Nu är det jul och jag kan säga att det känns lite bitterljuvt, delvis för att det är första julen jag firar julen utan min familj, men samtidigt så får jag uppleva den spanska julen på det bästa sättet, i en spansk familj!

I alla fall så gillar min värdmamma julen extremt mycket och hon tar sitt "Belén" eller Betlehem väldigt seriöst. Vilket jag uppskattar väldigt mycket för det är väldigt fint och väldigt annorlunda till hur vi har det hemma hos mig. Hon berättade även småhistorier kring julpyntet.

Själva julen firades den 25, vilket jag var lite ovan vid. Jag gick runt och sa "God jul" på lördagen(den 24) och fick svaret om att det var imorgon(söndagen). Den 24 firar de Noche Buena, vilket betyder Den bra natten ish.

Nu ska jag försöka fila ihop ett arbete om skillnaderna på den svenska julen och den spanska, önska mig lycka till!

Kram :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Ja, nu har jag varit här i 100 dagar! Tiden bara springer iväg och jag har fortfarande inte fattat att jag faktiskt gör det här, att jag lämnat min komfortzon och flyttat så långt.

Jag är så tacksam för alla som jag lärt känna här och allt jag lärt mig! Det viktigaste jag lärt mig att jag är stark och att även om jag mår dåligt en stund så är det bara en stund.

Kram!

(Bilder från London kommer inom kort!)

Likes

Comments