Leidg dag 14.3-17

Ledig dag, jag måste riktigt smaka på ordena medan jag skriver dem. Vet ej när jag senast haft en helt ledig dag. Jag brukar kalla mina dagar lediga om jag har bara em tur. För det känns lite så. Snart minskar mängden jobb igen lite när min sons sambo är tillbaka igen. Hon har brutit vristen så vi är några som delar även på henne jobb nu så att hon ska ha det kvar efter sjukledigheten. Men idag har jag en helt ledig dag som sagt. Vaknade 06.51 som vanligt :)

Glömde igår berätta att jag efter 6år tagit bort mina långa fina ögonfransar. Jag ska låta mina egna fransar vila å växa nån månad åtminstone. Bettina skrattade och sa att jag nog är där nästa vecka. Men nej det är jag inte, dom ska nu få vara i lugn och ro. Jag minns när jag satt fransar första gången. Det var Elo som lagade dem när jag förde mina två uppfödningar åt henne. Guuuud så det kändes konstigt första gången. Då vägde fransarna lite mera än nu minsan kan jag berätta. Det användes även ett lim som gjorde stora limbollar och dessa var helt synliga. Elo är en av de bästa i Finland på fransar om inte till och med den bästa. Nå men i allafall så nu är jag utan. Mina fransar har inte ens hälften av den längd de hade innan jag börjadd med fransar men det tar sej nog. Dom har ju fått stå ut med det ena och andra genom årena :) Som Elo sa så kan man ej förvänta sej att dom ska vara som innan efter alla dessa år.

Emilia hoppad Jojo igår. Jojos hackamore har gått sönder. Eller nej inte sönder men undre remmen har slitits av, slitage helt enkelt. Så nu fick vi hoppa henne på bett igår. Hon gick bra såväl vatten som muren. Inte ser hon ju aldrig på nåt, hon bara hoppar. Men igår märkte vi båda samma sak att hon är trött. Helt tydligt trött. Idag ska jag fara till fots med henne till terrängen. Hon ska få vila. Hon är i så jäkla fint skick. Hennes muskler har på dessa tre veckor kommit helt tillbaka och hon ser ut som hon ska igen.

Nu ska jag dra ut på länk med Luna. Annars börjar hon göra hyss. Jag hör hur hon tickar som en bomb färdig att explodera. Den energin som finns i henne är förevig. Den tar slut för ett tag och sen är den tillbaka. Men det är ju fint att hon är pigg och glad *suck*.

Ha det gott.

/Maria

  • 386 visningar

Gillar