Solig söndag.

När jag vaknade 6.30 så blev jag så paff när jag såg ut. Varför sku det komma snö igen? Helt onödigt enligt mej. Fast visst, det som kom inatt är nog bort efter ett par dagar omsolen bara skiner. Men ändå tycker jag att det var bajs att det kom snö.

Usch jag har nog en gallstens operation framför mej. Eller detta har jag vetat redan typ 12-15år. Jag har bara lärt mej leva med vad jag får smärtor av ochvad som ej irriterar gallan. Men nu har jag börjat få ontav "inget". Smärtan är värre än att föda barn när den kommer. Den är så kraftig att svetten bara rinner och man ser ej ordentligt. Man bara skakar. Alla krafter rinner ur mej. Fick igår under mitt eftermiddagsskift i gallan. Har aldrig hänt innan men jag visste verkligen inte vad jag skulle göra. Men jag visste ju vad som händer. Jag spyr! Spyr tills all smärta är borta och sen är jag bara som en trasdocka. Men ej trevlig att spy på jobbet och sen ännu veta att man har hemresan framför sej. Minns inget annat av hemresan än att det var förevig. När jag körde in på gården hemma så bara sprang jag in till badrummet och fortsatt kramas med toaletten.
Måste nog bara inse nu att det kan ej fortsätta så här utan jag måste låta mej opereras fast jag har världens narkos skräck. Men jag måste nu ta tag i saken ändå.
Känner fortfarande att gallan är en aningen irriterad, hoppas ej jag får anfall igen för jag måste jobba hela jäkla dagen ända tills ikväll. Vill ej missa söndags timmar ju :)

Igår satte vi ihop Jojo och ponnyn Titta. Titta är en rätt så osäker ponny. Hon visar mycket miner åt Jojo vilket gör att Jojo går undan. Men Titta jagar ej Jojo eller liknande så ingen fara alls. Vi ska vänta och se ett par dagar hur allt börjar gå. Annars blir det lite omplaseringar :)

Igår hade vi varit en månad i Dragsvik.Vi trivs som fisken i vattnet. Allt är som vi önskar pluss lite till. Alla är trevliga och vänliga, ingen blandar in sej i andras saker. Allt är så rent och fint. Jag älskar att hästarna höas fyra gånger per dag. Jag märker otrolig skillnad på Jojos ätas nu när hon får hö så här ofta.

Nu ska jag avsluta igen och jag önskar er en trevlig söndag.

-M-

  • 443 visningar

Gillar

Kommentarer

Heidi,
Jag hamna in på sjukhuset för gallan före vi åkte på resan, det va grym smärta!!! Du ha ju haft det länge, jag skulle absolut operera om det var jag. Skulle aldrig klara d i längden. Jag fick nu medicin som tar bprt smärtan om jag får det på nytt. Åt mig var det kaffe som orsakade det, så lätt att lämna bort det.
stallsplinter.com
MariaLA
MariaLA,
Aj du har åxå i gallan. Fick du Litalgin? Den vill inte hjälpa åt mej mera. Joo om jag hinner ta den direkt när jag har helt lite sjukt. Men då vet du alltså hur hemsk smärtan är, man kan inte förklara den med ord. Jag måste nog bara ta mej i nacken å fara till sjukhuset. 😟
nouw.com/mariala
Heidi,
Jo litalgin heter det. Din värk är säkert värre så därför tar medicin inte mera. Efter att jag spytt två gånger släppte värken åt mig. Så egentligen vet jag inte hur bra medicin hjälpte. Det får jag se om jag får fler anfall. Läkaren sa att jag ska dricka citronvatten varje morgon, att det är bra för gallan. Och det ska va mycke citron så de faktist är surt.
stallsplinter.com
MariaLA
MariaLA,
Jag har aldrig prövat på citronvatten. Alltså kan man använda citron från sån där "plastcitron" eller ska man pressa från äkta citron? Värken släpper åt mej åxå för det mesta när jag spytt.men den smärtan som man har innan man spytt känns ju som om man skulle förgås. Det finns ej ord för dej. Jag tänker pröva nu varje morgon med citronvatten. Tack för att du berättade det där Heidi.
nouw.com/mariala