lördag 5.8-17

Lördag igen. Vädret såg nästan för grymt ut när jag körde till jobbet idagmorgon. Himlen var så svart så svart, men nu har redan solen försökt titta fram lite här i Fiskars skogarna. Varmt är det, kvalmigt. I förrgår var Cassu (bor i Ekenäs) och satte täcket på Jojo. Alltså det där regntäcket som har flugtyg på.sidorna och regndel på ryggen. Jag riktigt längtade till stallet igår för att få se om det håller regn så.som lovats. Guuud så glad jag blev när jag tog in Jojo för skoning och klädde av henne och hon vart helt torr. Det hade regnat mycket den natten. I natt var hon utan för de skulle bara komma nån liten fjuttig skur ju. Så täcket får 10+ av mej och rekomenderar det för alla. Jojo var heller ej het eller svettig eller nåt. Helt som att ha ett vanligt flugtäcke på bara att hon var torr.

Igår kom då Oskar. Jojos hovar fick igen beröm. Dom blir bara bättre och bättre hela tiden. Inte för att dom varit dåliga men hon hade strålröta när hon kom till mej. Den hade antagligen aldrig blivit skötr för den hade gjort en djup spricka mitt i strålen. Vi började sköta strålrötan medan Jojo skoddes av Sören och den blevbättre och bättre. Idag som är så är den helt borta. Sören varnade mej att det kan vara att man aldrig får bort den för den satt så djupt redan. Den gjorde ingen skada åt henne men visst vill man ju ha bort den. Sören hade jätte bra ideér hur man sku kunna sköta den på djupet, vi lyckades. Sen fick hon beröm igår för att hon var så exemplarisk igen. Jag kände mej stolt som när nån säger att ens barn räknar så bra när det är 6år 😉 Jojo kan vara trippig under skoningen om man lyfter bakbrna för högt på henne. Hon kan heller ej skos ensam inne i stallet. Står helt enkelt ej still. Detta har kommit i nya stallet, förrut stog hon still ensam under skoning. Men inga problem att ta med in hennes kompis alls.

Igår hade vi planerat att vi ska rida ihop med Naomi & Gozzi. Men vi blev äckligt slöa när vi satt i stallet och väntade på att Oskar sku ha Jojo klar. Så vi bestämde oss för att våra hästar känner varandra så bra redan att vi låter dem leka i manegen. Nå inte lekta dom nåt. Jojo gick och skrek som en hingst,vilket hon alltid gör när nån valack ser på henne, och Gozzi gosade mestadels med oss. Men lite sprang dom åxå. Lät dem snusa på.i manegen ett pra tag medan vi stog och snackade strunt med Naomi varefter vi for tillbaka in för att vidare sköta om dem och ge dem lite gröt/pellets. När allt var klart så gick de ut igen.

Jag har köpt ny skinpad under sadeln åt Jojo. Nu är den på väg men det tråkiga är att jag absolut ingen aning alls hurdan det var jag sistaslutligen sen beställde. Hoppas en vanlig med vingar ner mot "bogarna". Att jag ej tog den vanliga modellen som bara ligger aå där vanligt under sadeln. För då ångrar jag mej nu redan. Jag kommer ej på ord alls idag, känns som om jag skulle borda googla för att finna rätt ord till varannan mening.

Idag är det dressyrtävling i stallet och jag jobbat. Var några hästar jag hade velat checka in live faktist. Annars är jag kanske ej den som orkar sitta och se på ekipage efter ekipage. Men vissa där var såna jag hade velat se på.

Nu ska jag fortsätta vara nyttig och inte slappa. En sak till  som jag tänkt på är att hur otroligt sant det är när man säger "Den som gräver en grop åt andra faller själv där in". Guda öde så sjukligt sant det är.

Nu ska jag avsluta mitt inlägg igen en gång. Ta hand om era kära hästar, hundar, katter, män, kvinnor, jaa alla levande varelser ni har nära er. Man vet aldrig vad som händer och när man mister dom. Tro mej, jag vet hur nära man kan vara att mista sitt barn så jag vet vad jag pratar om. Pussa era hästar lite extra idag och kom ihåg att dom är totalt beroende av oss ägare ❤

Kramizar åt er alla 💖

  • 1 104 visningar

Gillar