Vardag

Sitter för tillfället i husbilen påväg till min mormor för att ha släktkalas, eller majkalaset som vi säger, för att det alltid är i maj. Förutom detta året typ...

För övrigt så går allt annat bra, har en massa plugg som måste göras. Så så fort vi kommit fram och hälsat på alla släktningar ska jag försöka plugga lite inför engelska nationella och mandarin.

Kram på er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

Fortfarande kvar i skolan efter en mysig kulturdag. Lyckades hålla mitt tal relativt bra, sitter för tillfället och spelar kort med Jennifer.

Nu dör snart min mobil, kram!

Likes

Comments

Vardag, Tankar

Kom precis hem efter en enkel skoldag, typ. Har haft två lektioner var av ett var spanska nationella. Det kändes som det var jätte enkelt och att jag troligen klarar läsdelen. Svåraste för mig är nog muntliga i spanska, men kommer förhoppningsvis klara det. Jag vet att jag kan göra mig förstådd och det är väl det viktigaste?

För övrigt har jag inte varit "hemma" sen i måndags. Sover väldigt ofta hos min pojkvän, så jag har börjat betrakta det som mitt hem också. Ett tag var jag förvirrad över vad jag ens ansåg vara mitt hem(jobbig period), för jag trivs så bra både hos mina föräldrar och min pojkvän, men nu tänker jag att jag har två hem. Fast ibland kan jag känna att jag har kommit in i den perioden i livet då man känner att man vill flytta hemifrån och bli mer självständig. Jag har lite som dröm och plan att flytta hemifrån när jag kommer tillbaka från mitt år i Spanien, men vi får se lite hur det går med det.

Kram!

Likes

Comments

Vardag

Dagen har bestått av en lektion - där ingenting skedde, och lite vandring på stan för att sedan åka till Jennifer och fira hennes födelsedag. Vi hade en mysig liten fika, mycket skratt och så körde vi Uno och det där tågspelet(som jag glömt namnet på, men som syns på en av bilderna) och lite kortspel. Skulle lätt kunna göra det här oftare, bara lägga undan mobilerna och spela spel, prata eller mysa. Ska kanske planera ihop en liten träff med mina vänner i framtiden :)

Nu ska jag kolla på någon film eller serie och ta det lite lugnt, tycker jag förtjänar det. Kram på er!​

Likes

Comments

Vardag

Bild från vår extremt onödiga skoldag

Är så fruktansvärt trött, sov 9 timmar i natt, men det hjälper ju inte. Eller så är det min mandarinläxa som gör mig trött, tror starkt på det. Missade två lektioner av mandarinen och det känns som jag missat allt det viktiga, samtidigt som lektionerna känns så oviktiga. Vi får se om jag läser mandarin i trean... Känner nu att tyska vore ett enklare val då jag redan läst det och ändå har lite koll.

För övrigt så slutade jag runt elva och det är ju lite mysigt, men resten av dagen blir helt uppfuckad, i alla fall för mig. Borde plugga nu, men råkade gå och lägga mig och jag tror jag stannar här. Tills maten åtminstone.

Kram!

Likes

Comments

Tankar

Vad är det ens? Någon som vet? Finns det, någon som har det? Det är så mycket frågor som cirkulerar runt i mitt huvud. Sitter på en full spårvagn och undrar om mitt liv är perfekt, jag är oftast glad, jag tror att jag är lycklig. Jag gråter ibland, rätt ofta över småsaker, skyller det alltid på hormoner. Jag vet att jag vill ha ett perfekt liv när jag blir stor, men betyder inte det att mitt liv nu inte är perfekt. Bra jobb, Land Rover, stor modern funkisvilla, lydiga barn, lydiga hundar och listan tar inte slut där.

Jag har redan mycket, jag är tacksam över det jag har, men jag vill ha mer. Jag tror människan är sån, girig. Så vad vill jag ha när jag har mitt "perfekta liv"?

Mitt liv är säkert perfekt i någon annans ögon och jag vet att jag kan tycka andras liv är perfekta, så varför kan jag inte acceptera mitt eget som perfekt?

Kanske jag måste nöja mig med det jag har och att jag då får det perfekta livet, men om jag nöjer mig kanske jag missar en chans att få det bättre?

Likes

Comments

Tankar

Allt måste vara perfekt! Mina betyg, min framtid, mitt liv. Jag är så trött på mig själv, eller min prestationsångest. Stressen kan jag hantera i alla fall så att jag överlever. Men prestationsångesten kan jag inte hantera. Jag döljer den, trycker ner den för att jag inte kan visa mig svag eller sårbar. Men det är när jag får mina betyg som jag blir rädd för jag vet att jag kommer tycka att de inte duger, oavsett hur bra de än är. Ibland vill jag nästan inte veta hur många poäng jag fick på ett prov eller vad jag får för betyg på en uppsats. Det tär på mig, jag vill vara perfekt, men jag vill också vara nöjd. Men i slutet är jag varken så perfekt som jag vill vara eller nöjd. Det värsta är att det känns som nästan ingen förstår, inte ens jag förstår.

Samtidigt så är det så svårt att klaga, när man ändå i andras ögon lyckas och samtidigt finns andra som har svårt att ens klara av skolan. Det krockar så mycket, för jag vill kunna vara ledsen, men jag vill inte såra någon annan.

Men efter igår och efter en ångestattack över en jäkla argumenterande text så vet jag att jag måste göra något åt mitt problem. Jag kan inte leva såhär, jag vill inte leva såhär. Det gäller bara att ta steget. Jag har gjort det innan och jag vet att jag är stark nog att klara det.

Jag vill vara fri som en fågel. Jag vill kunna flyga bort från mina problem, men först måsta jag lära mig att flyga!

Likes

Comments

Vardag

Nu börjar nationella prov tiden snart. Mitt första är på torsdag i spanska. I alla fall nu repeterar jag matten, som jag är jäkligt nervös över. Minns den tiden då man inte hade nationella prov - livet var lättare då.

Stressen har kommit tillbaka och den här helgen kommer nog vara fylld med allt annat än roligheter. Typ plugg. Önska mig lycka till!

Kram!

Likes

Comments