Snö, snö, snö...

Vad hände? När jag drog upp rullgardinen 6.30 trodde jag att jag gick i sömnen. Blev så förvånad av mängden snö. Visst pratades det om att det kommer snö men inte hade jag tänkt mej så här mycket. Lite onödigt enligt mej, hade redan börjat kratta på gården. Men det kommer smällta fort ska ni se. Sen blir det vått och äckligt igen bara ett tag. Jaa jaa det här hör ju våren till, samma varje år.

Jojo blev som sagt skodd igår. Jag satt sommarskor för ville slippa kummina och hockarna. Nu får hon styltor säkert idag nog. Tur så har vi manege får jag säga nu :)
Tyvärr var Jojos framhov tagen så kort att hon hade ingen tå alls kvar på den. Precis som jag sa när jag såg den med sko på. Att den är tagen helt fel. Hennes hov är nu minimal och liksom "inget kvar" av den. Även modellen på den var helt konstig. Den var faktist rakt avkapad vid tån. Kan ej förklara det på annat sätt. Kommer ta månader att få den att växa ut igen till normalt formad hov. Grrrrr och morr. Kommer ej ske igen minsan.

Jag är på jobb idag. Känner ej just nån smärta alls nu. Borde säkert knacka i träd nu. Får bara hålla tummarna, varje dag utan större pain känns som lyx just nu. Jag har helt grymt behov att få ens lite kaffe.Men jag vågar inte ens ta lite. Jag ska ej dricka kaffe mera, tror det irriterar gallan fort. Jag ska heller ej stressa alla, hålla mej helt lugn bara. Kommer gå bra *skrattar*

Igår hade jag en tjej i stallet som tog bilder på Jojo och på Luna. Jag väntar så på att få se bilderna. Men dom var flera hundra så kommer säkert ta tid att gå igenom. Jag hoppas på att få några riktigt fina som jag kunde göra tavlor av. Skulle behöva lite tavlor på några platser hemma. Vad skulle inte vara bättre än egen häst eller hund. Sätter ut bilderna sen när jag får dem.

Måste ännu berätta. Ringde HVC igår när jag kände att jag får ett gallanfall och bad att fort få nytt resept på litalgin. Nå det fick jag ju ej utan skulle nästa vecka måsta åka och träffa läkaren. Jag sa att jag ej klarar mej utan medicinen över helgen. Sköterskan sa då att läkaren ringer mej innan 16.00 så ser vi om jag kan få medicinen endast via ett telefonsamtal, har alltså haft denna medicin innan åxå. Tror ni nån jä**a läkare ringde mej ugår?! Nej servicen är så i botten i HVC nu för tiden att man nästan skäms. Bäst är att åka akut in till jouren bara efter 16.00. Jag har bra erfarenhet av jouren och har typ en gång hamnat vänta lite längre men annars har jag alltid fått service rätt så fort. Jag kan bra vänta om jag ej har grymt ont men har jag grymt ont så vill jag ens få medicin direkt. Men alla patienter måste såklart skötas efter behov, den med hål i huvudet får gärna gå in innan mej.Men f*n här i Karis får man inte en litalgin för att lindra smärtorna. I jouren får man direkt det till och med invärtes.

Ha en fin dag alla. Hoppas eran vecka varit fin.

-M-

  • 817 visningar

Gillar

Kommentarer

Channa
,
Sku han int bara slå fast tappskon ??? Det måste kanske filas lite ojämnheter men int behövs det "klippas" nåt :O
MariaLA
MariaLA,
Exakt vad han skulle men tyvärr var resultatet allt annat än "bara fastslagen tappsko". Jag ska ta bild. Hennes tår är som om hon skulle slagit hoven i en väg och hoven gett efter. Spikrakt avkapad tå. Hoven är ej "rund" ens. Mini hov kan man säga.
nouw.com/mariala