Manegens botten.

Tänk hur man kan vara så ivrig på nåt som inte ens är ens eget! Jag väntar som ett litet barn på att manegens botten ska vara klart. Kommer bli så jäkla bra. Nu är gamla sanden borta. Nya sanden, riktig manege sand, kom här om dagen. Minns jag rött så var det 50tonn som det kom. Det är mera såklart än vad som ska in i manegen. Men det gäller att inte nu i misstag bara sätta in för mycket. Hellre för lite, innan geopaden, och sen fylla på mera om det behövs.

Sanden känns helt super. Inte alls som vanlig sand. Den känns en aningen fuktig. Nej inte av regnet utan innan regnet. Svårt att förklara vad jag menar. Men den känns liksom ej som vanlig sand som kan damma. Nu är sanden inne i manegen och nu lukras (är det ett riktigt ord ens?!) den och sen ska geopaden in. Sen ska de blandas ihopa lite varefter hästarna kommer göra resten av jobbet. Hästarna blandar sedan det slutliga. Även av geopaden får det ej sättas för mycket utan det ska just rätt mängd för rätt mängd sand.

För mycket geopad och för lite sand kan göra en kombination som blir hal. Så som jag sa så är det viktigt att det fixas rätt. Det har kommit mycket utförlig beskrivning hur det ska fixas av geopad försäljaren. Jag är ej så insatt på det hela men har försökt feåga av intresse så mycket som möjligt hur allt ska göras.

Jag tycker det sen ännu är lite extra häftigt med svart geopad. Lite som pricken på i.

Nu när manegen är klar så kommer även ridplan att förbättras. Inte lika utförligt som manegen men förbättras i alla fall. Därför kom det så mycket sand. Vid nåt tillfälle ska ridplan fixas åxå lika utförligt som manegen. Men allt har sin tid, som vi alla vet så kostar det en hel del pengar. Nu är det ju sommar så hästarna kommer göra sitt jobb i manegen först i höst när det blir skitväder. Nu vill man ju ej skurra på det inne. Även om jag måste medge att jag nog ska ta några varv där inne så fort vi bara får. Vill känna hur det känns ju. Kan ej motstå det.

Nu ska jag krypa under täcket. Blev ändring på skoningsdagen så Oskar kommer imorgonbitti 9.00 och skor henne. Tur att jag har ledig dag så tiden passade in. Efter skoningen blir det en längre skrittlänk med bästa sällskapet Naomi & Gozzi. Jojo njuter ute på betet nu från morgon till kväll. Hon lyfter ej huvudet mänga gånger per dag för tillfället. Men hon gillar ändå att ridas lika mycket som innan. By the way så älskar hon nya pelletsen hon äter. Igen en gång bevisat att hon helt klart är en pellets häst, ingen mysli häst alls. Varje liten pellet är slut på morgonen medan myslin alltid sjönk först på kvällen. Så nu fortsätter vi pellets på morgonen och slobber (gröten) på kvällen. Kraftfodret ska minskas sakta men säkert nu när hon äter grönt hela dagarna. Hon äter sen ännu en passlig mängd hö under natten. Fördelen med HippoStar är att Irna är vidareförsäljare så det finns alltid att få i stallet. Behöver ej åka till Virkby längre efter kratfoder.

Nej nu måste jag försöka sova. Ha det bra allihopa. Njut av vädret och era nära och kära, såväl två som fyrbenta.

Kramar, Maria
(Har ej kollat stavfel.)

  • 859 visningar

Gillar

Kommentarer