Träning, Vardagen

Idag körde jag äntligen igång träningen efter jul. Då fritids är stängt tog jag föräldraledigt idag. Det blev fokus på core, det är lättast när man tränar hemma. Jag är fortfarande inte helt överens med min kropp. Höger baksida lår har fått sig en törn och det vill inte riktigt släppa. Fötterna jag de är bättre, men inte bra.
När jag kört mina planerade core-övningar avslutade jag med foam-rollern och sist stretch.

Tips på core-övningar är:
- Planka där du står brett med benen och sträcker ut en hand lång åt sidan (handen har kontakt med golvet). 30 sekunder på varje sida.
- Sidoplanka med höft lyft 12 på varje sida.
- Använd fitnessboll sätt smalbenen/fötterna på bollen näsan neråt (armhävningsposition) och rulla sedan in bollen genom att böja benen. 12 rep.
- Ligg på ryggen med båda benen upp i luften. Tryck ner svanken i golvet och sänk ett ben ner mot golvet i taget. 12 st på varje sida.

Den sista är en av mina favoriter. Hittar du rätt i den är det en riktigt bra övning. Lägg till två övningar, en ska gärna vara pulshöjande. Kör genom allt som en cirkel 4 gånger efter varandra med vila på 1 min mellan varje cirkel, så har du en riktigt bra träningspass.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Träning, Gymnastik, Aerobic Gymnastics, ekonomi, Vardagen, Kost

Det var länge sedan jag bloggade, men jag har nu fått ny energi efter att ha varit ledig några dagar från jobbet. Varför då inte inviga det nya året med att skriva.

Hur summerar man ett år? I bilder, ord och minnen. För mig har år 2017 varit både upp och ner, men jag har tagit några viktiga beslut gällande min framtid. De besluten kommer att ligga till grund för de mål som jag sätter under kommande vecka. För mig som person är det viktigt att jobba efter mål. Jag är väldigt målinriktad och mår bra av att sätta mål och följa en struktur. Detta vill jag utveckla under 2018:

- Min egen kost och träning, därigenom se till att mina fötter blir bra.
- Andras kost och träning genom mitt nystartade företag Maqeve AB.
- Utvecklas inom mitt yrke som Civilekonom.
- Utveckla vår förening Perform Aerobic Gymnastics Club.
- Bli en ännu bättre internationell domare i Aerobic Gymnastics.
- Bli en ännu bättre coach i Aerobic Gymnastics.

Nu börjar tankeverksamheten genom att sätta delmål och vad är inte bäst då än att göra en mindmap. Hoppas ni hänger med på min resa under 2018.


Likes

Comments

Träning, Vardagen

Denna vecka har passerat i raketfart. Tyvärr har träning uteblivit pga halsont och en mindre förkylning. Just innan jul har jag mycket på jobbet och i kombination med förkylning har jag inte ens orkat öppna en dator när jag kommit hem. Verkligen skönt att det finns helger och avkoppling från arbetet.

Helgen har varit full av aktiviter som vanligt. Lördag fotbollsträning med sonen och sedan direkt iväg med dottern till basketturnering. Det var första turneringen jag var med på, så himla roligt att se tjejerna kämpa och spela match. Idag var sista basketträningen för terminen och föräldrarna tävlade mot barnen. Barnen vann så klart! Riktigt rolig aktivitet. Funderar på om det är något vi ska införa i vår förening.

Nu är det bara en vecka till julafton, som sagt tider springer iväg.

Likes

Comments

Vardagen, inredning, Träning

Andra advent har varit full av aktiviteter. Dottern spelar basket i Bjärred på söndag förmiddagar, så jag passade på att gå en runda. Dels för att få lite energi från havet och att testa mina fötter. Fötterna känns varken sämre eller bättre efter 25 minuters promenad. Då det är väl bara att ut och gå.

Sedan iväg och handla gran och ställa i ordning vardagsrummet. Vi tog en paus för sonen hade avslutning på simskolan på eftermiddagen. När vi kom hem satte vi upp nya gardiner och klädde granen.

Vid middagen nöjt vi av vår fina ljusstake från @harmoni&design

Likes

Comments

Vardagen, Träning

Jag har inte tränat sedan 18/11 pga problemet med mina fötter. Bestämde mig igår för att det var dags att se vad som händer om jag tränar. Så idag blev det lunchträning. Jag valde övningar där jag inte belastade fötterna. Jag kände mig pigg i kroppen och jag måste säga att det känns bättre nu.

Jag väntar fortfarande på svar om det är något med sköldkörteln, men jag tror faktiskt inte det. Det blir samtal till vårdcentralen imorgon.

Likes

Comments

mode, Vardagen

Var hos min frisör sen 15 år förra helgen och fixade vinterfrisyren. Nya härliga ljusa slingor och en rejäl uppklippning. Nu är håret redo för den mörka vintern, men om 20 dagar går vi mot ljusare tider. Tills dess tänder vi ljus och myser i vinters mörker.

Likes

Comments

Aerobic Gymnastics, Gymnastik, Vardagen, Kost

Dagen började med att lämna blodprov för att testa så att det inte är sköldkörteln som påverkar mina fötter. Jag har även fått en remiss till Sjukhuset i Lund för att testa hur nervtrådarna mår. Jag lär inte få någon tid för än efter jul. Det är i alla fall skönt med en läkare som tar en på allvar.

Jag har hunnit med att gå till fotvårdare för första gången. Jätteskönt! Nu gör jag allt för mina fötter.

2,5 timmes träning med mina gymnaster.

Nu kopplar jag av med kvällsmål med keso, clementin, kokos, mandlar och kanel framför bästa Hawaii Five-0.

Likes

Comments

Gymnastik, Träning, Vardagen

I snart två veckor har mina fötter varit ständigt avdomnade med stickningar ibland. Detta har aldrig hänt mig för ut.

Förra veckan tog jag tag i det hela. Jag var på vårdcentralen i måndags och träffade en läkare som konstaterade att det inte var någon blodpropp. Han beställde prover, så på tisdagen lämnade jag 3 rör med blod för analys.

På onsdagen var jag hos min kiropraktor, som korrigerade mig och gav mig hopp om att det kan bero på de ”fel” jag har i vader, knä, höft. Jag har dessutom höga fotvalv.

I fredags ringde jag till vårdcentralen och pratade med en sköterska och fick reda på att alla prover var bra. Men mina fötter lika dåliga som tidigare.

Idag måndag ytterligare besök hos kiropraktorn och sedan ikväll ett skönt fotbad. Det hjälper!

Jag kör övningar för att stärka fötterna varje dag, använder stödstrumpor och endast sneakers. Ni som känner mig vet att jag är envis och jag tänker inte acceptera att ha ont. Imorgon blir det nytt samtal till vårdcentralen, för jag har några fler prover jag vill att de ska ta.

Fortsättning följer....

Likes

Comments

mode, Vardagen

Det blev lunchshopping idag i min favorit butik MQ, Trelleborg. Det är en av Sveriges bästa MQ butiker. Alltid snyggt butiken och riktigt hjälpsam personal. Gjorde snygga fynd med 50 % rabatt.

Likes

Comments

Träning

Jag hann med ett kort 30 minuters träningspass på hotellet i Stockholm under helgen. En av övningarna var Arnoldpressar. En bra basövning för axlarna. Körde båda armarna samtidigt, men ville visa rörelsen med foto därför en arm på bilden.

Likes

Comments