Solig måndag.

Alltså har nån annan samma syndrom som jag att när solen lyser så får ni så in i sjutton med energi och blir helt sjukligt glada?! Jag är helt från morgonen så där övernaturligt glad och känner mej som ett barn på julaftonen varje soligt morgon. Idag är det en aningen för kallt för mej, men vad sjutton gör det när solen lyser så fint.
Har ni tänkt på hur liten tid vi längre kommer ha snö?! 1.4 ska Camaron komma ut från sin vintersömn. Då får det ju ej längre ens finnas snö på marken. Finns det så får den ligga i dvala ännu en vecka. Men hittills har den alla år kommit ut 1.4.

Jag längtar till att snön försvinner och man får börja fixa sin gård. Jag älskar att pynja på gården och laga allt fint. Alla buskar ska vara prydligt klippta, vissa buskar ska tas ner alltid på våren enligt mej. Då ser de finast ut när de växer upp igen under sommaren. Jag är ju ej den som vet när man ska klippa träd och buskar utan jag bara gör det när jag tycker. Än så länge har inget dött :) Dör det så tar man bort det och planerar nytt bara. Staketet ska målas igen ett varv så fort som bara vädret är så man får det att torka. När man har vitt staket och växtligheten är så frodigt som på vår gård så blir staket grönaktigt varje år. Men man tar fram en målarrulla bara och drar ett varv färg på så ser det fint ut igen.

Alla våra hundar är mer eller mindre vita medan staketet målas. De hjälper till på ett sätt som ingen annan än dom själv förstår. Men ingen skada skedd så länge de tycker allt är kul.

Till terassen måste vi få ett nytt "tak". Förra revs sönder under stormen på hösten. Det var annars åxå så blekt redan så skulle ändå måsta köpa nyt för i år. Ibland hittar man dom lätt men vissa år har man hamnat köpa hela "kehikkon" ny.

Idag ska jag rida ut med Jojo. Igår var hon ledig eftersom vi var i Lahti och sen var jag på jobb. Mika kommer med till stallet med Luna. Luna ska få yra runt i manegen vilket hon älskar. Idag är hon första dagen ensam hemma medan vi båda jobbar samma tider. Så idag tackar jag att vi har så många rum att man får hundarna satt i "säkert förvar". Jag vågar som sagt ej ha de minsta med Luna när vi ej är hemma. Hon super snäll men hon är super vild. Ett fel slag med tassen kan kosta livet på en chihuahua på 1,2kg. Även de gamla hundarna ska ha rätt att sova i fred utan att Luna försöker väcka dem för att leka.
Hundrum är en hundägares dröm. Jag ber till de övremakterna att hon ej förstört nåt när jag kommer hem. Hon har ej gjort det ännu men är rädd att den dagen ännu står utanför dörren. Kastade ut på golvet massa mjukisdjur åt henne. Hon älskar bära runt på dem. Motionerade henne även på gården tidigt på morgonen. Men Luna har en sån mängd energi att det ej är lätt att få lagret lömt :) By the way så igår kväll fick jag ännu 22.30 gå ut och gå med henne för hon var som en tornado. Ändå var hon mycket motionerad innan det.

Njut av vädret kära läsare.

Kramizar, Maria

  • 396 visningar

Gillar