Tisdag 21.2-17

Oj oj oj så dagarna går. Hoppas tiden stannar upp lite småningom när våren börjar. Annars är ju sommaren över allt för fort.

Alltså den brunsten som mitt sto har nu är från en annan planet. När jag leder inne henne från hagen får jag ej henne ens frammåt. Alltså hon stannar vid varje hage och står �� pissar å skriker som en hingst. Man både hör och ser henne kan man lungt säga. I stallet vågar jag ej göra henne i ordning i stallgången för hon skulle pissa ner hela platsen antar jag. I boxen vill hon ej stå still för hon har ej tid, enligt sej själv alltså. Hon har ej tid alls att vänta osv.
Igår var jag med henne i terrängen först 30minuter och sen i manegen 30minuter. Värmde upp i terrängen i alla gångarter och det fanns visst massa platser att klättra på i skogarna dit. Super, älskar att klättra! I manegen jobbade jag helt åt håller bara igenom henne. Hon ligger på en aningen just nu för hennes muskler är i där dom ska vara när hon är i topptrim. Hon harbra muskler men hon ser man klar skillnad på henne nu och hur hon var på hösten. Bara att vara ärlig och realistisk. Kommer ej ta typ kanske en månad så är hon igen som tidigare. Men jag märker just i ridningen när jag jobbar igenom henne att hon ligger på pga att hon ej orkar bära sej själv på rätt sätt. Sen är hon ju ännu till så sjuttons ivrig att jobba nu.

Idag ska jag jobba henne på bommar. Få henne lättare, mera uppåt istället för att "gå på" så mycket.

Vet ni jag måste skriva om hur skön känsla det är att bara åka och sköta sin häst och rida. Alltså att bara fokusera all tid i stallet helt och hållet på Jojo. Känns riktigt bra faktist. Visst är jag ännu helt borttappad i nya stallet. Gick ner till mitt skåp när jag skulle hämta min sadel :) Alltså med andra ord gick jag helt åt fel håll. Nå men jag tog andra saker istället med mej för att ej känna mej så jädrans trög. Jag gillar hur allt sköts i stallet. Jojos box är jätte fint städad. Hon har tjock fin bädd av torv. Jag som ej gillar torv tycker ändå bädden är väldigt bra. Stör mej ej alls att det är torv när den är så tjock och mjuk. Allt är i väldigt fin ordning i stallet. Det ligger inga saker här och var utan allt är i  ordning och reda. Sen är det smartmed baracken ute på parkeringen dit man för täckena om dom är ens lite fuktiga. Där torkar de mycket fort. Så man behöver ej ha dem och hänga framme här och var i stallet. Höet är av bra kvalitet. Stallägarna otroligt vänliga och trevliga även om jag frågar samma frågor tusen gånger som ny. Jag känner att det är för ägarna en viktig sak att både vi som ägare så som hästen ska trivas. Alla gillar Jojo och hon får beröm, känns bra som ägare att höra. Jag stressar ej alls längre. Jag är ju kroniskt orolig för allt som har mej Jojo att göra. Summasumarum om allt är att vi är nöjda med allt och anpassningen går bra.

Faaaan nu kommer jag ihåg att Kennelrehu bilen kommer idag. Jag har ej beställt kött åt hundarna!! Men jag vet att dom alltid har flera lådor extra vomm. Det är ju vanligaste köttet man ger hunden, och största försäljnings varan. Nu är frågan att får jag Mika att vakna så han kan åka och hämta 10kg. Jag måste få 10kg extra eftersom Luna ju anländer till Finland inkommande lördag. Mika har nattskift så vet ej hur jag ska få han att vakna av telefonen.

Vi har 12.3 (söndag) i Dragsvikstall loppis/kirppis. Jag ska sälja hälften av allt jag äger. Nu måste jag helt på allvar ta mej i nacken. Jag slänger alltid bort det jag ej behöver men nu ska jag sälja allt onödigt. Jag har två skit fina Harry's Horse inne täcken som ena ej ens varit ur paketet och andra är användt i trailern under flytten. Båda två är för långa att ha under utetäcket i min smak. Jag har en och en halv miljoner oanvända grimmor. En massa onödiga saker nere i källaren. Ända som är lite bajs är att använda täckena kommer säljas otvättade tyvärr. Jag ska även sälja min KM dressyrsadel. Jag använder ej den alls. Onödigt spara på den. Jag måste skärpa mej nu på riktigt. Nej nu ska jag väcka min älskade..

/Maria

  • 349 visningar

Gillar

Kommentarer