Röttkött.

Bilden är en screenshot från Aftonbladet. Alltså fattar nivad f*n vi stoppar i oss?! Detta är mängden antibiotika vi får i oss via det röda köttet. Skriver om röttkött för att det är det jag läste om. Tänk här, först är det idag ett sjuttons jobb att ens få en AB kur fast man har grymt rött öra. Man ska ta nässpray bara osv. Men sen får man i swjen sjuklig mängd AB via maten ändå. Ju mera man läser detta och pratar om det i skolanju mindre vill man äta kött. Norsk lax?! No way, duger ej ens att ge sina hundar. Höna/kyckling, nej dom plågas så in i sjutton. Om du ej klarar se en film från Youtube på hur fåglarna behandlas under sin uppväxt och inför slakt så varför äter du dom då? Jag kan ej se några såna filmer alls. Men joo jag äter kött. Dubbelmoral? Ja visst, jag känner mej jävla skyldig. Ju mera jag läser, bli lärd, ser och hör om detta, destu mera får jag avsky för kött. Jag antar det där med kött inte är nåt man "bara slutar med" utan man måste verkligen få så grymavsmak för att verkligen inte längre äter kött. Jag står nu på kanten och tar snart stegt ut. Så äcklad nu.

Tänk även att vi trycker i de stackars djurena så mycket AB. Dom är säkert i största fall och får i sej AB som ej ens gör nån nytt för deras välbefinnande. Idag när man åker till veterinären så är det inte enkelt längre att få AB till sin hund. Jag ger inte mina hundar AB annat än vid absolut måste. Vi tar ett exempel, Hemi blev sjuk igen iförrgår helt mitt i allt. Normal på dagen men en timme senare steg febern till 40,5 igen och han fick kraftig smärta. Fort aspirin åt han och Tramal. Aspirinet är ända som sänker sharpei fevern. Så du måste alltid ha hemma aspirin om du har en sharpei. Tramal ges i minimal mängd, ~10droppar, och hjälper omedelbart och gör han sömnig som han lägger ner sej. Hela natten fick jag springa ut med han. Han ville kissa hela tiden och feber stog hög hela tiden. På morgonen fortsatt kissande. Hemi har haft detta nu då 4ggr. Så vi sköter den alltid lika för det har hjälpt. Ringde alltså veterinären och fick AB för 4-5dagar. Det är inget man vill ge han men vi vill heller ej ha han sjuk, som jag sa så är detta samma sak varje gång. Vi skulle ta urinprov men han vägrar pissa när jag kommer nära. Då valde vi att ge ABn även denna gång "försäkerhets skull". Han ska ju ej slaktas å ätas, men det är ändå inget man borde ge "försäkerhets skull". Så jag är även lite skylldig i denna saken, lite dubbelmoral igen. Men som sagt shapei fevern har ingen behandling, hunden ska bara få det ur kroppen själv eller hur man säger. Skit sjukdom, hunden mår så dåligt. Den har såna smärtor.
Vet ni jag kom helt ut från det jag sku skriva om nu igen. Allt föll in på Hemi. Men ännu tillbaka till han för att avsluta ledsamt så kan jag berätta att hans temp var 38,5 idag på morgonen innan jag for till skola. Så han är bättre, nu bara trött.

Men kära läsare, om här finns några sådana mera, så akta er för allt jäkla kött. Det ska jag göra i allafall. Ska minsan sluta äta det, helt pga att jag är så äcklad av hur djurena behandlas och så äcklad av vad jag får i mej.

Texten är "en aningen" osammanhängande, så e den alltid, men jag är i skolan och försöker lyssna emellan:)

På återseende, bye bye.

  • 769 visningar

Gillar

Kommentarer

Heidi,
För bara någon månad sen åt jag int alls kött. (El jo undantag malet kött som i makaroni lådan), för jag tyckte helt enkelt int det va gått. I cescar salladen plocka jag t.o.m bort hönan. men så blev jag serverad en utsökt nöt inre filee en gång å nu älskar jag inrefile stekt medium minus. Men i övrigt äter jag fortfarande jätte lite kött. Just för att det är int gott å så vet jag hur dåligt många djur har det😕 jag har sett massor av dom äckliga filmerna du talar om😔
stallsplinter.com