Värmen anländer.

Mamma mia så skönt väder vi haft under helgen. På lördagen vart man liksom helt salig av solen. Den värmer så mycket nu redan. På lördagen när jag kom till stallet stog alla hästar i sina hagar och njöt av hö och sol. Jag älskar tanken att våren knackar på dörren. Våren är favorit årstiden. Då har man sommaren framför sej. Eller jaa, jag gillar allt bara det är varmt. Hatar vintern. Även om denna vinter varit helt okej ändå när den ej varit så kall.

På lördagen jobbade jag dubblaskift. Hade även en strötur emellan skiftena. Det betyder ju pengar. Igår, söndag, var det endast eftermiddagsjobb. Vi var ut till Lojo och äta med Mika. Sen pojkarna flyttat till eget så har jag börjat njuta av att ej behöva fixa mat. Det är liksom ej längre ett måste så som det var då. Nu om jag ej orkar fixa mat så skiter jag i det och plockar ihop npt smått åt oss. Eller åxå far vi ut och äta. Igår blev det fisk, sik, var guddomligt gott.

Emilia red Jojo igår. Idag ska Jojo hoppas igen, av Emilia. Emilia åker tillbaka till sin studieort ikväll så jag är glad för att hon tar tid och hoppar Jojo ännu en gång innan hon åker. Idag måste jag nog byta utetäcke åt Jojo. Det börjar bli för varmt nu att ha ett tjockt täcke med tjock halsdel. Brukar vika halsdelen under täcket så att hon ej ska dö av värmeslag. Hon är ju en väldigt frusen häst när hon är klippt så man får vara otroligt noga med hur man täcker henne. En dag när det blåste, även om det i grader ej var kallt, så skakade hon som ett asplöv när jag tog in henne. Hennes innetäcke är varmt och hennes utetäcke ät tjockt. Men ändå frös hon av blåsten.

På lördagen märkte jag att min Pinky, diskbrock tiken, gick orent på vänsterbak. Gick igenom hennes rygg och hon ömmade vid korset. Ställde direkt fram en stor bur i sovrummet, gav Loxicom och lät henne vila. Nu är det burvila som gäller, massa B-vitamin och akupunktur. Detta betyder ej att Pinky sitter instängd dygnet runt i sin bur. Nej hon bärs ut och hon får även ga burdörren öppen och röra sej i so rummet men hon får ej leka med de andra eller springa ute. Hon ska hållas så stilla som möjligt. Diskbrock kan återkomma så vill ta det säkra före det osäkra med henne. Dessutom gillar hon att bara vara. Hon är äldre tik som gillar att sova :)

Jsg är lite avis på Mika denna vecka pga att han har semester. Jag har ingen semester eftersom jag böt firma att jobba för i december. I sommar tänker jag ta ut två veckor på egen bekostnad. Tvåveckor semester är bättre än inget alls enligt mej.

Nej nu känner jag att jag bara hoppar från en sak tillen annan så kanske bäst att avsluta nu :)

Ha det en fin början på den nya veckan.

/Maria

  • 364 visningar

Gillar

Kommentarer