggen og i sosiale medier. Om du har noen du gjerne vil samarbeide med kan du også sende en mail og foreslå et samarbeid. Det er også sider som kobler bloggere/ influencere med bedrifter. En side jeg bruker og har fått flere samarbeid igjennom er inzpire.me som du kan sjekke ut her. Når du oppretter en profil kan du legge inn både blogg og sosiale medier, og sette en pris du tar per innlegg. Da vet de prisen for et samarbeid når de kontakter deg. Denne siden synes jeg fungerer veldig godt og har fått flere samarbeid igjennom.

2. Annonser.

Når du har annonser på bloggen betyr det at du viser andres innhold på din blogg. Det finnes mange nettverk du kan bruke for å plassere annonser på bloggen din, men dette betyr at du ikke har innflytelse på hvilke annonser som vises. Du tjener penger på at annonsen vises eller for klikk på annonsen. Om du tilhører en bloggplattform plasserer de annonser. Selv er jeg ikke så glad i disse annonsene som jeg ikke har kontroll over og har valgt bort dette, selvom jeg tilhører en plattform.

3. Affiliate.

Dette er linker eller unike koder som du deler på din blogg og som gir deg en andel av salget. Om det er affiliate linker så inneholder de en kode som gjør at man ser hvor salget kommer fra, og unike koder vil gi samme informasjon. Det finnes flere nettverk for affiliate akkurat som for annonser om du ønsker å bruke det, og mange bedrifter tilbyr det når man inngår et samarbeid.

Håper du fikk noen tips!😊

Liker

Kommentarer

AnetteT
AnetteT,
Takk for gode tips! ☺️
nouw.com/anettet
mariasagvik
mariasagvik,
Bare hyggelig, glad du fant inspirasjon 😊
nouw.com/mariasagvik