I morgon är det fredag om det har undgått någon. Jag jobbar men sen tar jag helg. Har varit några händelserika, fartfyllda dagar. Helt slut på hjärnceller. Undrar hur många jag blir av med under en dag.

Idag när jag kom hem kastade jag in fiskgratängen i ugnen som jag hade gjort halv sex i morse innan bussen gick ( ja, jag vet det är omänskligt att laga middag kl halv sex på morgonen). Men det är min enda chans att rädda vardagen. Mitt alternativt var att laga den igår kvl halv elva när jag kom hem från jobbet eller halv fem idag efter jobbet och ungarna hade hunnit svälta ihjäl och nån ska på träning mitt i. Så det blev alternativ, laga mat på morgonen. Vilket jag tackar mig för.

Jag fick in gratängen i ugnen. Satte potatis på spisen och satte Elsa på en stol vid spisen som vakt, sen åkte jag och hämtade ungarna (Elsa hade dock lagt sig på kökssoffan då jag kom hem). Inom loppet av 10-15 min satt vi vid matbordet. Jag är så nöjd med min insats.

Imorgon är skolan stängd för planering så pappaA får vara hemma pappa och underhålla kidzen. Men sen på kvällen ska jag lägga upp kroppen i soffan och göra så lite jag kan.

På lördag blir det trevligheter med trevliga vänner. Kommer att bli en toppen helg.

Vi ses.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 70 Readers

Likes

Comments

Ja, det är inte ofta som jag slänger in ett inlägg så här mitt på dagen nu för tiden. Men plötsligt händer det.

Det är fettisdagen som ska firas givetvis men även den internationella epilepsi dagen som måste uppmärksammas tycker jag och det är väl främst för att vi lever med det i familjen.

Ni som har följt mig tillbaka i tiden vet ju att vi för ett par år sedan kämpade hårt och slogs med sjukvården och olika läkare för att hitta varför vår Alfred helt plötsligt en dag fick kliva av isen under ett ispass med ledvärk som sedan bara blev sämre och sämre och tillslut satt han i rullstol och hade så ont att varenda rörelse skrek i hans kropp. Vi stod alla som frågetecken och prover efter prover togs men inget "fel" hittades. Vi fick acceptera hans öde än fast det var jäkligt svårt.

Vi flyttade ner hans täcke och kudde samt tv spel ner till vardagsrummet som blev hans nya tillfälliga rum. Då han inte kunde ta sig upp för trappan till sitt egna rum.

Jag grät ofta och låg sömnlös för att hitta en orsak, googlade och slet mitt hår men vi fick aldrig svar.

En dag klev han ur rullstolen och kunde sakta men säkert röra på sig, ledvärken var borta. Lika stort frågetecken det som när den kom.

Han skulle nu komma tillbaka till hockeyn som han hade missat så mycket av. Vi alla som är eller har varit med i en hockeyfamilj vet hur speciellt det är inom hockeyn, träningar på träningar, matcher och cuper i sinne. Är man borta för länge tappar man mycket. Och det krävs mega mycket jobb att komma tillbaka.

Han kämpade och kämpade men det blev tyngre och tyngre. Skolan kom i andra hand. 

En dag när han sov över hos mormor föll han ut från sängen och började krampa.

Skolsköterskan ringde hem och hon meddelande att han betett sig konstigt under ett samtal, frånvarande och okontaktbar. Kompisar berättade samma sak om honom.

EEG gjordes och under undersökningen fick han ett anfall och det syntes direkt vad han hade-fokal epilepsi.

Vi skickades direkt till barnmottagningen och under ett samtal med barnläkare där fick han ytterligare ett anfall.

Magnetröntgen ett par dagar innan jul som tack och lov inte visade på något allvarligt.

Nu visste jag hur han betedde sig under sina anfall men man vänjer sig aldrig tror jag.

Medicinering sattes in men han fick biverkningar som svåra hudutslag och ny medicin fick provas ut. Undertiden får han flera anfall i veckan. Hemma, på skolan, på bussen, på busshålls platsen mm.

Han kämpar med både skola och hockey men tillslut måste han ta beslutet att sluta i hockey som är hans liv hans allt. Det fungerar inte med kombon av dom båda.

En fråga som har ställts är om ledvärken och epilepsin går hand i hand eller om det är så att det bara är en slump att det kom efter varandra. Vi får lämna det åt slumpen. 

Han fick träffa psykolog som utredde om det var låg något psykiskt bakom, men det såg det inte ut att vara.

Efter tunga besked som frågetecken runt körkort, moppe, bil. Som att han inte får bada utan vuxens tillsyn går han nu från klarhet till klarhet. Idag fungerar medicinen jätte bra och han har varit anfallsfri sen i somras. Han kanske kan få åka och bada med kompisar i sommar utan mamma eller pappa i hälarna. Ligga i badkaret med dörren stängd. För det finns väl ingen 15åring i världen som vill ha med morsan in på toa.


Tillbaka till Thailand 2007. Ingen ledvärk och ingen epilepsi. Du och jag Alfred.

Likes

Comments

Ligger och smörjer kråset efter veckans middags leverans från far. 20timmars långkok, behöver jag säga att köttet smälte i munnen. En tandlös bebis eller en tandlös pensionär hade lätt kunnat äta måltiden.

Maken hade tom överraskat och köpt hem vin, när hände det sist? Kommer inte ihåg. Är mest förvånad över att han inte frågade om min tillåtelse först. Han tar ut svängarna gubben. Gamblar lite.

Men jag misstyckte inte trots en jobbhelg framför mig har jag firat med ett glas rött.
Jag skrev nämligen på idag på en förlängd anställning på Ortopeden. Känns bra.

För ca två veckor sedan sa jag upp min tillsvidare anställning på kommunen och det kändes helt rätt det med. Det är ett avslutat kapitel. Hej då till barnomsorgen för alltid, har jobbat där sedan 1995 så det var på tiden tycker jag. Gå vidare i livet.

Ikv blir det att lägga basen till en helg på jobbet. Chips, ostbollar och bubbelvatten.

  • 200 Readers

Likes

Comments

I morse var det bråttom, bråttom då jag låg alldeles för länge. Jobbat fredag tom måndag och avslutade helgen med ett dubbelpass. Kombon med svårt att säga nej, trivs på jobbet och lite extra löning i lönekuvertet lockar. Men har lovat mig själv att det inte får bli en vana.

I alla fulla fall så ska Arvid hinna med badbussen på tisdagar så vi måste komma iväg 20min tidigare, vilket känns som en halv dag tidigare. 20min är många minutrar på morgonen.
Arvid stod färdig och trampade, Minna funderade på vilken mössa som passade för dagen och Nea hade fullt sjå med att peta i näsan i godan ro. Tillslut fick jag in dom i bilen och badbussen hade såklart kommit.

Veckans veg. Halloumiburgare med egen gjord dressing och färdigt köpt bröd blev det till middag. Får kompromissa med mig själv, vad gör jag själv och vad köper jag färdigt.


Och äntligen har vi fått upp bilder på våra sex...har tagit några år. Men nu så sitter dom på väggen.

  • 262 Readers

Likes

Comments

Jag har sovit i två dygn nu. Man skulle lätt kunna säga att jag är trött. Kroppen laddar för en fyra dagars jobb helg. Kliver på i morgon eftermiddag.

I kväll graderade Arvid och kom stolt hem med ett gult bälte och diplom.

Snart går han om pappa Anders. Fort är det gjort.

Det händer lite och ingenting hos familjen nu. Eftersom att jag gick i id’e, så stannade liksom verksamheten av. Nu ligger vi på minus här hemma. Tvätt och städ hopar sig. Pappa A sköter skjutsning till och från diverse sporter så där finns det inte heller tid för hushållssysslor.

Avslutar med Nea och Minnas utlåtande.
Nea:- Mamma, du är den bästa mamman som finns.
Minna:-Ja, för vi har ju ingen annan.
Tackarrr. Det var snällt sagt, flickor.
Godnatt.

  • 357 Readers

Likes

Comments

Aa vilken dag. Jobbade ett dubbelpass idag. Dvs från 06.45-21.30. Även personalen blir sjuk och man måste hjälpas åt. Nästa gång är det jag som ligger sjuk. Fullt ös nu är tant näst intill medvetslös.
Och mitt på dagen sprang jag och fotade tuttarna-Mammografi. Galet vad ont det gör. Får svar om två-tre veckor.

Lite extra disträ har jag nog allt varit. Svarat:-Akuten, Maria undersköterska. När det har ringt.
Nämen, oj. Jag menar ju:-Ortopeden.
Haha...hon i andra änden av luren:-Ja, det är ju jag som ringer från akuten.

Lite humor på jobbet måste man ju ha;)

Jag har ju sagt att jag har telefon fobi. Tycker inte om telefoner. Iaf inte att prata, sms:a går bra.

Nu tänker jag lägga hjärnan på laddning och vakna pigg och fräsch.

  • 419 Readers

Likes

Comments

Jädrans vad helgerna går fort. Särkilt den här helgen. Intensiv helg med mycket umgänge med brorsan och pojkarna. Tre fick gå på teater och leka på isparken på Renmarkstorget.

Jag fick veta lite nya grejor om Umeås byggnader jag inte visste av min pensionerade arkitekt far.
Bla att huvudingången till biblioteket Väven var tänkt från Filmstaden sidan och inte från Coop city sidan. Det var helt nytt för mig. Trodde absolut att det var huvudingången.

Och att det ska byggas väldans massa hus på Ön, mitt gamla hemställe. Landet fast mitt i stan, men med alla husplaner blir det mitt i stan och inte på landet känslan, om ni fattar.
Aa lite nya in puts fick vi och se staden med nya ögon.

Mamma hade lagat goda efterrätts pajer och en förrädiskt god lingon parfait. En sån där man sitter och äter och äter. Lägger bara på en liten bit till och en liten bit till. Och hon tipsade Olivia om hur hon ska smörja sina jobbiga eksem innan India resan. Bra med en pensionerad läkarmamma när man behöver veta.

Ja, trots att mamma och pappa är skilda. Brorsan bor i Falun och vi har sex kidz så fick vi ihop till en familjemiddag (dock utan mamma Jenny) som var kvar i Falun och jobbade. Det tyckte jag var bra jobbat, och jag som älskar att berätta i bilder passade ju såklart på att ta en familjebild.  • 480 Readers

Likes

Comments

Kusin bus i massor. Som vi har längtat. När kusinerna Gusten och Tage från Falun kommer är det maxat.

Här är vi som har skapat detta härliga gäng. Jag står för dom bruna och bror för dom ljusa små. Underbart att se hur fort dom finner varandra trots så långa uppehåll.

Avslutar med denna härliga, spontana godnatt kram.

  • 489 Readers

Likes

Comments

Efter en fyra dagars arbetsvecka är jag helt veck. Förkylningens fel. Ogillar snuva, huvudvärk och halsont.

Trots detta har dagens arbetsdag varit top notch (eller hur man skriver).
Galet roligt har vi haft. Mycket att göra med mycket skratt.
Jag blev av med mitt morgon kaffe i morse. Det drack sköterskan upp för mig;). Hade ställt det på hennes medicin vagn i all hast och när jag kom tillbaka hade hon svept det. Trots att hon hade en blå mugg och jag en vit. Jag är disträ, men det där tog tusan i mig priset.

Nu har vi krupit upp i soffan och där tänker vi stanna.

Det är även jobbigt efter en skolvecka och få kramas med syskonen är den bästa uppladdningen.

Nu tar musen helg (det kan vara en björn också, oklart)vi ses nästa vecka. Trevlig helg på er.

  • 494 Readers

Likes

Comments

Lite trist och grå är jag allt nu eller inte så lite, typ mycket. Inte ens concealer, lösfransar eller all in one kan pigga upp mitt tråkiga fejs. Förkylningen from H har kommit för att stanna, bryter liksom aldrig ut. Och ikv kommer brorsan med pojkarna upp och stannar över helgen, inte så ofta vi ses. Vore najs om man orkade umgås. 

Jag sa upp min tjänst på kommunen i förrgår. Helt sjukt att jag har jobbat inom barnomsorgen sedan jag tog studenten 1994 och att jag bara är 25år. Får inte ihop det;) Får ni det...

Äntligen har jag fyllt på mitt medicin lager, känner att jag har varit utan någon några dagar för länge och licensen på mitt licenspreparat har blivit godkänt. Köpte mediciner för över 2000kr igår. Skit dyrt men livs nödvändigt. 

Jag är som ett spädbarn och behöver sova mera än jag orkar vara vaken för att fungera något så när. Nu har jag sovit dåligt i säkert 2-3veckors tid och igår kände jag att en melatonin skulle sitta fint. Ligga vaken om nätterna är ingen bra kombo med jobb och barn samt ett sömnbehov på typ 23timmar per dygn. En personlig konkurs ligger väldigt nära då. Inatt har jag sovit som ett barn. Inte legat och grubblat om ditten och datten. Tänker följa min läkares råd att ta dom varje kväll så att jag får min skönhetssömn. Piller motståndare som jag är. 

Mitt domän har för övrigt gått ut så jag finns nu på nouw.com/mariaqn 

Ha en fin dag. 

Likes

Comments