Luna 1år

Idag fyller Luna 1år. Alltså gud så tiden går. Hon anlände ju till Finland för ett litet tag sen känns det som. Men vet ni, den hunden är allt man kan önska sej. Hon har det bästa temperament en hund kan ha. Hon är totalt lugn. Ingen "rusa omkring" hund. Hon är ej skygg för nån människa, ej ens människor hon aldrig sett. Alla kan komma fram till henne. Hon kan vara lös exakt var som helst men stannar vid mej hela tiden. Hon är den klokaste hund jag sett. Hon är ej lär utan hon är det helt naturligt. Ända jag lärt henne är "tänne" (kom), "istu" (sitt), "tassu" (tass). Inget annat skolas. Istu och tassu var nåt jag bad henne typ två gånger bara på skoj men hon fattade direkt. Jag hade ju planerat att jag ska skola henne massvis osv. Men det behövs ej, hon lyder utan sånt. Eller ska vi säga att hon gör inget som hon ej sku få göra. När hon kom till vårt så fick vår soffa new design men inget annat har hon söndrat. Joo en prydnadsdyna. Men aldrig nåt som vägg, lister, golv eller liknande. Hellre en soffa än huset. Jag började ju ha henne med när jag red direkt när hon kom. Idag som är rider jag vart som helst och hon går brevid Jojo. Sen är hon väldigt vacker. Uppfödare som sett henne säger alla samma att hon är så otroligt vacker men dock allt för stor. Hon väger 42kg och är typ 60cm nu redan :) Hon är absolut ej tjock. En schäfer som motionerar så mycket som hon skulle ej kunna vara tjock.

Som vi önskade när vi köpte henne så har hon ej den där äckliga nersjunkna bakdelen utan rör sej fint och med bra drive. När hon var runt 6månader så hade hon kraftig växtvärk. Hon röntgades från nos till svans men allt såg bra ut. Det gick om och kvar är endast minnet av haltande. Jag skulle kunna skriva en hel bok om vad jag känner för denna hund. Hon är en once in a lifetime tik. Kommer aldrig våga ta en ny schäfer efter henne för kan nog aldrig få nåt likadant. En uppfödare som sett henne sa åt mej nästan direkt att man ser atthon är uppväxt i en flock. Hundar i flick lär sej leva som hundar och deras temperamemt är helt annat än "den där ena" som bor ensam i en familj. Detta samma har flera konstaterat.

Jag måste sluta innan ni slutar läsa och tänker att jag är knäpp. Men nej, jag bara älskar min hund så otroligt mycket och känner otrolig lycka att hon är just min, jaa eller nog är hon ju Mikas åxå. Luna är allt och lite till. Grattis älskade tik ❤
-M-

  • 756 visningar

Gillar

Kommentarer