Jag tog denna bild genom att ta 5 bilder. 2 med ljusare ljushetsläge (överexponering) och 2 med mörkare ljushetsläge (under exponering) och en med normal ljushetsläge. (normalexponering)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förra veckan var vi nere i studion och tog bilder med hjälp av ljus.

På den här bilden använde jag mig av 2 sofft boxar med ena ljuset starkare och andra sofftboxen har mindre ljusstyrka vilket man kan se på hennes ansikte. Bilden kallas för Sidoljus.

På den här bilden är det samma ljussättning men med att sofftboxarna har ca samma ljussättning vilket innebär att det inte blir någon skugga i ansiktet. Utan det är en jämn ljus, som ett porträtt bild. Kallas för klassiskt


​Denna typ av bild kallas för motljus och menas med att jag tar kort mot ljuset men att modellen täcker ljuset så man kan se hennes skuggor.

Likes

Comments

1) Jag ser 3 människor i en strand.

Kompositionen i bilden är både centralt, triangelkomposition och vertikal. Men mest tycker jag det är triangel komposition eftersom det är mer fokus i mitten av bilden både brett imitten och på längden.

Ljus. Ljuset på bilden är håret eftersom man ser mycket mörk skugga på människorna och mycket ljust i bakrunden. Ljuset ser ut som att det är en sol som ger det starka ljuset från sidan av bilden.

Färg: Bilden är svart vit men jag tycker bilden har hög kontrast eftersom man ser stor skillnader mellan svart och vit.

Utsnitt: Hel bild eftersom inget blir beskärt.

Format: Bilden är avlång.

Perspektiv: Bilden är fotad i grodperspektiv, ner ifrån och upp.

2) a. Bilden tycker jag är fotad från ett dokumentärt moment. Jag tror att mannen som är bakom kvinnan skojar med varandra om att hon leker en sorts kändis och behöver parasoll för solen och att fotografen har lyckats ta bilden från ett roligt och skojigt moment dem hade.

b. Jag tycker bilden förmedlar glädje och en känsla av värme eftersom bilden ser glad ut och dem har på sig lite kläder och är vid en strand. Jag tror bilden inte har något budskap men att folk som ser bilden kan inbilla sig själva ett egetbudskap som tex glädje/värme.

c. Jag tycker bilden är jätte härlig och påminner mig om 2 par som skojar med varandra i ett varmt land och är lyckliga.

3) Robert Capa var verksam med fotografering i 1930 talet tills hans död 1954. Så bilden togs ca 1939 om jag får gissa. Robert Capa tog dokumentäriska bilder under flera krig spanska innebördskriget, andravärldskriget och fler. Det som var speciellt med hans dokomentär bilder var att han använde små bildskamera så det var mycket enkalre för han att få bra bilder än dem andra fotografer som använde stora och klumpiga kameror på den tiden. Men att Robert Capa anväde sig av en småbildskamera påverkade hans fotografier och blev kända.


Likes

Comments

Bild 1: Kall färg

Bild 2: Varm färg

Bild 3: Varm och kall färg.

Man skulle ta kort på varma och kalla färger och sätta ihop dem i Photoshop.​

Likes

Comments

Jag skulle ta uppifrån och sikta nedåt med kameran så man ser hur kroppen blir mindre och mindre.

Likes

Comments

Jag tog objektivet från kamerahuset och satte på en bit alemunium och gjorde ett hål imitten.

Likes

Comments

Vi nere i foto studion och tog bilder med hjälp av ljusets riktning. Vi hade två ljus med 2 olika styrkor. Ena lampan hade styrkan 4 och andra styrkan 2, då får man mer en ojämn ljus i bilden vilket blir fint

Likes

Comments

De här uppgiften skulle vi göra något annorlunda som tex denna bild. Det man gjorde var att foto i studion. Jag tog kort på Amanda och Elin och satte vissa delar av Amandas ansikte in i Elins ansikte. Resultatet blev jag nöjd med dock ser det ut som en misslyckad operation.

Likes

Comments


Motljus med exponeringskompensation för att få fram mer detaljer i ansiktet. Bilden är väldigt centralt, att mittpunkten är imitten av bilden. Jag blev inte så nöjd med bilden för ljuset strålar rakt ner i ansiktet


Motljus med blixt. Inte alls nöjd.

Sidoljus med reflexskärm för att lätta upp skuggan i bilden. Mycket nöjd dock kunde modellen stå mer still. Jag gillar reflexskärmen den gör så bilden ser mer profficionelt ut

Sidoljus. Inte nöjd modellen är oberädd och vifftar emd handen. Dock ser man sidoljuset och andra sidan skuggan vilket är bra.

Medljus. Gillar bilden eftersom ljuset faller ner på ansiktet bra.

Motljus. Bilden är mer åt höger sida vilket gör det mer intressant.

Utvärdering: Jag tyckte dagens lektion var lärorikt speciellt när man fick testa med reflexskärmen för det är inget man får testa vardagligt och sedan såg man skillanderna utan reflexskärmen och med, det var kul.

Likes

CommentsMan skulle ta tre stycken bilder en åt vänster, en imitten och en åt höger. Sedan skulle man sätta ihop alla dem tre bilderna till en bild i Photoshop och såhär blev resultatet. Nöjd blev jag.

Här skulle man ta 4 stycken bilder med olika ljushetslägen, vissa bilder var ljusare och dem andra mörkare och i Photoshop skulle man sätta alla dem fyra bilderna till en bild och såhär blev resultatet. Det jag gillar med bilden är att man ser skillnad mellan mörk och ljus det jag gillar mindre är att den blev suddig och det berodde på att jag rörde kameran medans jag stod still.

När bild med hjälp av närbildsfilter som man sätter på kamerans lins.

Likes

Comments