Sömnlösa nätter.

Var det så här det kändes med ett litet barn i huset?! Jag börjar komma ihåg hur det var för 23år sedan med mina barn när de var bebisar. Sen Luna kom hem på lördagen har vi sovit en två timmar i streck för att sedan vara vakna några timmar igen. Hon går an som en tornado i hela huset. Hennes motto är "fullt eller inget alls" har vi märkt. Hon är helt otroligt aktiv och vild. Temperamentet är super. Sen när hon somnar så sover hon fast det skulle sprängas en bomb hos grannen.
första natten, lö-sö, var grym. Hon ville ju bara vara med oss vilket man förstår helt bra men inget man får gör ens en gång. Tar vi henne en natt till sovrummet så ska hon komma resten av nätterna åxå. Så man måste vara stenhård fast Luna gråter. När morgonen kom så sov hon ju minsan. på morgonen fick hon komma in till sovrummet. Hon har fått gå och snusa i alla våra rum nog. Men vi känner ej för att börja ha en stor schäfer i våran säng i framtiden. Vi vill även ha de små chihuna skillt från de stora på nätterna. Ett slag med tassen på Baby kan ge hemska följder. Även våran epilepsihund vill vi ha på nätterna med oss ifall han skulle få anfall. Kallas stenhård kontroll helt enkelt.

På natten sö-må var ett rent helvete. Luna skrek efter oss när vi släkte lamporna. Jag skulle vara pigg och glad på jobb måndag morgon 8.00. Jag visste ju att jag kommer vara mera zombie än människa efter den natten. Vi försökte tänka på alla olika alternativ vi bara kunde för att hon skulle sova. Men nej! Vi sökte en port till dörrhålet till gästrummet. Tänkte att kanske ettmindre utrymme skulle få henne att somna. Hon gillar ju spendera tid i det rummet annars åxå. Men fan så trög man kände sej för det var liksom det absolut dummaste vi kom på. Då ylade hon som om nån plågat henne. Så Mika fick snällt skruva bort porten tillbaka. Hon var nöjd och glad ochhjälpsam medan Mika fixade. Men ack när han kom tillbaka i säng så började honskrika igen. Hon skäller inget alls. Har inte släppt ett ända skall ännu. Nå Mika steg upp och la sej i sängen i gästrummet och skrapade på henne tills hon somnade, tog 30min, och lyfte sen ner henne i bädden på golvet. Där sov hon sen ända till 6.00. Så min arbetsdag igår gick som i en dimma.

Nå igår kväll varhelt självklart att jag måste få henne trött. Annars skulle ju samma ske igen. Nu visst vi redan att hon är en nattuggla. Vi känner ju ej henne ännu utan håller på lär oss att leva ihopa. Så igår 21.30 startade jag gå med Luna mot Mika som slutade 22.00 från jobbet. Vägen från oss till Mikas jobb tar vanligtvis typ 6 minuter om jag går ensam eller med Hemi. Med Luna tog det 30 minuter. Hon gick 10meter och satt sen ner sej för att chilla lite. Poliserna stannade till och med och frågade hur gammal min hund är :) De tyckte hon var fin. Första kontakten med polis som man ej känner sej skylldig :) Vägen hem tog ännu längre för då var hon ju redan tröttare. Hon är ju endast 3månader och har ej gått i koppel innan hon kom till oss på lördagen. Vi använder bara sele på henne. Vill ej lägga halsband på henne ännu innan hon lär sej allt ordentligt först med selen. Inga drankamper här inte.
När vi kom hem så ville hon ju sova men vi lät henne ej somna ännu. Så när vi änteligen slapp i säng 23.30 och släkte lampan så gick hon runt kanske typ 15minuter för att sen lägga sej och sova. Hurra hon sov! Vaknade först 6.30 idag på morgonen! Alltså jippiii vad glada vi var. Så nu vet vi att vi måste sysselsätta henne till max gränsen alltid på kvällen så får även vi sova. Man måste ju bara få in en bra rytm i det hela.

Men hon är fortfarande allt man kan önska och lite till. Vi är dö förtjusta i henne.

Skulle skriva ännu om Jojo men hinner tyvärr ej nu. See you later.

-M-

  • 381 visningar

Gillar

Kommentarer