Slösa med höet.

Jag är frustrerad! Varför ska det slösas med höet? Varför förstår ej hästägare om det står i kontraktet att stallet sköter höet så betyder det verkligen att ägarna/skötarna EJ ska röra det. Vi blir alla drabbade av detta.
Även vi som ej sätter "extra" hö. För det här gör att stallhyrorna höjs, höet går snabbare slut, det blir klagomål osv. Om stallet sköter höet så då sköter stallet höet, vad är så svårt att förstå. Hästarna ska äta sitt hö, ej sova på det. Den som vill ha höbädd kan väl vara så snäll och skaffa sej halm då istället för att slösa mera mitt/ditt/vårat/erat hö. Jag vill ej betala för en sådan sak.

Om hästarna skulle vara tunna osv så då tar man en diskussion med stallägaren eller stallchefen. Man tar ej saken i egna händer och gör problem åt alla andra i stallet av detta. Men när alla hästar är mer eller mindre på den rundare sidan så är ej orsaken ens att hästen skulle behöva mera hö. Hästarna får hö av mycket bra kvalité fyra gånger per dag (Jojo är bästa testaren om höet är bra, hon äter ej minsta lilla dåligt hö). När ägarna under dagen/kvällen övermatar hö i hästarna så trampar hästarna in en mycket stordel av höet under natten sen istället för att de är så jäkla mätta. Sen hamnar det slängas bort allt i helt i onödan vid nästa boxstädning.

Låt höet vara. Jag vill ej betala för ditt slösas och det får jag göra på detta vis. Låt stallet sköta höet så som reglerna säger. Låt oss hålla stallhyrorna som dom är. Det är ej bara jag som ska vara nogrann, ej bara stallägaren, det är vi allihopa tillsammans.

Tycker nån det ser fint ut med en massa onödigt hö intrampat i hagarna? Nej verkligen inte. Lite hö blir intrampat, that's life, men det ska ej trampas in pga att det slösas.

Bara lite tankar. Nu ska jag åka till världens bästa häst som får den perfekta mängden hö, helt utan att jag tar saken i egna händer :)

Kramizar, Maria

  • 393 visningar

Gillar

Kommentarer

Channa
,
Hästar dör inte av att vara hungriga nån timme nu och utan tvärtom så är det enligt mej huvudsaken att dom äter upp det som dom har under mulen och sen fast bara plockar för ro skull det som kanske enligt hästen räknas som ätbart 😊
MariaLA
MariaLA,
Exakt Channa! Bara dom ej är så hungriga att dom sen slukar maten, det är skadligt sen igen. Men det räcker för dom att emellanåt bara gå å plocka efter lite strån osv. Dom behöver ej ha konstant hö. Visst om jag hade eget så hade Jojo rundbal i sin hage. Hon är bra ätare av rundbal för hon äter ett tag å går sen bort och samma gör hon genom hela dagen. Men jag tycker fyra ggr per dygn är väldigt tillräkligt för hästen att få hö nog. Man ska ej behöva gå å fylla på i smyg där emellan.
nouw.com/mariala