Trevlig kvinnodag.

Trevlig kvinnodag alla kvinnor. Ni är duktiga som ni är. Känn er stolta. Vi är starka, nästan onaturligt starka vid många tillfällen.  Vi glömmer det allt för ofta skulle jag våga påstå. Denna dag är våran dag :)

Jag gjorde igår ett så otroligt bra pass med Jojo. Alltså som jag sagt så är hon en väldigt jämn häst. Hon har inga dåliga dagar eller bra dagar. Det är alltid lätt med henne. Jag gillar hästar som är jämna, såna som man alltid tar steg frammåt med. Nu menar jag inte att de nästa dag ska gå passage utan att de ej ska en dag gå bra å nästa dag ha fnatt.

Jag är ju stomänniska ut i fibgerspetsarna. Vinn ett sto på din sida och hon sviker dej aldrig. Detta band har jag med Jojo. Har aldrig känt så med nån häst innan, joo vi var på god väg med Nika innan hon tyvärr dog allt för tidigt.

Men tillbaka till gårdagens pass. Jaa vad ska jag säga, allt bara rullade på. Hon var bra från börja till slut. Jobbar lösgörande och sidvärts rörelser. Hon har mycket lätt för allt röra sej åt sinda. Såväl sluta, öppna som alla vanliga skänkelvikningar. Jag rider alltid väldigt mycket sidvärts under varje pass. För att få bogarna helt lösa. Inga spänningar. Sen har Jojos rörelser ju under de två senaste årena ändrats väldigt mycket. Hennes steg var innan som en ponnys, korta å snabba. Nu sträcker hon ut och tar tid på sej igenom varje steg.
Galoppen var igår super. Högervarv en aningen svårare men absolut ej svå. Stadig fin form, bra push bakifrån. Ryggen fint höjd. Hennes byten är nu för tiden så enkla. Hela bytet sker i ett steg, baken blir ej efter alls längre.
Fortfarande är Jojo het att rida, kommer aldrig ändra. Men hon kokar ej över längre på samma sätt. Mentaltstabil till 100%.

Luna den jäkeln har igår kommit på att man kan krypa bort från hundutrymmet i Audin. Jag förstår ej hur hon ens kan rymmas mellan fönster å galler. Valpar lyckas med allt. Men inte länge mera för hon växer så det brakar. Vet ni igår blev jag så lycklig. Hemi och Luna lekte storahubdars lek ihopa. Hemi såg så lycklig ut när han fick leka så där på riktigt. Luna hade kul, Luna har alltid kul. Lunas liv är bara kul kul och mera kul. Luna är superduper lycklig :) Jag är så glad just pga att jag ju var så orolig över att Hemi skulle göra Luna illa när vi köpte henne. Han är ju ej och gillar andra hundar. Sen har han ännu till massa och kraft för att äta upp en eleftant fast, så han ej att leka med om ni förstår vad jag menar. Mot människor är han toppen och mot hela vår flock. Men han tog emot Luna direkt.

Jag sitter i Helsingfors idag. Görs nya undersökningar på min kära son igen i olika sjukhus.Vi ska en gång varje månad hit nu under våren. Samma sak hela tiden och inga framsteg. På oss lyssnar ingen, inte ens på min son. Men onödigt jag klagar, inte blir det nåt bättre för det.
Efter det ska vi åka till Biltema. Gillar gå i Biltema. Ska väl inte ha nåt speciellt. Är ledig hela dagen. Ska gör ett fint ridpass ihop med min fina häst senare igen.

Njut alla kvinnor av kvinnodagen och ni män ska behandla era kvinnor extra fint idag. Visa hur mycket ni uppskattar oss.

/Maria

  • 384 visningar

Gillar

Kommentarer