Tankar

Innan jag fyllde 18 år//Efter jag fyllde 18 år

Jag fyllde 18 år för 99 dagar sedan och har räknats som vuxen sedan dess, vilket är intressant då jag inte ens är i närheten av att vara vuxen. Samtidigt älskar jag den makten som kom med min 18 årsdag, jag bestämmer precis vad jag vill göra med mitt liv och jag har all makt över det också. Men på ett annat sätt är det lite skrämmande, allt som en är van vid att ens föräldrar har gjort för en måste en göra själv, typ alla formella samtal som finns, dock är det alltid roligt när en tar sig modet att faktiskt göra det där lite läskiga "vuxna".

Men alla tankar om vuxenlivet leder till en annan fråga, när räknas en ens som vuxen?

Är det när en flyttar hemifrån? Eller skaffar jobb? Eller helt enkelt livshändelser som ger stort vuxenansvar och då kan vuxenlivet och känslan att vara vuxen komma långt efter att en fyllt 18 år och i vissa fall innan.

I vilket fall som helst så är jag säker på att jag inte är i närheten av vuxen, men jag försöker(ibland lite för mycket).

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Min första julklapp och den mest efterlängtade kom tre dagar efter jul - min pojkvän. Gud vad jag hade saknat honom och vad härligt det var att få se honom på flygplatsen. Om jag ska vara helt ärligt blev det inte mycket turistande och folk har klagat på att vi gjorde så lite, men jag är nöjd av att bara vara nära honom.

En dag gick vi ut till La Magdalena. Det var verkligen superfint, dock så blåste det och vi kanske borde tagit bussen.

Plus att vi åkte till Bilbao, vilket var sjukt kul. Ska definitivt dit igen då det är billigt, större och att det finns Starbucks.

Dock var nog det värsta när han åkte iväg och jag tappade verkligen all lust att stanna kvar här i Spanien och än gör det lite ont att tänka på att han inte är med mig. Men jag får försöka tänka på att vi har all tid i världen efter dessa återstående 4 månader.

Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Idag, blev det iväg på en familjelunch(kan benämnas som middag för svenskar), och det blev väldigt många nya ansikten, men det är alltid roligt att träffa nya människor. Imorgon blir det tillbaka till vardagen, med skola och plugg.

Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien, Resor

Okej, så äntligen kommer mitt inlägg om London - mer än två månader senare. Om jag ska sammanfatta resan var det underbart, otroligt kul och smärtsamt(mest för att en gick hela dagarna). Det var ju som sagt min andra gång i London och staden är helt underbar(gillade inte London första gången), kan helt klart åka dit igen(för Lush). Det bästa med hela resa, förutom sällskapet var lätt Lush och såklart så köpte jag hem Dark Angels och jag verkligen älskar den, min hud känns så mycket lenare och fin ut nu.

SSen vad gäller matväg blev det väl mest skräpmat och provade inte Fish n´ Chips heller, men Olivia gjorde det så den ni ser på bilden här under är hennes. Provade fudge också vilket var helt okej.

Sen blev det ju mycket sightseeing och många museebesök, tog dock inga bilder där, men fick se Rosetta stenen - vilket var höjdpunkten på The British Museum, men mitt favoritmuseum var lätt Tate Modern, där jag träffade två svenskar, vilket var lite kul.

London Bridge

Buckingham Palace

Thames//Big Ben//Westminster

Camden town

Nothing Hill

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Jag ber så sjukt mycket om ursäkt för mitt otroligt dåliga bloggande på sistone, men har absolut inte hittat motivation till det. Så därför har det gått en hel månad då jag har ägnat mig åt allt annat än att blogga. Och tur det kanske för har ju en hel del att ta upp som hänt på senaste - allt från London, jullovet och utveckling.

Jag hoppas ni alla mår bra och att det går bra för er och nu blir det åka av med en uppdatering om de två senaste månaderna!

Kram!

Och kolla hur mycket mitt hår har växt sen jag kommit hit - aka inte så mycket. Mitt hår växer väldigt långsamt...

Likes

Comments

Nu är det jul och jag kan säga att det känns lite bitterljuvt, delvis för att det är första julen jag firar julen utan min familj, men samtidigt så får jag uppleva den spanska julen på det bästa sättet, i en spansk familj!

I alla fall så gillar min värdmamma julen extremt mycket och hon tar sitt "Belén" eller Betlehem väldigt seriöst. Vilket jag uppskattar väldigt mycket för det är väldigt fint och väldigt annorlunda till hur vi har det hemma hos mig. Hon berättade även småhistorier kring julpyntet.

Själva julen firades den 25, vilket jag var lite ovan vid. Jag gick runt och sa "God jul" på lördagen(den 24) och fick svaret om att det var imorgon(söndagen). Den 24 firar de Noche Buena, vilket betyder Den bra natten ish.

Nu ska jag försöka fila ihop ett arbete om skillnaderna på den svenska julen och den spanska, önska mig lycka till!

Kram :)

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Ja, nu har jag varit här i 100 dagar! Tiden bara springer iväg och jag har fortfarande inte fattat att jag faktiskt gör det här, att jag lämnat min komfortzon och flyttat så långt.

Jag är så tacksam för alla som jag lärt känna här och allt jag lärt mig! Det viktigaste jag lärt mig att jag är stark och att även om jag mår dåligt en stund så är det bara en stund.

Kram!

(Bilder från London kommer inom kort!)

Likes

Comments

I helgen så åkte jag till Madrid för ett möte med de andra modiga svenskarna som befinner sig här i Spanien och jag kan bara säga att vi hade sjukt kul och jag längtar tills att vi träffas nästa gång igen - förhoppningsvis till våren om alla är på!

Det blev dock inte så mycket sightseeing på grund av det förbannade regnet. Men tur som är åker jag troligen ner dit över dagen när min älskling kommer hit! Då banne mig ska det inte regna för jag vill ha bra foton!

Kram!

Ps. Tack alla ni som gjorde den här resan underbar <3 (Läs Leas blogg här och Olgas här)

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Har varit på bio tre gånger här nu och kommer troligen göra det igen då det snart kommer ut en film som jag bara måste se!

I alla fall så nu tänkte jag att det var dags att göra ett inlägg där jag jämför lite, för det är absolut en stor skillnad på bio här i Spanien och bio i Sverige.

Dubbningen! Filmerna är dubbade vilket är jättebra för utbytesstudenter som jag. Dock så tar det ifrån känslan lite ibland, tänk dig att du ser en brittisk film som utspelar sig i Stor Britannien och så hör en spanska röster utan dialekt. Lite segt! Dubbningen gäller också typ TV program och sådant, men en vänjer sig efter ett tag.

Lokalen! Nu kanske detta bara gäller i min provins, men bion ligger alltid i en shoppingcentrum, vilket är lite tråkigt. I Sverige har ju biograferna en speciell känsla, tycker jag, så lokalerna är definitivt bättre i Sverige. Dock är stolarna skönare här i Spanien!

Snacks! Okej, när det gäller snacks och tillbehör så är båda länderna på liksom samma plats och jag har typ lust att ta och sätta ihop Spaniens priser och storlekar på typ dricka och popcorn med smaken av popcornen i Sverige.


Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Imorgon bär det av mot Madrid och jag har varit supertaggad typ hela veckan fram tills idag då det mer bytts ut mot resfeber. Men jag är glad att jag slipper en hel skoldag, fördelen med att bo långt borta från Madrid.

Ska försöka ägna lite mer tid åt bloggen, för jag har varit väldigt inaktiv här, vilket har varit skönt i sig, men nu ska jag sätta fart och få gång på skrivningen då jag har lite olika saker att dela med mig av.

Kram!

Likes

Comments